Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » IdeaDrill-kilpailun opiskelijat innovoivat Kokemäen Pitkäjärvellä – Rampa, Blondi & Poika ideoi voittoon

Satakunnan ammattikorkeakoulu

IdeaDrill-kilpailun opiskelijat innovoivat Kokemäen Pitkäjärvellä – Rampa, Blondi & Poika ideoi voittoon

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2015 klo 15:32
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Pitkäjärven vapaa-ajankeskus täyttyi eri alojen korkeakouluopiskelijoista, kun IdeaDrill innovaatiokilpailu kokosi Satakunnan ja Turun ammattikorkeakoulujen opiskelijoita 26.–27.3.2015 Kokemäelle. Kilpailuun osallistui 10 joukkuetta, jotka ideoivat uusia palvelu- ja tuoteideoita Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen toiminnan kehittämiseksi. SAMKin raumalainen tiimi Rampa, Blondi ja Poika voitti kokonaisvaltaisella konseptillaan. Kaksi muuta palkittua olivat Turun AMK:n Aivojumppa sekä SAMKin Informatio Raumalta.

IdeaDrill kilpailu järjestettiin nyt neljättä kertaa. Järjestäjänä toimi Satakunnan ammattikorkeakoulu Turun ammattikorkeakoulun kanssa ja sen tarkoitus on tutustuttaa opiskelijat innovatiiviseen ja yrittäjämäiseen toimintaan. Kisassa opiskelijat pääsevät ratkomaan oikeita toimeksiantoja – tällä kertaa toimeksiantajana toimi Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen omistaja Mika Lavonius. Innovaatioilta odotettiin konkretiaa ja hyödyllisyyttä.

– Tällainen kilpailu on erinomainen ympäristö uusien innovaatioiden syntymiselle, sillä se mahdollistaa yhteisöllisyyden. Lisäksi ryhmätyöskentely ja aito yritysyhteistyö auttavat kiinnostavien ideoiden luomisessa, summaa aihettakin tutkinut Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala.

Innovaatiokilpailussa kaikki voittavat

Puolitoista päivää kestäneestä innovaatiokilpailusta hyötyvät niin opiskelijat kuin toimeksiantajayrityskin. Opiskelijat oppivat uutta ja pääsevät tekemään yhteistyötä oikean yrityksen kanssa. Yrittäjän myönteinen palaute todistaa, että monialaiset opiskelijaryhmät voivat tuoda käyttökelpoisia ideoita. Rampa, Blondi ja Poika -tiimin voittajaideaa kehuttiin ympärivuotisen toiminnan huomioimisesta. Tuomaristo oli yksimielinen voittajan valinnassa ja ihastui heidän ideaansa saunalautasta.

– Opimme kisasta paljon ryhmätyöskentelystä ja huomasimme kuinka tärkeää on uskoa omaan ideaansa, kommentoi Julia Keskitalo voittajaryhmästä.

Tuomarit kehuivat kilpailijoita monipuolisista ideoista. Esimerkiksi porilainen Filippos-ryhmä ideoi Pitkäjärvelle ekologista seikkailupuistoa. Turun ammattikorkeakoulun Seppis-joukkue taas visioi Pitkäjärvestä jääkiekon ammattiurheilukiihdyttämöä.

– Voittajatiimi erottui muista koukuttavalla esiintymisellään ja pidin siitä, kuinka he olivat huomioineet Pitkäjärven upeat ulkoilumahdollisuudet, sanoo kisassa tuomaroinut Ulla Koivula Satakuntaliitosta.

Lisätietoja:

Teppo Lundell / SAMK / 044 710 3531                                       

Niko Kandelin /SAMK / 044 710 3605

Kuvia median käyttöön kilpailusta löytyy ositteesta: https://www.flickr.com/photos/131409828@N02/

Kuvassa keskellä voittajat Lauri Pelamo, Susanna Ääritalo ja Julia Keskitalo.

Liitetiedostot

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs