Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Hyväntekeväisyysravuri Karl Adam palkittiin Vuoden Kaviojälki -tunnustuksella

Tampereen Messut

Hyväntekeväisyysravuri Karl Adam palkittiin Vuoden Kaviojälki -tunnustuksella

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2015 klo 16:13
Julkaisija: Tampereen Messut

TAMPEREELLA ON VAUHDISSA ENNÄTYSSUURET HEVOSET-MESSUT  

Tuhannet hevosten ystävät ammattilaisista harrastajiin ovat parhaillaan koolla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Hevoset 2015 -messuilla. Lauantaina 11.4. alkaneessa kaksipäiväisessä messutapahtumassa on ennätykselliset 164 näytteilleasettajaa. Suomen lisäksi näytteilleasettajia on Belgiasta, Islannista, Ranskasta, Ruotsista, Sveitsistä, Unkarista ja Virosta. Lauantaina messuilla palkittiin Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinnolla hyväntekeväisyysravuri Karl Adam. Illalla on luvassa vielä hevosturnajaiset, upeita näytöksiä sekä ajankohtainen vaalipaneeli, jota voi seurata netissä suorana lähetyksenä. Sunnuntain ohjelmassa on lauantain tapaan muun muassa esteratsastuskilpailuja. Messut ovat avoinna lauantaina klo 9–20 ja sunnuntaina klo 10–18.

Messut avasi lauantaina Suomen Ratsastajainliiton uusi puheenjohtaja Laura Airaksinen. Airaksinen nosti puheessaan esille muun muassa hevosalan yrittäjyyttä tukevien päätösten tärkeyden, lasten ja nuorten hyvinvoinnin, liikunnallisen elämäntavan merkityksen sekä SRL:n hyväntekeväisyyshankkeen, jonka avulla tarjotaan ratsastuksellisia elämyksiä vähävaraisten perheiden lapsille.

Laura Airaksisen avauspuhe: www.hevosmessut.fi (Medialle)

Hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adam sai Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinnon

Avajaisissa julkistettiin Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinnon saaja. Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Suomen Hippos ry:n hallitukset valitsivat tunnustuksen saajaksi hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adamin. Perusteluissa todetaan, että Kalle on ansainnut Vuoden Kavionjälki -palkinnon juoksemalla tiensä yleisön sydämiin. Kallen raviradoilta ansaitsemista palkintorahoista osa luovutetaan hyväntekeväisyyteen Kiikun Tallin erityisryhmän päivätoimintaan. Hevosen ja hänen innokkaiden faniensa suhde on todella syvä ja koskettava. Menestys raviradoilta on plussaa, mutta ratkaisevaa on Kallen tuottama ilo Kiikun Tallin väelle. Tässä hyväntekeväisyysyhteistyössä nousee aivan erityisellä tavalla esiin, kuinka aktiivisesti kilpaileva hevonen tekee hyvää ympärilleen sekä kuntouttaa ja tarjoaa isoja tunteita suurelle joukolle ihmisiä.

Palkinnon jakoivat Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää ja messujen avaajana toiminut SRL:n puheenjohtaja Laura Airaksinen. Tunnustusta olivat vastaanottamassa Yellow Film & TV:n puolesta tuottaja Lotta Westerberg, Karl Adamin hoitaja Stefan Willstedt sekä Kiikun Tallin erityisryhmän päivätoiminnan edustajina Mika Harmokivi, Säde-Noora Eskola ja Erko Kaasik sekä ohjaajat Anu Lind ja Satu Mäkinen. Palkittu hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adam saapui myös itse avajaisiin ja otti tyytyväisenä vastaan Vuoden Kavionjälki -ruusukkeen. Juhlan kunniaksi palkittu hevonen on paikalla messuilla lauantain ajan ja ottaa yleisön onnitteluja vastaan E-hallissa.

SRL:n ja Hippoksen hallitukset jakavat tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Palkinto jaetaan kuudennen kerran.

Vuoden Kavionjälki 2015 -tiedote, avajaismateriaalit ja video Karl Adamista: www.hevosmessut.fi (Medialle)

Jos hevoset saisivat äänestää -vaalipaneelissa puhutaan paskaa – seuraa suoraa lähetystä

Lauantaina klo 17–18 järjestettävässä Jos hevoset saisivat äänestää -vaalipaneelissa Hevosurheilun päätoimittajan Jussi Lähteen kanssa ajankohtaisista hevosaiheista keskustelevat vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö (Vihr.), kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (SDP), kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (Kesk.), kansanedustaja Sofia Vikman (Kok.) ja kansanedustajaehdokas Mikko Nurmo (PS).

– Tarkoitus on puhua paskaa. Tällä viittaan hevostallien vuosikausien murheenkryyniin eli lantaongelmaan. Mitä tapahtuu, kun eloperäisen materiaalin vieminen kaatopaikalle kielletään EU:n kaatopaikkadirektiivin myötä? Eikö hevosenlannan hyötykäyttöä muun muassa energiantuotannossa kannattaisi nyt tehostaa? Haastan keskustelijat puhumaan myös hevosharrastuksen mahdollisuuksista kaupunkialueilla, sillä harrastajien määrä ei ole aivan vähäinen. Joka neljäs koululaistyttö harrastaa ratsastusta. Tallien tavoitettavuus on taattava  myös julkisen liikenteen piirissä. Paneelissa keskustellaan myös sote-uudistuksesta hevosalan kannalta. Hevosavusteiset palvelut sosiaali- ja terveyssektorilla ovat tehokkaita, mutta niiden tarjoajat ovat pieniä yrityksiä ja yksinyrittäjiä. Toteutuuko sote-uudistus niin, että mikroyrityksilläkin on mahdollisuus jatkaa palveluiden tuottamista ja pärjätä kilpailussa, päätoimittaja Jussi Lähde sanoo.

Seuraa suoraa lähetystä vaalipaneelista klo 17–18: www.hevosmessut.fi.

Tallenne paneelista ja panelistien videohaastattelut julkaistaan myöhemmin videokirjastossa: www.hevosmessut.fi (Medialle)

Ronja Salmi: #järkipäässä-kampanjalla halutaan puutua vaaralliseen kypärättä ratsastamisen trendiin

Supersuosittu hevosblogi ja Instagram-tili Ystäväni hevonen julkaisi Hevoset 2015 -messuilla #järkipäässä -kampanjan, jonka tarkoitus on kannustaa kaikkia käyttämään kypärää.  

– Mahtava, upea ratsastusharrastus muuttuu vaaralliseksi uhkapeliksi, jos kypärä jää talliin. Some-kampanjalla halutaan tarttua vaarallisesti lisääntyvään kypärättä ratsastamisen trendiin ja muistuttaa harrastajia siitä, että kypärä päässä on myös #järkipäässä. Kampanjaan voi messuilla osallistua jakamalla oman kypäräkuvansa hashtagilla #järkipäässä. Kampanjan etenemistä voi seurata Ystäväni hevosen blogissa, Facebookissa sekä Instagramissa, kertoo hevosharrastaja, kirjailija ja Ylen Ystäväni hevonen -blogin pitäjä Ronja Salmi.

Tapaa kotimaisia tähtiratsastajia ja asiantuntijoita messutunnelmissa

Esteratsastaja Nina Fagerström osallistui lauantaina päivällä Satula.comin satulansovitusnäytökseen Racing-ohjelma-alueella, jossa hän antoi ratsastajan näkökulmaa satulansovitukseen ja satulan valintaan. Lisäksi Fagerström vierailee lauantaina Amerigo Saddlesin osastolla kertomassa käyttökokemuksistaan ja jakamassa nimikirjoituksia.

Suomen maajoukkueratsastaja Stella Hagelstam on tavattavissa B//Vertigon osastolla lauantaina noin klo 10–18, jossa hän vastaa messuvieraiden kysymyksiin muun muassa hevosen kouluttamisesta sekä kilpailu- ja treenisuunnittelusta. Esteratsastuksen moninkertainen Suomen mestari Mikael Wahlman jakaa fanikortteja nimikirjoituksellaan Criollo-hevosrehujen osastolla sunnuntaina klo 11–12 ja 15.30–16.30. Toni Nieminen puolestaan haastattelee vierailevia raviasiantuntijoita molempina messupäivinä Teivon raviradan osastolla, jossa on myös mahdollisuus pelata Totoa ja saada pelivihjeitä.

Hevoset-messut järjestää Tampereen Messut Oy. Pääyhteistyökumppani Hevoset 2015 -messuilla on Horze.

Tutustu messujen koko tarjontaan ja ohjelmaan: www.hevosmessut.fi.
Median akkreditoituminen: www.hevosmessut.fi (Medialle).


MEDIAMATERIAALIT
Hevoset-messujen mediamateriaalit löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.hevosmessut.fi (Medialle). Tiedotteiden ja mediatilaisuuksien materiaalien lisäksi sivuilta löytyy linkit kuvapankkiin ja videokirjastoon.

MESSUINFO
Hevoset 2015 -messut ovat avoinna lauantaina 11.4. klo 9–20 ja sunnuntaina 12.4. klo 10–18. Tapahtuma järjestetään A- ja E-hallissa. Lisätietoa muun muassa pääsylippujen hinnoista, pysäköinnistä ja liikenneyhteyksistä: www.hevosmessut.fi (Messuinfo).

Hevoset-messut kokoavat Tampereelle vuosittain koko hevosalan: ravi- ja ratsupuolen ammattilaiset ja harrastajat sekä perheet ja muut hevosista kiinnostuneet. Suomen suurimmat hevosmessut on järjestetty vuodesta 2009 lähtien. Viime vuonna Hevoset-messuilla oli 160 näytteilleasettajaa ja 14 742 messuvierasta. Messut järjestää Tampereen Messut Oy. Hevoset 2015 -messujen pääyhteistyökumppani on Horze.  

VERKKOVIESTINTÄ
•    Facebook: facebook.com/Hevosmessut
•    Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset2015
•    Instagram: https://instagram.com/tampereenmessut, #hevoset2015
•    TähtiUutiset-verkkolehti: www.tahtiuutiset.fi
SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall: ”Hevosala tarjoaa monivivahteisen ammatin ja harrastuksen”

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs