Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Humak mukaan Jyväskylän korkeakoululiikuntaan

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humak mukaan Jyväskylän korkeakoululiikuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 10:45
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun syksyllä 2013 käynnistämä opiskelijoiden ja henkilökunnan ryhmäliikunta laajenee kattamaan Humanistisen ammattikorkeakoulun keskisuomalaiset opiskelijat syyskuun 2014 alusta. Kaiken kaikkiaan palveluiden parissa on nyt yli 27000 henkilöä, kun Humakin 250 opiskelijaa liittyy palveluun.

Humakin rehtori Tapio Huttula on iloinen, että Jyväskylän korkeakoululiikuntamalli tuo ensimmäistä kertaa kaikki korkeakouluopiskelijat monipuolisen ryhmäliikuntatar­jonnan piiriin. – Olen tyytyväinen siitä, että Humakin opiskelijat pääsevät mukaan käyttämään Suomen parhaita liikuntapalveluita, Huttula toteaa.

– Itse asiassa ajatus kaupungin yhteisiin liikuntapalveluihin osallistumisesta tuli meidän liikuntatutoreiltamme, jotka ovat paljon tekemisissä muiden oppilaitosten väen kanssa, kertoo hankkeesta Humakin Jyväskylän alueyksikön liikuntakoordinaattori, lehtori Maarit Honkonen-Seppälä ja kertoo, että Jyväskylän yliopiston tarjoamat liikuntapalvelut ovat ihastuttaneet opiskelijoita jo vuosien ajan. - On hienoa, että opiskelijoilta tullut aloite toteutui muiden oppilaitosten myötävaikutuksella.

Honkonen-Seppälä toteaa, että liikunta on yllättävänkin lähellä Humakin Jyväskylässä opetettavia aineita yhteisöpedagogiikkaa ja kulttuurituotantoa. Liikuntakasvatus on osa tulevien järjestö- ja nuorisotyön ammattilaisten, yhteisöpedagogiopiskelijoiden, uutta opetussuunnitelmaa ja tavoitteena on lisätä entisestään yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kuten esimerkiksi salibandyjoukkue Happeen kanssa. Lisäksi oppilaitoksen kulttuurituottajat ovat olleet mukana monissa urheilutapahtumien tuotannoissa eri puolilla Suomea.

Korkeakoululiikunta on käynnistynyt monipuolisella ryhmäliikunnalla, jota on ollut tarjolla lähes 70 tuntia viikossa. Ryhmäliikunta sisältää monipuolisen lajivalikoiman eri­laisia aerobic-, lihaskunto-, step-, tanssi- ja venyttelytunteja.

Humakin opiskelijakunnan HUMAKOn pääsihteeri Marianna Rantanen korostaa, että liikuntapalveluiden rakentamisessa on tärkeää huomioida juuri ne opiskelijat, jotka eivät liiku lainkaan tai liikkuvat hyvin vähän. - Jyväskylän korkeakoululiikuntaan mukaan lähteminen on Humakille suuri askel kohti Humakin kaikkia yksiköitä kattavaa liikuntaverkostoa, toivoo Rantanen.

 

Lisätietoja:

Rehtori Tapio Huttula, p. 040 5637 944, tapio.huttula@humak.fi

Humakin Jyväskylän alueyksikön liikuntakoordinaattori, lehtori Maarit Honkonen-Seppälä,

0400 349 268 tai maarit.honkonen-seppala@humak.fi

 

Jyväskylän korkeakoululiikunnan verkkosivut: www.korkeakoululiikunta.fi

Liitetiedostot

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs