Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Hevoset 2014 -messuilla nähdään neljä korkeatasoista esteratsastuskilpailua

Tampereen Messut

Hevoset 2014 -messuilla nähdään neljä korkeatasoista esteratsastuskilpailua

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2014 klo 20:25
Julkaisija: Tampereen Messut

TAMPEREEN HEVOSTAPAHTUMA LAAJENEE ENNÄTYSMITTOIHIN

Suomen suurimmat hevosmessut valtaavat 5.–6.4.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaksi hallia. Uuteen E-halliin laajentuva Hevoset 2014 on aiempaa monipuolisempi kokonaisuus myös ohjelman osalta. Messuilla järjestetään neljä korkeatasoista esteratsastuskilpailua, joihin osallistuu yhteensä jopa viisikymmentä ratsukkoa. Ensimmäisen kerran toteutettava Agrimarket Tammer Trophy tulee olemaan myös Toto-pelikohde. Tähtiratsastajista mukaan kilpailuihin ovat tulossa muun muassa Paul Argus, Sanna Backlund, Susanna Granroth ja Eveliina Talvio. Kansainvälisesti menestynyt kouluratsastaja Terhi Stegars nähdään kouluratsastusklinikan vetäjänä.

– Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattaneita messuja osataan jo odottaa innolla, joten Tampereella koetaan taas huhtikuussa melkoisen mahtavat hevosihmisten kokoontumisajot. Tulevat messut ovat entistä monipuolisemmat ja laajemmat. Näytteilleasettajia on A-hallin lisäksi uudessa E-hallissa, jonka ansiosta olemme saaneet myös lisää ohjelma-alueita. Ensimmäisen kerran messuilla nähdään korkeatasoisia esteratsastuskilpailuja. Messuvieraat pääsevät pelaamaan Agrimarket Tammer Trophya ja muita Toto-pelikohteita myös paikan päällä. Ratsupuolen teemojen lisäksi ravipuoli on huomioitu tapahtuman sisällössä nyt aiempaa paremmin, kertoo projektipäällikkö Veli-Pekka Rouvali Tampereen Messut Oy:stä.

Hevoset 2014 -messut avaa Hevosurheilu-lehden päätoimittaja Jussi Lähde. Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Suomen Hippos ry:n hallitukset palkitsevat messuilla jokavuotiseen tapaan Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen saajan. Messut juontaa Joanna Kuvaja.


Agrimarket Tammer Trophy toteutuu ensimmäisen kerran – luvassa on neljä huipputason kilpailua

Team Eurohorses ry järjestää messuilla yhteistyössä Agrimarketin kanssa neljä esteratsastuskilpailua, joissa nähdään kaikkiaan noin 50 ratsukkoa. Esteratsastuskilpailuihin osallistuvia huippuratsastajia ovat muun muassa Paul Argus, Sanna Backlund, Susanna Granroth ja Eveliina Talvio. Hevoset-messut toimivat nyt ensimmäisen kerran näyttämönä näin korkeatasoisille esteratsastuskilpailuille.

– Hevoset-messuilla toteutuvat ensimmäisen kerran todella korkeatasoiset esteratsastuskilpailut. Innostuimme itse asiassa toteuttamaan neljä erilaista kisaa. Upean Agrimarket Tammer Trophyn lisäksi kisataan nuorille huippuratsastajille tarkoitettu Agrimarket Junior Trophy sekä Prix de Agrimarket -esteratsastuskilpailu ja Agrimarket Six Bar -korkeushyppykilpailu. Kaikkiaan kisaamassa nähdään kymmeniä ratsukkoja. On hienoa saada entisestään laajentuvien hevosalan ykkösmessujen ohjelmaan näin tasokkaat kilpailut, joten odotukseni ovat korkealla, sanoo valmentaja Pekka Larsen Team Eurohorses ry:stä.   

Agrimarket Areenalla hypätään Agrimarket Junior Trophy -esteratsastuskilpailu 120-tasolla lauantaina 5.4. klo 16 alkaen. Lauantaina 5.4. klo 17 alkaen on vuorossa Prix de Agrimarket -esteratsastuskilpailu, joka hypätään 130-tasolla. Molemmissa lauantain kilpailuissa ensimmäiseksi sijoittunut palkitaan 400 eurolla, toiseksi sijoittunut 200 eurolla, kolmanneksi sijoittunut 100 eurolla ja neljänneksi sijoittunut 50 eurolla.

Sunnuntaina 6.4. klo 14 alkaen on vuorossa Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu, joka hypätään 140-tasolla. Voittaja saa 1500 euroa. Muut palkinnot ovat: 2. sija 1000 euroa, 3. sija 500 euroa, 4. sija 250 euroa, 5. sija 100 euroa ja 6. sija 50 euroa. Sunnuntaina 6.4. klo 15.30 alkaen kisataan Agrimarket Six Bar -korkeushyppykilpailu, jossa hypätään kuusi estettä. Ensimmäinen este on matalin ja seuraavat aina edeltänyttä korkeampia. Jos ratsukko selvittää radan virheittä, se pääsee jatkoon. Jatkokierrokselle kaikkia esteitä korotetaan. Jos ratsukko jälleen selviää haasteesta, esteitä korotetaan jälleen. Tämä jatkuu kierros kierrokselta korkeintaan neljän kierroksen ajan, jonka jälkeen virheettömästi hypänneet jakavat voiton.


Totoa pelataan hevosalan hyväksi myös Hevoset 2014 -messuilla

Toto-pelit tuovat herkullisen lisämausteen ratsastuskilpailuihin. Hevoset-messuilla järjestettävä Agrimarket Tammer Trophy on myös Toto-pelikohde. Omia suosikkiratsukoita voi pelata molempina messupäivinä osastolla A 1040, jossa on Toto-asiantuntijoita perehdyttämässä asiakkaita pelaamisen saloihin. Osastolla voi pelata myös muita viikonlopun Toto-pelikohteita eli kotimaisten ravilähtöjen lisäksi ulkomaisia ravi- ja laukkakohteita. Ravi- ja laukkaratojen tapahtumia pääsee seuraamaan reaaliajassa messujen Toto-kahvilassa TotoTV:n välityksellä.

Ratsastusyleisö on ottanut Toto-pelit innolla vastaan. Kiinnostus peleihin on ollut nähtävissä etenkin Helsinki International Horse Show’ssa. Ratsastuskilpaluissa voidaan pelata luokan voittajaa. Voittaja-pelin lisäksi voi pelata Sijaa (sijoittuu kolmen parhaan joukkoon) tai Kaksaria (luokan kahta parasta ratsukkoa). Totoa voi pelata ravi- ja ratsastustapahtumissa, internetissä osoitteessa toto.fi, sekä noin 1200 Toton myyntipisteessä ympäri Suomen. Pelaaminen onnistuu myös mobiilipalvelulla osoitteessa m.toto.fi.

Suomen Hippos ry:n omistamalla Fintoto Oy:llä on arpajaislain antama yksinoikeus hevospelitoiminnan harjoittamiseen Suomessa. Yhtiön tehtävänä on järjestää totopelit vastuullisesti ja tehokkaasti hankkiakseen varoja hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen Suomessa. Fintoto tukee osaltaan hevostalouden monitahoista ekosysteemiä: hevosen hyvinvointia, hevosharrastajia sekä hevosista elantonsa saavia.


Messuilla on runsas ohjelmatarjonta – Terhi Stegars kouluratsastusklinikan vetäjäksi

Lauantaina 5.4. Agrimarket Areenalla nähdään rotuesittelyjä, 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali, Porin Kuninkuusravien 2014 esittäytyminen sekä vauhdikas FirmaKeppni-näytöskilpailu. FirmaKeppni on show-luonteinen islantilainen kilpailumuoto. Radalla on samaan aikaan vauhdissa useita askellajiratsastuksen kärkiratsukoita ja lopuksi julistetaan näyttävin ja upein ratsukko. Messuyleisöllä on mahdollisuus osallistua äänestykseen.

Sunnuntaina 6.4. kansainvälisesti menestynyt kouluratsastaja ja arvostettu valmentaja Terhi Stegars vetää suositun kouluratsastusklinikan. Areenalla nähdään myös ongelmahevosen käsittelyä Kari Vepsän johdolla ja Ypäjän Hevosopiston katrilli. Lisäksi Valjakkoajokilpailut tuovat vauhtia molempiin messupäiviin.

Uuteen E-halliin sijoitetaan kaksi uutta ohjelma-aluetta eli K-Maatalous Ohjelmalava ja Racing Ohjelma-alue. Siellä on luvassa muun muassa tietoiskuja alan ajankohtaisista aiheista ja ratsastuspilateksesta sekä satulan sovitusnäytöstä ja muita työnäytöksiä. Uutuutena messuilla nähdään muun muassa koirien agilitynäytös. Lapsille on luvassa oma ohjelma-alue, jossa järjestetään esimerkiksi keppihevostelua. Messujen yhteydessä pidetään myös useita koulutustilaisuuksia. Lisätiedot ja päivitetty ohjelma: www.hevosmessut.fi.


Hevoset 2014 -messut 5.–6.4.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna lauantaina klo 9–19 ja sunnuntaina klo 10–18. Vuosittain pidettävät messut kokoavat yhteen koko hevosalan: ravi- ja ratsupuolen ammattilaiset ja harrastajat sekä perheet ja muut hevosista kiinnostuneet. Hevoset 2013 houkuttelivat Tampereelle 150 näytteilleasettajaa ja 13 365 messuvierasta. Kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta 4950 kävijällä.


Mediamateriaalit:
Tiedotteet ja linkit kuvapankkiin löytyvät osoitteesta www.hevosmessut.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi
Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
aino.paavola(a)tampereenmessut.fi


Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs