Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Helsinki Roosters voitti Suomen mestaruuden viidennen kerran peräkkäin

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Helsinki Roosters voitti Suomen mestaruuden viidennen kerran peräkkäin

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2016 klo 22:35
Julkaisija: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

 

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari on jälleen Helsinki Roosters. Sonera Stadiumilla lauantai-iltana pelatussa SM-finaalissa eli Vaahteramaljassa Roosters kaatoi runkosarjavoittaja Seinäjoki Crocodilesin lukemin 0–10 (0–7). Mestaruus on Roostersin viides peräkkäinen.

Ottelu pelattiin runsaassa vesisateessa, mikä aiheutti molempien joukkueiden pallonkäsittelylle hankaluuksia. Märästä pelistä kärsi varsinkin Crocodiles, jonka vahvimmaksi aseeksi arvioitu heittopeli ei toiminut odotetusti.

Roosters siirtyi ensimmäisellä ensimmäisellä puoliajalla 0–7 -johtoon keskushyökkääjä Jaycen Spearsin touchdownilla ja Onni Juvosen lisäpistepotkulla. Toisella puoliajalla nähtiin ainoastaan yksi pistesuoritus, kun Juvonen onnistui kolmen pisteen arvoisessa kenttäpotkumaalissa.

Roostersin puolustus pelasi erinomaisen ottelun ja erityisesti ottelun parhaana palkittu linjamies Aleksi Aitala esiintyi vahvasti. 

– Puolustuksemme osalta pelisuunnitelmamme meni aivan nappiin, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala kehui joukkojaan. – Toki sade siinä auttoi, mutta varsinkin, kun pääsimme 10 pisteen johtoon, siirtyi koko ottelun halllnta meille.

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta pelattiin nyt 37. kerran. Roosters on ylivoimaisesti Suomen menestynein joukkue, sillä helsinkiläisseuralle mestaruus oli 19.

 

Kuva: SAJL

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. http://www.sajl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs