Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Heikoksi muuttuneet sääolosuhteet typistivät slopestylen SM-kilpailun

Ski Sport Finland

Heikoksi muuttuneet sääolosuhteet typistivät slopestylen SM-kilpailun

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 18:03
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon SM-kilpailut aloitettiin Rukatunturilla perjantaina slopestylen merkeissä. Aamupäivällä lasketut alkukilpailut saatiin vietyä läpi loistavissa olosuhteissa, mutta iltapäivällä alkanut lumisade aiheutti ongelmia kisajärjestäjille ja laskijoille.

Torstai-illan ja yön yli jatkunut lumisade pehmitti slopestyle-radan loistokuntoon, joka viimeisteltiin perjantaiaamuna lumikissalla ja lapioilla. Laskijat kehuivatkin olosuhteita yksiksi parhaista slopestylen SM-kisojen historiassa.

Alkukilpailussa nähtiin loistavia suorituksia ja parhaat pisteet kirjautti Ruka Slalomin Sami Säkkinen, joka laski ylivoimaiseen voittoon alkukilpailussa 85,8 pisteellä. Toiseksi laski Säkkisen tapaan maajoukkueessa laskeva Mountain Club Ounasvaaran Miika Virkki 79,2 pisteellä ja niukasti kolmanneksi sijoittui Levi Ski Clubin Joona Kangas, joka jäi Virkistä vain 0,2 pisteen päähän.

Rookie-sarjassa alkukilpailun paras oli Moebiuksen Joona Sipola, joka laski kärkeen 80,4 pisteellä. Toiseksi sijoittui 80,0 pisteellä KuoSi Freestylen Tuukka Pöri ja kolmanneksi 73,2 pisteellä Moebiuksen Jon Sallinen.

Iltapäivän puolella sääolosuhteet heikkenivät merkittävästi ja naisten Pro-, Rookie- ja Kids-sarjan sekä Kids-poikien finaalit jouduttiin typistämään yhden hyppyrin ja kahden reilin mittaiseksi. Miesten Pro- ja Rookie-sarjoissa päätettiin jättää alkukilpailun tulokset voimaan virallisiksi SM-tuloksiksi.

– Kilpailun jury kokoontui Kids-sarjan alkukilpailun jälkeen ja keskusteltuamme laskijoiden kanssa emme nähneet muuta mahdollisuutta kuin peruuttaa Pro- ja Rookie-sarjan finaalit epätasaisten olosuhteiden vuoksi. Laskijoiden turvallisuus on kuitenkin kaikki kaikessa, Ski Sport Finlandin seurapalvelupäällikkö ja SM-kilpailujen tekninen neuvonantaja Minna Karhu summasi.

Freestylen SM-kilpailujen tulospalvelu löytyy osoitteesta: www.skisport.fi/freestyle/live sekä suora videostreami freestylehiihdon SM-kilpailuista osoitteesta: www.skisport.fi/tv

Lauantaina Rukalla lasketaan ski halfpipen ja kumparelaskun SM-mitaleista.

Tiedotteen liitteenä oleva kuva käytettävissä toimitukselliseen käyttöön (Kuvassa: Sami Säkkinen, kuva: Jussi Väätäinen / Ski Sport Finland).

Liitetiedostot

Lisätietoja

Jussi Väätäinen
tuottaja

Ski Sport Finland ry
Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

email: jussi.vaatainen@skisport.fi
puh: +358 45 1209920

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs