Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Heikkinen MM-päätöskisan paras suomalainen

Maastohiihto

Heikkinen MM-päätöskisan paras suomalainen

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2015 klo 18:47
Julkaisija: Maastohiihto

Heikkinen:  ”Viimeiset neljä kilometriä sumussa”

Matti Heikkinen vastasi suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta Falunin MM-kisojen päätösmatkalla, miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa. Reilut neljäkymmentä kilometriä kärkikahinoissa mukana ollut Heikkinen sijoittui lopulta 20:nneksi. Maalissa Heikkinen kaatui kaikkensa antaneena.
- Neljäkymmentäkuusi kilometriä Mördarbackenin alle. Siinä tuo pääjoukko lähti karkaamaan ja takki oli täysin tyhjä siinä vaiheessa, kun lähdettiin viimeisen kerran nousuun. Kyllä viimeisen neljä kilometriä tulin sellaisessa sumussa, että eipä sieltä paljon muistoja jäänyt, mutta niin kuin eilen jo sanottiin, niin revanssin paikka, niin pelkästään huoltoryhmän vuoksi pelkästään lähti jo hiihtää. Tänään puusilmäkin varmasti näki, että oli kisan paras suksi paikoitellen ja kaikki huollon puolesta sujui hyvin äärimmäisen raskaissa ja vaikeissa olosuhteissa, Heikkinen kommentoi päivän kisaansa.

Sami Jauhojärvi sijoittui sohjokisassa 29:nneksi. -  Oberstdorfissakin, vaikka satui lunta paljon, latu sentäs pysyi kasassa, eikä siellä kavereiden tarvinnut olla kolaamassa lunta, että miehet pääsee mäen päälle. Kun on tankannut energiaa kroppaan, niin se on aika tukkoisen oloinen.

Joukkueen varamiehenä ladulle nimetty Ristomatti Hakola sijoittui 38:nneksi. – On tuo aika isojen poikien leikkiä tuolla hiihtää, kun puoleen sääreen on lunta radalla ja suksia ei luista mihinkään ja ei se kivaa ole. En mä ole edes koskaan kuvitellut, että se vois tuollaista olla. Oli se kyllä niin hirveetä, että kun työnsi, niin tuntui, että meni metrin eteen ja kaksi taaksepäin, Hakola kuvailee olosuhteita naureskellen.

Suomen miesnelikosta Lari Lehtonen keskeytti kisan 20 kilometrin jälkeen. - Ei enää riittänyt voimavarat taistella itseä vastaan. Kaksi vuotta olen kärsinyt kantapäävaivoista ja ne nyt kulminoitui tänään siihen että, puudutettiin se huolella ennen kisaa, mutta se ei auttanut kuitenkaan riittävästi eikä enää henkinen kantti riittänyt.  

Matti Heikkinen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-50km-heikkinen
Sami Jauhojärvi https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-50km-jauhoja-rvi
Ristomatti Hakola https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-50km-hakola
Lari Lehtonen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-50km-lehtonen
Reijo Jylhä https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-50km-pa-a-valmentaja-jylha

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs