Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Heikkinen ja Pärmäkoski Vuokatin Aateli Racen uudet valtiaat

Maastohiihto

Heikkinen ja Pärmäkoski Vuokatin Aateli Racen uudet valtiaat

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2015 klo 14:44
Julkaisija: Maastohiihto

Maastohiihtäjien perinteinen rullahiihto- ja juoksukilpailu Vuokatin Aateli Race sai uudet valtiaat, kun Vuokatinvaaran päälle ykkösinä kipusivat Krista Pärmäkoski ja Matti Heikkinen.

Krista Pärmäkoski ei luopunut kärkipaikastaan Vuokatin Aateli Racessa kilpailun päättäneellä 10 kilometrin rullahiihto-osuudellakaan. Pärmäkoski pääsi päätösosuudelle kuusi sekuntia ennen Anne Kyllöstä, joka puolestaan piti kakkossijansa ennen Aino-Kaisa Saarista.
Pärmäkoski voitti tiistai-illan prologin ja oli keskiviikkoaamun juoksuosuudella Saarisen tuntumassa toinen. Lopulta Pärmäkoski oli kilpailussa ylivoimainen, sillä Kyllönen hävisi 1.05,6.
”Loppunoususta alkoi jo hymyilyttää. Ero oli vissiin tullut sen verran lisää tuolla matkalla. Aina kun huusin, että mikä se ero on, niin vastaukseksi tuli vaan, että ei näy vielä. Yhtään ei tiennyt taaksepäin. Taktiikka oli, että rullarata mennään kovaa ja katsotaan mihin kestää. Oma katkeaminen tuli nousun alle, sen jälkeen oli vaan taistelua mäen päälle. Pitkällä suoralla nousussa tiesin, että tämä homma hoidetaan”, Pärmäkoski sanoi iloisena.
Hyvä juoksuosuus varmisti hyvän lähtöpaikan kärjessä. Pärmäkoskikin tosin huomasi, ettei palautumista ollut ehtinyt juuri tapahtua ennen hiihtoon lähtöä.
”Näin peruskuntokaudella palautuminen on vähän hitaampaa. Aateli on hyvä kisa. Kiva, kun saa kohtuullisen aikaisin tsekkauksen maajoukkueen kesken, että missä mennään. Nämä ovat meille hyviä kovia harjoituksia joukkueena. Aina, kun laitetaan se numero rintaan, niin tulee tehtyä paremmin ja kovempaa, kuin että olisi joku maksimiharjoitus leirillä”, Pärmäkoski kiteytti.

Heikkinen sai hyvän tilannekatsauksen

Miesten Aateli Racessa Matti Heikkinen otti jo prologissa otteen kärkipaikasta, eikä siitä luopunut. Kun juoksuosuuskin sujui kärjen tuntumassa (kolme sekuntia Victor Lövdalille), pääsi Heikkinen ratkaisevaan 15 kilometrin hiihtoon kärjessä. Ristomatti Hakola vei lopulta kakkossijan ennen Joni Mäkeä. Takaa-ajajat saivat Heikkisen kiinni, mutta hän jätti haastajansa Vuokatinvaaran nousussa tekemällä iskullaan.
”Rullaradalla yritin karkuun, mutta vaikea siinä on päästä, kun isot miehet tulee takaa letkassa, siinä on tällaisen rimpulan hyvin vaikea päästä karkuun. Taktiikka pysyi hyvin ja isku oli riittävän väkevä (nousun puolivälissä), siinä tuli hyvin nopeasti sata metriä eroa”, Heikkinen sanoi.
Heikkiselle kilpailu oli hyvä kesäkunnon mittari. Jyväskyläläinen on kärsinyt juoksijan polvesta, joten juoksulenkit ovat olleet vähissä. Harjoituksellisesti hän sai Aateli Racesta haluamansa.
”Tärkein anti oli hyvin alkaneen harjoituskauden ensimmäinen kilpailullinen mittari, ensimmäinen testimittari oli KIHU:lla muutama viikko sitten. Tässä pääsin mittaamaan muita vastaan ja epämukavuusalueelle muiden silmien alla. Riittävän sinkeällä sain olla, juoksua on alla niin vähän, että se tuntuu jaloissa. Se otti vähän jalkoihin.”
Maajoukkuehiihtäjät osallistuvat sankoin joukoin myös lauantaina Vuokatissa järjestettävään polkujuoksutapahtumaan, jossa heidän matkanaan on 10 kilometriä. Kansainvälistä kilpailutuntumaa on tarjolla jälleen heinä-elokuussa Norjassa Blink-festivaaleilla.

Tulokset: http://www.vuokattiskiteam.fi/fi/Vuokatin-Aateli-Race/Tulospalvelu
Muidenkin urheilijoiden kommentteja www.hiihtoliitto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs