Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Haasta itsesi voimistelulajeissa

Suomen Voimisteluliitto

Haasta itsesi voimistelulajeissa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 13:15
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Voimisteluviikon kunniaksi esittelyssä Voimisteluliiton kilpalajit. Kaikki kahdeksan kilpalajia ovat taitolajeja, joissa voit aina kehittyä paremmaksi. Voimisteluseuroissa on yhteensä 122 000 jäsentä ja heistä 15 tuhannella on kilpailulisenssi.

Kahdeksan kilpailulajin lisäksi voimistelusta löytyy monimuotoista harrastustoimintaa mm. tanssillisen voimistelun, Voimistelukoulun ja lukuisten erilaisten ryhmäliikuntatuntien muodossa. Useissa voimisteluseuroissa ympäri Suomen pääsee kokeilemaan voimisteluharrastusta ilmaiseksi.

Voimisteluviikkoa vietetään viikoilla 35 ja 36. 

Oheista juttua voi käyttää voimistelujuttujen taustamateriaalina tai sellaisenaan houkuttelemaan lapsia ja aikuisia voimistelun pariin.

 

**

Haasta itsesi voimistelulajeissa


Tiesitkö, että Voimisteluliiton virallisia kilpailulajeja on kahdeksan? Kaikkia lajeja voit harrastaa sekä lapsena että aikuisena. Kokeile ite Voimisteluviikolla.

Ehkä olet jo tutustunut osaan Voimisteluliiton lajeista esimerkiksi Rion olympialaisten yhteydessä telinevoimistelija Oskar Kirmeksen ja rytmisen voimistelijan Katja Volkovan kautta.

- Kaikkia voimistelulajeja yhdistää se, että niissä voit haastaa itsesi ja kehosi. Voimistelua voi harrastaa jokainen omalla taitotasollaan, sanoo Voimisteluliiton voimistelutoiminnan päällikkö Liisa Ahlqvist-Lehkosuo.

Olympialajeja ovat naisten ja miesten telinevoimistelu, rytminen voimistelu ja trampoliinivoimistelu. Lisäksi akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic ja TeamGym lukeutuvat Voimisteluliiton alaisiin kilpalajeihin.

- Voit haastaa itsesi monella tapaa – kehittää notkeutta, opetella temppuja välineillä tai telineillä vain muutamana esimerkkinä, Ahlqvist-Lehkosuo kehottaa.

Voimistelulajit lukeutuvat kaikki taitolajeihin.

- Jo pienillä harjoituksilla pääsee pitkälle ja aina voit kehittää itseäsi pidemmälle ja pidemmälle. Ikinä et osaa kaikkea. Se on kiehtovaa, Ahlqvist-Lehkosuo jatkaa.

Voimistelu mielletään usein lasten harrastukseksi. Voimistelu onkin hyvä pohja ja perusta monelle liikunnalle.

- Mutta nykyään myös aikuisena voit harrastaa kaikkia voimistelulajeja. Kehonhallinta ja kehonpainoharjoittelu on noussut aikuisten kuntoilumaailmassa yhdeksi trendiksi. Voimistelulajeissa kehonhallinta on aivan keskeistä.

Voimistelulajien parissa on mahdollisuus huippu-urheiluun kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Voimisteluliiton lajien lisenssiurheilijoiden määrä on kasvanut viime vuosina yli 10 prosenttia, tällä hetkellä lisenssiurheilijoita on 15 000.

- Myös tänä syksynä eritasoisia voimistelukilpailuja on melkein joka viikonloppu ympäri Suomen. Voimistelulajit ovat näyttäviä ja myös esteettisiä.

Eri voimistelulajeihin voit tutustua näiden linkkien kautta:
• Akrobatiavoimistelu
Joukkuevoimistelu
Kilpa-aerobic
Miesten telinevoimistelu
• Naisten telinevoimistelu
Rytminen voimistelu
TeamGym
Trampoliinivoimistelu

Etsi uusi harrastus ja lähin voimisteluseurasi osoitteesta Löydä seura -haun kautta ja kokeile ite. #voimistelu #voimisteluviikko #kokeileite

**

Ajatuksia voimistelulajeista


Joukkueessa on voimaa
Haluatko voimistella joukkueessa? Joukkueessa saat hyvän voimistelutaidon lisäksi myös hyviä kavereita. Joukkuevoimistelussa myös esiinnytään paljon, sillä kilpailutkin ovat esiintymisiä. Parhaimmillaan joukkuevoimisteluohjelma on uniikki tarina, jossa yhdistyvät musiikki ja liike, voimakas ja kevyt, paljettien kimallus ja henkeäsalpaava taito.

Trampalla hyppien
Kukapa ei haluaisi oppia hypätä istumaan trampalla? Tämän ja monet muut hyppytaidot saat trampoliinivoimistelusta. Edetessä opitaan kaksois- ja kolmoisvoltteja jopa kahdeksan metrin korkeuteen.

Tehokkaasti telineillä
Rekki, puomi, hevonen, nojapuut, permanto – siinä vasta muutamia telineitä, joita telinevoimistelussa tehdään. Telinevoimistelu on kilpalajina erikseen naisille ja miehille. Telinevoimistelua löydät useista seuroista myös aikuisille. Telinevoimistelu on mitä parhainta kehonpainoharjoittelua.

Akrobatiaa yhdessä
Tavoitteletko täydellistä tasapainoa? Tätä ominaisuutta pääset kehittämään akrobatiavoimistelussa. "Akrobatiavoimistelu on kivaa, koska saa opetella ja tehdä juttuja yhdessä." Lajissa on tyypillistä, että parin tai ryhmän voimistelijat harvoin koskevat lattiaan samaan aikaan, eli vähintään yksi tasapainottelee toisten käsien tai olkapäiden varassa.

TeamGymissä innostuu volttiradalla
Hauska harjoittelu vetää mukaan TeamGymiin. Uusien temppujen oppiminen trampetilla ja volttiradalla innostavat. "Mukava joukkue, hyvät valmentajat sekä hauskat harjoitukset ovat parasta TeamGymissä."

Kilpa-aerobicissa energiaa kannustuksesta
Kilpa-aerobic on laji, jossa lihakset ovat kuin tulessa, mutta hymy ei hyydy. ”Pääsee näyttämään tuomareille, mitä osaa ja saa esiintyä. Lisäksi muiden kannustuksesta saa energiaa ja alkaa hymyilyttämään, kun muut taputtavat itselle.”

Rytmikkäästi välineillä kavereiden kanssa
Maailman kauneimmassa urheilussa notkeus on valttia. Rytmisessä voimistelussa opit käsittelemään palloa, vannetta, keiloja ja vannetta upean sulavasti. Kokeilemaan voi tulla missä iässä tahansa.

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs