Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Gymnaestrada – unelmien täyttymys Suomelle

Gymnaestrada

Gymnaestrada – unelmien täyttymys Suomelle

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 15:54
Julkaisija: Gymnaestrada

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen voimistelufestivaali Gymnaestrada kerää Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 maasta, viidestä eri maanosasta. Heinäkuun 12.–18. järjestettävä tapahtuma on kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma.

Gymnaestradan järjestäminen Suomessa on ollut Suomen Voimisteluliiton pitkäaikainen unelma, joka sai tuulta purjeisiin toukokuussa 2010. Tällöin Japanissa järjestetyssä Kansainvälisen Voimisteluliitto FIG:n neuvoston kokouksessa myönnettiin voimisteluliitolle, Helsingin kaupungille ja Opetus- ja kulttuuriministeriölle tapahtuman järjestämisoikeus kesälle 2015. Hakukilpailussa taakse jäivät Ruotsi, Norja ja Espanja.

Tulevana kesänä 15. kertaa järjestettävä tapahtuma kerää suomalaisia voimistelijoita ennätysmäärän. Suomi on tapahtuman suurin osallistujamaa-delegaatio, tuoden voimistelufestivaalille 4000 suomalaisvoimistelijaa yli 140 seurasta. Toiseksi suurin delegaatio saapuu Sveitsistä – yli 3800 osallistujaa –, maasta jossa voimistelukulttuuri on vahva. Sveitsissä kansainvälinen Gymnaestrada-voimistelufestivaali on järjestetty tapahtuman historian aikana jo kolmesti.

Suomalaiset voimistelijat ovat vuodesta 1953 asti järjestetyn tapahtuman vakiokävijöitä, mutta tapahtumaisäntänä Suomi toimii ensimmäistä kertaa.

Olemme erittäin tyytyväisiä ensi kesän osallistujamääriin. On hienoa olla isännöimässä 21 000 voimistelijavieraalle tätä kansainvälistä voimistelufestivaalia ja esitellä samalla Suomen pääkaupunkia ja suomalaista isännöintikulttuuria. Olemme rakentamassa tätä ainutlaatuista tapahtumaa uudella kumppanuusmallilla ja haluamme jättää vahvan perinnön etenkin suomalaiseen kansalaistoimintaan ja tapahtumajärjestämiseen, tapahtuman pääsihteeri Maria Laakso kuvaili järjestäjien tunnelmia lopullisten ilmoittautumismäärien selvittyä tammikuussa.

Tuhansien osallistujien lisäksi tapahtumajärjestelyihin tarvitaan avuksi lähes 4000 vapaaehtoista.

Lipunmyynti käynnistynyt hyvin

Osallistujien ja vapaaehtoisten lisäksi tapahtuma kerää voimistelun ystäviä ja kansainvälisestä suurtapahtumasta kiinnostuneita henkilöitä katsomoihin. Gymnaestradan yleisölipunmyynti käynnistyi ma 2.2. Lippupalvelun kautta. Lippuja on myyty tasaisesti, mutta tällä hetkellä suosituimpia näytöksiä lipunmyynnin osalta ovat olleet Olympiastadionilla järjestettävät Gymnaestradan Avajaiset ja Päätösjuhla sekä Helsingin Jäähallissa kolmesti esitettävä FIG-Gaala. 

Myynnissä on sekä yksittäislippuja eri näytöksiin että ns. päivälippuja eri tapahtumapaikoille. Uutuutena ensimmäistä kertaa Gymnaestradassa järjestetään National Afternoon -iltapäivänäytökset sekä Midnight Sun Special -kenttänäytöskavalkadi.

Gymnaestradassa on nähtävissä yhteensä yli 200 tuntia voimistelua 15 eri esiintymisareenalla. Päätapahtumapaikan Messukeskuksen lisäksi tarjolla on voimisteluelämyksiä Olympiastadionin ympäristössä sekä maksuttomia kaupunkiesityksiä ympäri pääkaupunkiseudun.

Festivaalilla on edustettuna kaikki voimistelun upeat lajit erilaisten esitysohjelmien muodossa, aina akrobatiasta tanssiin asti. Valokeilassa on harrastajia ja huippuja rinnakkain kaikista maanosista - milloin estradilla muutaman kymmenen ryhmissä, milloin taas tuhansien joukossa.

Lisätiedot: pääsihteeri Maria Laakso, p. 050 5626 226, email: maria.laakso@wg-2015.com

Liitetiedostot

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Gymnaestradaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Voimistelu- ja Gymnaestrada-aiheisia kuvia päivitetään tapahtuman mediapankkiin.

Lisätietoa tapahtumasta www.wg-2015.com ja www.gymnaestrada.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs