Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Gymnaestrada tarvitsee vapaaehtoisia

Gymnaestrada

Gymnaestrada tarvitsee vapaaehtoisia

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 16:15
Julkaisija: Gymnaestrada

Kansainvälisen voimistelufestivaalin Gymnaestradan järjestelyihin tarvitaan avuksi lähes 4000 vapaaehtoista. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä tapahtuma haastaa vapaaehtoistoiminnan mm. koulumajoituksen osalta. Tapahtuman vapaaehtoisrekrytointi on käynnissä ja erityisesti pääkaupunkiseudulla sijaitseviin majoituskouluihin kaivataan lisää seuroja ja yhdistyksiä isännöimään ja vastaamaan koulumajoituksen valvonnasta. Kouluvalvonta tarjoaa varainkeruumahdollisuuden rekisteröidyille yhdistyksille.

Hyppää mukaan vapaaehtoiseksi!

Helsingissä järjestetään heinäkuussa 15. maailmanlaajuinen Gymnaestrada-voimistelufestivaali, jonka yksi perinteistä on osallistujien vahva halu valita hotellimajoituksen sijaan koulumajoitus tapahtumaviikolle. Ensi kesän Gymnaestradan 21 000 osallistujasta jopa 65 % on majoittumassa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sijaitseviin kouluihin.

Gymnaestradan järjestäjät etsivät lisää seuroja ja yhdistyksiä huolehtimaan koulumajoitukseen liittyvistä tehtävistä ajalla 11.–19.7.2015. Kansainvälisten vieraiden isännöinnistä ja kouluvalvontatehtävistä on tarjolla rahallinen korvaus yhdistyksille, jotka ottavat huolehtiakseen oman vastuukoulunsa tapahtumaviikon ajaksi. Lisäksi yhdistykset voivat halutessaan pitää majoituskoululla kanttiinia, josta on mahdollista ansaita lisätuloja yhdistyksen toimintaan.

Tällä hetkellä voimisteluseurojen lisäksi useat eri yhdistykset sekä eri seuroja eri lajeista ovat ilmoittautuneet talkoisiin mukaan. Yhdistyksistä mm. kuoro, maahanmuuttajayhdistys, opiskelijakunta ja Zonta-yhdistys haluavat olla vastaanottamassa kansainvälisiä vieraita. Eri lajeista kouluvalvonnan vastuuseuroiksi ovat ilmoittautuneet mm. koripallon, amerikkalaisen jalkapallon, taekwondon, jalkapallon, ratsastuksen ja kaukalopallon edustajia. Isäntäseuraa kaipaa kuitenkin vielä yli 20 majoituskoulua.

- "Siskonpedissä nukkumisen edullisuus ja yhteisöllisyyden tunnelma koulumajoittujien kesken houkuttavat ympäri maailman saapuvia voimistelijoita yöpymään patjoilla koululuokkien lattioilla. Jopa osan suomalaisista osallistujista on huhuttu valitsevan koulumajoituksen oman sängyn sijaan – päästäkseen Gymnaestrada-tunnelmaan", tapahtuman vapaaehtoispäällikkö Katriina Sahala selittää koulumajoituksen suosiota.

 

Vapaaehtoiset – tapahtuman sydän

Kouluvalvojien lisäksi tapahtumaan tarvitaan lähes 2 000 käsiparia mahdollistamaan Gymnaestrada - suurin Suomessa koskaan järjestetty kansainvälinen tapahtuma. Kouluvalvontaan ilmoittautuneiden seurojen lisäksi jo lähes 900 yksittäistä henkilöä on ilmoittautunut tapahtumajärjestelyihin mukaan. Suomalaisten lisäksi vapaaehtoisilmoittautumisia on tullut jo 25 eri maasta.

Gymnaestrada tarjoaa kokoluokkansa puolesta ja järjestelyjensä osalta uutta oppia, kokemusta ja osaamista niin kaikille vapaaehtoisille kuin myös vapaaehtoistoimintaa järjestäville tahoille ja tapahtumajärjestäjille. Gymnaestradan järjestäjien tavoitteena on jättää uudenlaisen verkoston ja toimintamallin muodossa perintöä opitusta myös eri tapahtumajärjestäjien ja lajiliittojen käyttöön.

Gymnaestradan vapaaehtoisverkostossa on tällä hetkellä mukana yli 20 eri toimijaa. Yhteistyötä on haettu eri oppilaitoksista, lajiliitoista ja urheiluseuroista, kulttuuriyhdistyksistä sekä järjestöistä.

- ”Ilman vapaaehtoisia tämä ainutlaatuinen tapahtuma ei onnistuisi. Suomalaisia voimistelijoita on osallistumassa tapahtumalle ennätyssuuri joukko, jolloin vapaaehtoisia rekrytoidaan myös muualta kuin voimisteluseuroista. Gymnaestrada tapahtumana on täysin ennennäkemätöntä Suomessa ja on hienoa, että mahdollisemman moni seura, lajiliitto ja järjestö ovat kiinnostuneita isännöimään tätä kansainvälistä tapahtumaa kanssamme ja kartuttamaan samalla omaa osaamistaan,” Sahala toteaa.

Vapaaehtoistyöntekijät niin tapahtuma-alueella kuin majoituskouluilla ovat yksi tärkeimmistä tiedon jakajista ja tapahtuman tunnelman luojista. Työssä pääsee läheiseen kanssakäymiseen osallistujien kanssa, siksi iloinen palvelualttius onkin tehtävissä tärkeää. Gymnaestradan vapaaehtoisilla ei tarvitse olla voimistelutaustaa tai aikaisempaa lajin tuntemusta.

Lisätietoa vapaaehtoistehtävistä ja kouluvalvonnasta Gymnaestradan vapaaehtoispäälliköltä Katriina Sahalalta, p. 0400-241402, katriina.sahala@wg-2015.com

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Gymnaestradaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Voimistelu- ja Gymnaestrada-aiheisia kuvia päivitetään tapahtuman mediapankkiin, lisäksi materiaalia medialle tapahtuman virallisilla sivuilla.

Lisätietoa tapahtumasta www.wg-2015.com ja www.gymnaestrada.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs