Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Fiskars Village Run -evenemangen hämtar löpare till Fiskars Bruk

Fiskars Oyj Abp / kiinteistöt

Fiskars Village Run -evenemangen hämtar löpare till Fiskars Bruk

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.04.2016 kl. 14:15
Utgivare: Fiskars Oyj Abp / kiinteistöt

Fiskars Village Run

3 samarbetspartners / 3 år / 9 löpevenemang

Valborg / Midsommar / Halloween

Fiskars Oyj Abp / Fiskars Bruk, HIFK Friidrott rf och Fiskarin Urheilijat -47 ingår idag 7.4.2016 ett 3-årigt samarbetsavtal om tre löpevenemang per år i Fiskars Bruks kulturhistoriska miljö under åren 2016-18.

Löpevenemangen Fiskars Village Run Valborgslöpning, Fiskars Village Run Midsommarlöpning och Fiskars Village Run Halloween arrangeras i samband med helgerna för att nå den perfekta karnevalstämingen. Anmälningar och mer information på www.fiskarsvillagerun.fi.

“De första friidrottstävlingarna ordnades i Fiskars redan år 1880 och jämnt 100 år senare inleddes traditionen med midsommarlöpning i samband med Degersjö loppet. Vi hoppas att Fiskars Village Run evenemangen återupplivar idrottstraditionen i Bruket”, konstaterar Olavi Hartonen från Fiskarin Urheilijat -47.

För hela familjen och alla åldrar

Varje evenemang har den aktuella högtidens tema och loppen passar för hela familjen och alla åldrar.

Evenemangen har skilda konditions- och tävlingsserier för kvinnor och män, endast Fiskars Village Run Halloween har bara en serie. Barnens (P/F) serier delas i åldersklasserna 9, 11, 13 och 15 åringar. I 4 km sträckan under Valborgslöpningen finns även konditionsserie samt serie för  F/P 17-år. För 40, 50, 60 åringar ordnas egna K/M serier och på Midsommarlöpningen finns även egen serie för 70 åringar.

Målet är att under år 2016 uppnå 1000 deltagare och möjligen mångdubbla löparantalet under de närmaste åren. Under Fiskars löpevenemang kombineras motion, nöje och gemenskap i en kulturhistorisk miljö.

“Helsingfors IFK:s tävlingstraditioner leder tillbaka till år 1900 och är idag en av Finlands största friidrottsföreningar. HIFK:s friidrottare medbringar inspirationen att arrangera löpevenemang för hela familjen i Fiskars. Vi ville ha omväxling i träningssäsongen och förena familjerna i en trivsam miljö och Fiskars passar ypperligt för det här”, berättar Bjarne Perth från HIFK.

Varierande rutter i bruksmiljö

Samtliga rutter för Fiskars Village Run -evenemangen är officiellt kontrollmätta och hör till de vackraste tack vare den unika bruksmiljön och den vackra naturen i ådalen. De varierande och olika långa rutterna erbjuder något för alla. Brukets mångsidiga serviceutbud kompletterar evenemangen. Caféerna och restaurangerna erbjuder möjligheten att fortsätta fira dagen även efter prisutdelningen. Man kan stanna längre i Bruket och övernatta på ett av våra högklassiga hotell.

”Turismnäringen i Fiskars Bruk har under de senaste 25 åren baserat sig på konstens, formgivningens och designens dragningskraft. Vi har jobbat med att göra utbudet mer mångfaldigt med att ordna bl.a. matevenemang och konserter. Idrottsevenemang under sommaren och framförallt utanför sommarsäsongen ger Bruket mer liv och nya besökare. Man kan inte tänka sig ett bättre sätt att bekanta sig med Fiskars Bruk och dess natur än att följa rutterna som den lokala ruttplaneraren har planerat specifikt för de olika löpevenemangen. Rutterna för barn är nästan de vackraste”, berättar Fiskars Brukets evenemangskoordinator Jouni Virtanen.

Fiskars Village Run – Valborgslöpning

Lördagen 30.4.2016 kl 18

Fiskars Village Run – Valborgslöpningen sker under terränglöpningssäsongen och ger en ypperlig möjlighet att testa formen efter vintersäsongen eller helt enkelt njuta av att löpa i egen takt i vackra vyer stort sett på grusunderlag. Sträckorna är halvmaraton (21,1 km), 10,6 km och 4 km. Barnens egen rutt går på 2 km. Anmäl dig förmånligt i förskott senast torsdagen den 28.4.2016 kl. 18:00. Evenemanget kryddas av kvällstorg, ordnat av Fiskarsin Kyläseura, öppning av torgkaféet, musikuppträdanden samt Valborgsbrasan som tänds, efter en lång paus,  invid torget. Valborgslöpning är ett måste!

 

Fiskars Village Run – Midsommarlöpning

Fredagen 24.6.2016 kl 11

Fiskars Village Run – Midsommarlöpning är en efterträdare till tidigare Degersjö-loppet och ordnas nu för andra året i bruksmiljö. Ruttens profil har gjorts aningen lättare, men framförallt 14,4 km rutten ger garanterat en god uppvärmning inför midsommarfirandet. Den kortare 7,2 km rutten lämpar sig bra för en snabbare halvtimmes spurt eller för att uppnå din egna runners high i egen takt. Barnens 2km rutt går längs med ån. Förhandsanmälan före onsdagen den 22.6.2016 kl 18:00. Fira Midsommaren med språng!

 

Fiskars Village Run – Halloweenlöpning

Lördagen den 29.10.2016 kl 17.

Fiskars Village Run – Halloweenlöpning bjuder på ett fint tillfälle att samla familjen eller arbetskompisarna och ställa till med ett idrottsrelaterat evenemang. Från gamla Magasinet startar en 7 km rutt (1,5 km för barn) som samtidigt livas upp av Eld & Ljus -evenemanget samt musikerna som spelar längs med rutten. Bästa Halloween-kostymerna belönas! Förhandsanmälan senast onsdag 27.10.2016 kl 18:00. Efter evenemanget kan man bekanta sig med Cultura Mobilas fantastiska konstföreställning i Svarta Salen. Halloween Run är skrämmande roligt!

 

Mera information

Fiskars Oyj Abp

Evenemangskoordinator Jouni Virtanen

+358 44 0277 606

jouni.virtanen@fiskars.com

 

Fiskarin Urheilijat -47

Sekreterare Olavi Hartonen

+358 50 327 1616

olavi.hartonen@gmail.com

 

HIFK friidrott rf

Styrelsemedlem Bjarne Peth

+358 400 420 514

bjarne.peth@investcon.fi

www.fiskarsvillagerun.fi

Fiskars Bruk

Fiskars Bruk är centrum för finsk design och formgivning och ett populärt resmål året runt. De högklassiga mötes-, inkvarterings- och restaurangtjänsterna samt olika evenemang och butiker erbjuder besökaren upplevelser alla årstider.

www.fiskarsvillage.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs