Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Filmteknik ska ge hästsporten nya framgångar

FilmMe

Filmteknik ska ge hästsporten nya framgångar

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.02.2014 kl. 16:08
Utgivare: FilmMe

När det gäller IT har ridsporten legat efter. Det ska nu ändras, det finska företaget FilmMe har utvecklat en filmkamera som följer ryttaren via rörelsedetektorer. Kameran har installerats och används i Flyinges stora ridhus.


- Precis vad ridsporten behöver för att utvecklas i rätt riktning, säger OS-medaljören från -72, Jan Jönsson, en av Flyinges lärare.

 

Kameran som installerats är uppfunnen av Tapio Koivukangas och Lauri Salovaara.

- Systemet går ut på att man installerar filmkameror och rörelsedetektorer i hallen. Sportutövaren får sedan ett armband som rörelsedetektorerna känner av och som kameran kan följa, förklarar FilmMe:s VD Tapio Koivukangas.

- Det här har vi pratat om länge på landslagsnivå. Det är viktigt för ryttarna att kunna se sig själva rida och det är inte alltid som man har filmare eller ordentlig utrustning på plats för det, säger Jan Jönsson.

 

Utövaren kan sedan se filmerna i sin dator eller i sin mobiltelefon. Inom en snar framtid ska filmen kunna visas i realtid.

- Det skulle till exempel kunna innebära att Kyra Kyrklund, som ju undervisar på Flyinge, hade kunnat ligga hemma på sin soffa i England och instruera ryttarna via telefon, säger Marianne Lilja Wittbom, VD på Flyinge.

 

Flyinges kameror har bara varit i bruk ett par veckor men är redan nu populärt bland ryttarna.

- Ibland behöver man följa upp elever efter en lektion. Jag ser framemot att kunna använda systemet när jag undervisar alltifrån gymnasieelever och uppåt, säger Bo Jenå, Flyinge.

-Systemet i Flyinge är den trettonde i världen. Det är en spännande anläggning med ett imponerande antal evenemangsdagar. Vi ser framemot det här samarbetet, sammanfattar Tapio Koivukangas, VD på FilmMe.

 

För ytterligare information:

Anna Nyström, Pressansvarig Flyinge AB

Tel: 046-649 43

Mobil: 0735-62 13 23

E-post: anna.nystrom@flyinge.se

 

Tapio Koivukangas, VD FilmMe Group Oy

   Mobil: +358 40 5410 544

E-post: tapio.koivukangas@filmme.tv

 

 

 

Flyinge AB är ett modernt internationellt hippologiskt kompetenscentrum och ett av världens äldsta stuterier med anor från 1100-talet. Verksamheten spänner över flera områden: sport, utbildning & forskning samt evenemang. Mer information om Flyinge hittar du på www.flyinge.se

 

 

 

We will change the world of filming.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs