Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Euroopan kovin naisten jenkkifutissarja – Naisten Vaahteraliiga – alkaa lauantaina 4.6.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Euroopan kovin naisten jenkkifutissarja – Naisten Vaahteraliiga – alkaa lauantaina 4.6.

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 09:59
Julkaisija: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Kesästä 2016 alkaen amerikkalaisen jalkapallon paras suomalainen naisjoukkue ratkaistaan Naisten Vaahteraliigassa. Ensimmäinen ottelukierros käynnistyy lauantaina kesäkuun 4. päivä. 

Naisten Vaahteraliigassa kilpailee kaudella 2016 kahdeksan joukkuetta. Hallitsevan mestarin Helsinki GS Demonsin lisäksi mukana ovat viimekauden hopeajoukkue Helsinki Roosters sekä välieräjoukkueet Anders Trojans Turku ja Oulu Northern Lights. Myös Seinäjoki Crocodiles ja Jyväskylä Jaguars sekä kaikki pelinsä Suomessa pelaava Pietari Valkyries jatkavat Naisten Vaahteraliigassa. Uutena joukkueena Suomen mestaruutta nousee tavoittelemaan kaudella 2015 I-divisioonan voittanut Hämeenlinna Lady Huskies. 

Kesäkuun alussa alkavassa runkosarjassa joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan. Heinäkuun lopussa pelattaviin välieriin selviää neljä runkosarjan parasta. Loppuottelu pelataan lauantaina elokuun 13. päivä. 

Mukana Euroopan mestareita ja yhdysvaltalaisia tähtiä

Suomen naisten maajoukkue voitti kesällä 2015 amerikkalaisen jalkapallon EM-kultaa ja oli Espanjassa järjestetyssä turnauksessa lopulta omaa luokkaansa. MM-kisoissa (2010 ja 2013) suomalaisten kaulaan on ripustettu pronssiset mitalit. Amerikkalaisen jalkapallon taso on Suomessa naisten sarjoissa maailman huippua. Naisjenkkifutiksen kesästä on asiantuntijoiden mukaan tulossa erittäin laadukas, tasainen ja yllätyksellinen.

Naisten Vaahteraliigaa oman lisänsä tuovat myös yhdysvaltalaisvahvistukset. Trojans solmi maaliskuussa sopimuksen Lea Kaszasin kanssa ja huhtikuussa Jaguars vahvisti rivejään Brittany Langleylla. Lady Huskies marssittaa kentälle peräti kaksi yhdysvaltalaista pelaajaa, kun sekä Courtney Powell että Tawanna Sanders liittyvät sarjanousijan kokoonpanoon.

Naisten amerikkalainen jalkapallo kasvattaa kiihtyvällä vauhdilla suosiotaan. Lisenssiharrastajien lisäksi myös katsomoihin löytää yhä useampi lajista kiinnostunut. Naisten Vaahteraliigaa voidaan pitää yleisesti Euroopan kovimpana naisten jenkkifutisliigana, ja lisäksi se on yksi maailman seuratuimmista naisten sarjoista.

Naisten Vaahteraliigan lisäksi Suomessa pelataan tulevana kesänä myös naisten I-divisioonaa ja II-divisioonaa.

Ensimmäinen ottelukierros:

LA 04.06.2016 | 13:00 | Velodromi, Helsinki:

     GS Demons – Roosters

LA 04.06.2016 | 17:00 | Kauriala, Hämeenlinna:

     Huskies – Valkyries

SU 05.06.2016 | 12:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

     Crocodiles – Jaguars

SU 05.06.2016 | 15:00 | Castrénin kenttä, Oulu:

     Northern Lights – Anders Trojans

Koko otteluohjelma

Joukkue-esittely

Liitetiedostot

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. http://www.sajl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs