Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Erkka Westerlund: Valmentaminen on sitä, että autetaan ihmistä kehittymään

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Erkka Westerlund: Valmentaminen on sitä, että autetaan ihmistä kehittymään

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 17:00
Julkaisija: Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

 Suomen Ammattivalmentajat SAVALin uuden puheenjohtajan Erkka Westerlundin mukaan valmentava ote on edellytys tulevaisuuden huippuosaamiselle.

Jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund valittiin Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Westerlund oli myös SAVALin perustajajäsen, kun ammattivalmentajat järjestäytyivät ammattiliitoksi vuonna 2002 ja yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 2002–2006. Viimeiset kahdeksan vuotta hallituksen puheenjohtajana toimi niin ikään perustamisesta asti mukana ollut taitoluisteluvalmentaja Anuliisa Uotila.

Edunvalvonta kuuluu myös valmentajien työelämään, vaikka työtä perinteisesti tehdäänkin suurella intohimolla. Viime vuosina muun muassa työehtosopimustoiminnassa on edistytty. Ammatikseen valmentavien kannalta on edistystä, että yhä useamman työsuhteen pohjana on työehtosopimus. Se on osoitus onnistuneesta vuoropuhelusta valmentajien työnantajien kanssa. Työsuhdekulttuuri urheilualalla on edelleen nuorta, joten vaikka jossain asioissa on edistytty, tehtävää vielä riittää.

Suomalainen valmentajuus on Erkka Westerlundin mukaan voimakkaassa murrosvaiheessa.

– Töiden tekemisessä valmentavalla otteella on kysyntää urheilussa, mutta myös muualla yhteiskunnassa. Valmentaminen on sitä, että autetaan ihmistä kehittymään. Tässä työssä ammattivalmentajien esimerkki on tärkeää koko valmentajakunnan kannalta, Westerlund painottaa.

– Tulevaisuuden huipputiimin muodostavat itseohjautuvat huippuihmiset, niin urheilussa kuin muuallakin. Valmentavalla otteella voidaan kehittää ihmisen henkisiä voimavaroja, parantaa itsetuntemuksen kautta itseluottamusta. Kyse on ihmisen valmentamisesta.

Lisätietoja:

SAVALin puheenjohtaja 2015–2016 Erkka Westerlund p. 0400 533 256
SAVALin toiminnanjohtaja Pekka Potinkara p. 044 359 2833

Suomen Ammattivalmentajat SAVAL on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö valmennustyössä toimiville. SAVAL on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn jäsenyhdistys.  SAVAL toimii myös läheisessä yhteistyössä Suomen Valmentajien kanssa. www.saval.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs