Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » EMMA ja Suomen Taitoluisteluliitto yhteistyöhön: Rut Brykin taidetta Finlandia Trophyyn

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA ja Suomen Taitoluisteluliitto yhteistyöhön: Rut Brykin taidetta Finlandia Trophyyn

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Suomen taitoluisteluliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Rut Brykin 100-vuotisjuhlavuoteen sijoittuva yhteistyö tuo Rut Brykin rakastettua keramiikkataidetta näyttävästi esille kansainväliseen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailuun, joka luistellaan 6.-9.10.2016 Espoo Metro Areenalla.

Esille nousee Brykin kahdeksasta teoksesta muodostuva näyttävä teoskokonaisuus, joka ripustetaan kilpailun kiss & cry -tilaan, jossa kilpailijat odottavat pisteitään kilpailusuoritusten jälkeen. Teoskokonaisuuden kuratoinnista on vastannut EMMAn kokoelmaintendentti Henna Paunu.

”Valittujen Brykin teosten värimaailma on raikas ja energinen. Niiden hallitseva kuviointi taas on taidokasta ja hallittua. Tämä esillepano kunnioittaa osaltaan käynnissä olevaa Brykin ja Wirkkalan 100-vuotisjuhlaa. Kaikki kokonaisuuteen kuuluvat teokset ovat osa EMMAan talletettua Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmaa”, kertoo Paunu.

Sopimuksella on tarkoitus pohjustaa EMMAn ja Suomen taitoluisteluliiton yhteistyötä myös tuleville vuosille.

”Tämä on hieno avaus taiteen ja urheilun väliselle uudenlaiselle yhteistyölle, joka on luonteva nähdä kehittyvänä jatkumona. Löysimme sisällölliset yhtymäkohdat ja yhteiset intressit nopeasti. Tarjoamme taiteen kokemuksellisuutta vaativille kansainvälisille yleisöille rakentaen samalla arvokasta Suomi-kuvaa”, kertoo EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikkö Esa Takala.

Suomen taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee yhteistyöstä ja kertoo: ”Suuren yleisön edessä kulttuuri ja urheilu asetetaan yleensä vastakkain. Tämän vuoksi olenkin todella iloinen että saamme sulavasti yhdistettyä nämä kaksi taiteenlajia. Sillä sen lisäksi että taitoluistelu on huippu-urheilua, on se mitä suuremmissa määrin myös taidetta.”

Finlandia Trophy, 6.-9.10.2016, Espoo Metro Areena

Lehdistön akkreditoituminen kilpailuun:

29.9. mennessä oheisen linkin kautta. Lisätietoja http://www.finlandiatrophy.com/fi/Media.html

Lehdistökuva:

http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Finlandia+Trophy/
Salasana: emmamuseum

Lisätietoa:

Esa Takala, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, EMMA
esa.takala@emma.museum  p. +358 43 825 0021 

Henna Paunu, kokoelmaintendentti, EMMA
henna.paunu@emma.museum p. +358 43 824 6354

Outi Wuorenheimo, toiminnanjohtaja, Suomen Taitoluisteluliitto
outi.wuorenheimo@stll.fi p. +358 40 940 2315

Liitetiedostot

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen keskeisimmistä taidemuseoista. Espoon Tapiolassa sijaitsevan EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

Vuonna 2003 perustetun Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön tehtävä on ylläpitää taiteilijapariskunnan kokoelmaa ja edistää tutkimusta sekä näyttely- ja julkaisutoimintaa. Säätiön tavoite pysyvästä näyttelytilasta toteutuu vuoden 2017 aikana, kun kokoelma sijoitetaan WeeGeelle. Espoon kaupunki, EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö solmivat viime vuoden lopussa sopimuksen säätiön kokoelman sijoittamisesta pysyvästi esille Näyttelykeskus WeeGeen tiloihin ja osaksi EMMAa. Sopimuksen tavoitteena on turvata kansallisesti arvokkaan kokoelman säilytys, ylläpito ja huolto sekä tuoda teokset yleisön nähtäväksi. Uusi näyttelytila ja kokoelman esillepano vahvistavat merkittävästi EMMAn design-profiilia. Kansainvälisesti kiinnostava kokoelma laajentaa EMMAn mahdollisuuksia tarjota yleisölle entistä monipuolisempia sisältöjä. Kokoelman esille saattaminen nähdään mahdollisuutena kasvattaa koko WeeGee-talon vetovoimaa. Tilasta halutaan tehdä kansainvälinen tapahtumakeskus, joka esittelee myös ajankohtaista muotoilua laajemmin.

Suomen Taitoluisteluliiton tehtävänä on edistää taitoluistelua sekä toimia taitoluisteluseurojen keskusjärjestönä. Yhdessä jäsenseurojensa kanssa Taitoluisteluliitto luo edellytykset monipuoliselle harrastus- ja kilpailutoiminnalle. Liiton visio on” Koko Suomi luistelee ja parhaat maailman huipulla”.

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu järjestetään 6.−9.10.2016 jo 21. kerran. Espoon kaupungin kanssa kilpailua on järjestetty yhteistyössä jo viisi vuotta. Jokasyksyinen Trophy on yksi Kansainvälisen luisteluliiton nimeämistä Challenger Series -sarjan kilpailuista, johon osallistuu vuosittain maailman kirkkaimpiin tähtiin kuuluvia luistelijoita. Suomen Taitoluisteluliiton isännöimässä Trophyssa on ainoana maailmassa mukana kaikki taitoluistelun lajit.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs