Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Davosiin valitut hiihtäjät

Maastohiihto

Davosiin valitut hiihtäjät

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2014 klo 12:01
Julkaisija: Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena Davosissa. Naiset hiihtävät lauantaina perinteisen kympin ja miehet 15 kilometriä väliaikalähdöllä ja sunnuntaina kisataan vapaan sprintissä.

Davosin perinteisen matkat ovat muuttuneet alkuperäisestä lumipulan takia. Ohjelmassa oli naisten 15 kilometrin sekä miesten 30 kilometrin perinteisen kisat, mutta matkat on lyhennetty naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriin. Kisat hiihdetään väliaikalähdöllä.

Perinteisen normaalimatkojen kisaan urheilijat on jo nimetty, mutta sunnuntain vapaan sprintin osalta valintoja täydennetään viikon aikana, naisissa Suomella on viisi ja miehissä kuusi paikkaa maailmancupin sprintteihin. ”Käytämme kaikki paikat, mutta täydennämme Davosin sprintin hiihtäjät normaalimatkojen hiihtäjistä tämän viikon aikana. Rukan maailmancup-avauksen perinteisen kisan pohjalta on katsottu Davosin edustus ja sprintterit on valittu tietysti vapaan kisojen perusteella”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

Valinnoissa pyritään Jylhän mukaan yksittäisten, tuoreimpien kisatulosten sijaan huomioimaan laajempi kokonaisuus.  Siinä vuorovaikutus urheilijoiden kanssa sekä keskinäinen luottamus ovat tärkeässä roolissa. ”Olemme urheilijoiden kanssa sopineet, että näyttö riittää aina pidemmälle kuin yksittäiseen kisaan. Tarkoitus on jokaiseen maailmancupiin saada hyväkuntoisia kilpailijoita ja ajatuksena on se, ettei kenenkään tarvitse lähteä maailmancupiin sen takia, että saisi pidettyä paikkansa joukkueessa”, päävalmentaja avaa valintoja.

Naiset,  10km perinteinen
Anne Kyllönen
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Aino-Kaisa Saarinen
Naiset, vapaan sprintti
Mona-Liisa Malvalehto
Riikka Sarasoja-Lilja
+ 3 normaalimatkoihin valituista

Miehet, 15km perinteinen
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Iivo Niskanen
Ville Nousiainen
Miehet, vapaan sprintti
Martti jylhä
Juho Mikkonen
Anssi Pentsinen
Matias Strandvall
+ 2 normaalimatkoihin valituista

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs