Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Classic taipui naisten finaalissa Laura Mannisen Pixbolle

Salibandyliitto

Classic taipui naisten finaalissa Laura Mannisen Pixbolle

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2016 klo 15:22
Julkaisija: Salibandyliitto

Ruotsalaisen Pixbon puolustaja Laura Mannisesta tuli ainoa suomalainen seurajoukkueiden naisten Champions Cupin voittaja. Mannisen Pixbo kukisti keskipäivän loppuottelussa Tampereen Classicin 6-2.

Alakynnessä ollut mutta sitkeästi puolustanut Classic livahti toisen erän alussa johtoon kun Mari Alila taisteli puolustajien puristuksessa pallon Pixbon verkkoon. Ruotsalaisten tasoitus nähtiin pelin puolivälissä tähtipuolustaja Isabell Krantzin yllättäessä Laura Loisan pitkästä sivuttaisliikkeestä lähteneellä kaukolaukauksella.

Classicin Kristiina Kauppilalle vihellettiin toisen erän lopulla viiden minuutin jäähy, jonka jatkuessa kolmanteen erään suomalaisille tuli lisää sohjoa niskaan. Latvialaiset erotuomarit vihelsivät Pixbolle rangaistuslaukauksen, jonka syy jäi kaikille muille ottelun nähneille epäselväksi, ja Pixbo siirtyi ensi kertaa johtoon.

Classicin puolustajan pallonmenetyksen ja kompastumisen avittama Pixbon 3-1-osuma seitsemän minuuttia ennen loppua pohjusti emäntien voiton, ja sen jälkeen nähtiin enää kosmeettisia erikoistilannemaaleja. Classic veti Laura Loisan penkille jo viisi minuuttia ennen lopua onnistuen itse kertaalleen kavennuksessa. Pixbo kuitenkin rumensi lukemia sivaltamalla pallon kolmesti Classicin tyhjään verkkoon.

- Tappio tuli mutta olen silti ylpeä jokaisesta pelaajasta, Classicin kapteeni Nina Rantala kiitti omiaan.
- Taisteltiin loppuun asti ja pelattiin hieno turnaus mutta tänään ei vain ansaittu voittoa. Otetaan tästä oppia ja jatketaan työntekoa eteenpäin.

Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen halusi ennen kaikkea kiittää koko joukkuetta sen työmoraalista.
- Päällimmäisenä on ylpeys siitä, miten joukkue täällä taisteli ja miten joukkue on tehnyt hommia kehittymisen eteen jo kotimaassa. Tänään taisteltiin hienosti mutta vielä se ei riittänyt ihan voittoon asti. Nyt täytyy treenata lisää.
Saarinen näki vastustajan olleen edellä pitkälti samoissa asioissa kuin Ruotsin maajoukkue sinivalkoisia.
- Kaverilla oli laajempi materiaali ja pikkuisen enemmän taitoa. Me taas taktisesti vähän parempia ja ehkä pääkopan sisällä myös. Lopussa otettiin sitten riskillä maalivahtia pois, onnistuttiin itse kerran mutta vastustaja teki siinä kolme. Joskus on päästy vastaavissa tilanteissa rokottamaankin mutta nyt meni näin päin.

Classicin maalivahti Laura Loisa ja hyökkääjä Nina Rantala valittiin turnauksen tähdistöön.

 

Pixbo, Ruotsi - Classic, Tampere 6-2 (0-0, 1-1, 5-1)

1. erä: Maaliton,
2. erä: 20.59 Mari Alila (Gitta Suominen) 0-1, 29.37 Isabell krantz 1-1.
3. erä: 40.26 Stephanie Boberg 2-1 rl, 53.16 Lisa Andebratt (Alicia Fylkje) 3-1, 56.07 Fylke (Emmelie Södergren) 4-1 tm, 56.42 Cecilia Habib Westh 5-1 tm, 58.57 Eliisa Alanko (Nina Rantala) 5-2 yv im, 59.41 Ida Sundberg (Fylke) 6-2 tm.

Torjunnat:
Sara Hjorting Pixbo 4+4+6=14,
Laura Loisa Classic 10+8+5=23.

Jäähyt: Pixbo 2x2 min, Classic 2 min + Kristiina Kauppila 5 min.

Erotuomarit: Martins Larinovs ja Martins Gross, Latvia.

Yleisöä: 1 105.

Classicin parhaana palkittiin Nina Rantala.

Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka sarjoihin osallistuu yli 50 000 pelaajaa. Salibandya ja sählyä harrastaa Suomessa n. 400 000 henkilöä.

Seuraa meitä: floorball.fi | facebook | twitter | instagram

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs