Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Classic kieputti ruotsalaiset pyörryksiin - vakuuttavasti Champions Cupin finaaliin

Salibandyliitto

Classic kieputti ruotsalaiset pyörryksiin - vakuuttavasti Champions Cupin finaaliin

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2016 klo 22:03
Julkaisija: Salibandyliitto

Tampereen Classic pelaa huomenna seurajoukkueiden Champions Cupissa Boråsissa sekä miesten että naisten finaalissa. Classicin miehet löivät illan välierässä vakuuttavasti Ruotsin Pixbon 7-2 ja kohtaavat loppuottelussa Ruotsin mestari Storvretan.

Classic otti välierässä otteen heti alusta asti ja loi paikkoja etenkin ovelilla vapaalyöntikuvioilla. Sellainen tuotti avausmaalin, kun Asser Jääskeläinen oli laukovinaan ohi maalin ja Eetu Sikkinen sipaisi takatolpalta päädystä pompanneen pallon verkkoon. Viisi minuuttia ennen erän loppua Eemeli Salin nosti maalin edestä 2-0, ja seuraavaa maalia tarvitsi odottaa vain neljä sekuntia. Jussi Piha läppäsi pallon suoraan aloituksesta etuviistoon Sami Johanssonille, joka kiskaisi sen ohi Pixbo-vahti Jon Hedlundin.

Toisessa erässä Classic puolusti tarkasti ja odotti kärsivällisesti iskun paikkoja. Atte Eronen iski suorasta hyökkäyksestä neljännen maalin, ja erän lopussa Pixbon maajoukkuetähti Martin Östholmin epäonnistunut laukaus avasi Nico Salolle ja Joonas Pylsylle paikan iskeä ylivoimahyökkäyksestä jo 5-0. Edes Pixbon avausmaali päätöserässä ei saanut Classicia hämmentymään hetkeksikään. Ruotsalaisten alkaessa vetää jo hyvissä ajoin maalivahtiaan penkillä kaunistelivat Riku Reunamäki ja Sami Johansson lukemia tyhjiin ennen Pixbon viime hetken ylivoimakavennusta.

- Pelattiin tarvittavan hyvä puolustuspeli ja tehtiin voittoon riittävä määrä, Classicin kapteeni Jussi Piha analysoi isoa voittoa rauhallisesti.
- Yleisilme oli hyvä, pelattiin ryhdikkäästi höntyilemättä ja koko ajan joukkueena.
Classicin iso teema illan välierään oli nauttia omasta osaamisestaan.
- Päällimmäisenä oli oma hyvä pelitempo ja se, että ollaan isoja yksi vastaan yksi-tilanteissa. Ruotsalaiset tykkäävät pelata hiukan rauhallisempaa salibandya. Korostettiin rohkeutta ja ettei lähdetä kentälle turhia jännittämään vaan näytetään Classic Familyn oma luonne, joka on olla taisteleva taitojoukkue.
Vastustajaa ei Classic ollut opiskellut oikeastaan lainkaan.
- Lähinnä käytiin eilen kurkkaamassa hallia ja samalla nähtiin hetki Pixbon peliä. Koutsit varmaan olivat tehneet kotiläksynsä, mutta joukkueena ei käyty läpi mitään isoa vaan keskityttiin omaan tekemiseen ja Family-henkeen.

Huomenna Classic saa vastaansa Storvreta IBK:n jota kapteeni Piha pohtii itsevarman kunnioittavasti.
- Vasta itse asiassa äsken pelin jälkeisessä haastattelussa kuulin, kuka tulee vastaan mutta pykälää tämänpäiväistä parempi vastustaja, koska finaalissa kohdataan. Huomenna on edessä taas seuraava iso ryynäyspeli, ja tänään oli tärkeää, että taisteltiin itsellemme mahdollisuus olla siinä mukana.
Välieränsä ensimmäisenä pelannut Storvreta saa finaaliin pari tuntia pitemmän palautumisajan, mutta se ei jussi Pihaa mietitytä.
- Ollaan reenattu hyvin ja ollaan hyvässä kunnossa, joten kaksi peliä jaksetaan totta kai painaa. Nyt on edessä huolellinen loppuverryttely ja hyvä valmistautuminen nauttimaan huomisesta finaalista.

 

Salibandya, Borås, Ruotsi

Seurajoukkueiden Champions Cup

Miesten välierä

Classic, Tampere - Pixbo, Ruotsi 7-2 (3-0, 2-0, 2-2)

1. erä: 6.39 Eetu Sikkinen (Asser Jääskeläinen) 1-0, 14.41 Eemeli Salin (Nico Salo) 2-0, 14.45 Sami Johansson (Jussi Piha) 3-0.
2. erä: 32.02 Atte Eronen (Eetu Sikkinen) 4-0, 39.10 Nico Salo (Joonas Pylsy) 5-0.
3. erä: 46.30 Mikael Harryson (Linus Henriksson) 5-1, 53.32 Riku Reunamäki (Jussi Piha) 6-1 tm, 59.07 Sami Johansson 7-1 tm, 59.50 Henriksson (Albin Thuren) 7-2 yv.

Torjunnat:
Lassi Toriseva Classic 7+7+8=22,
Jon Hedlund 12+4+7=23.

Jäähyt: Classic 3x2 min, Pixbo 2x2 min.

Erotuomarit: Kamil Sojka ja Tomas Sojka, Tshekki.

Yleisöä: 1 049.

Classicin parhaana palkittiin Lassi Toriseva.

Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka sarjoihin osallistuu yli 50 000 pelaajaa. Salibandya ja sählyä harrastaa Suomessa n. 400 000 henkilöä.

Seuraa meitä: floorball.fi | facebook | twitter | instagram

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs