Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Box Lacrossen EM-kisat Turkuun 2017

Turun kaupunki

Box Lacrossen EM-kisat Turkuun 2017

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 13:42
Julkaisija: Turun kaupunki

Box Lacrossen eli jääkiekkokaukalossa pelattavan haavipallon Euroopan mestaruuskisat on voitettu Turkuun heinäkuulle 2017. ELF eli lajin eurooppalainen kattojärjestö European Lacrosse Federation sai hakemuksen kisojen järjestämisoikeudesta myös Dresdenistä, Saksasta, sekä Tel Avivista, Israelista. EM-kisat järjestetään Turussa 8.-15.7.2017.

ELF arvioi, että kisoihin osallistuu yhteensä 16 maan edustusjoukkue. Tämä tarkoittaa yli 500 pelaajaa, toimihenkilöä ja tuomaria. Kisojen päävastuulliset järjestäjät Suomessa ovat Littoisten Työväen Urheilijat ry. (LTU Lacrosse) ja Suomen Lacrosse-liitto ry.

EM-kisat pelataan Marli Areenalla Turussa ja D-Gate Areenalla Kaarinassa. Turussa Marli Areenalla on pelattu Box Lacrossen Suomen mestaruudesta vuosina 2013 ja 2015, joten hyvää kokemusta arvokisojen järjestämisestä näissä tiloissa jo löytyy.

- Koska kyseessä ovat historian ensimmäiset Box Lacrossen EM-kisat, odotamme myös paljon faneja ympäri Eurooppaa, toteaa Littoisten Työväen urheilijoiden Ari Aho.

- Visiomme on, että tuomme Lacrossen versioista viihdyttävämmän, Box Lacrossen, suuren yleisön tietouteen. Haluamme myös osoittaa, että Suomi pyrkii tosissaan tässä lajissa maailman huipulle. Jääkiekon laajan harrastuksen myötä meillä on varsinkin Box Lacrossen lajissa runsaasti potentiaalisia harrastajia ja hyvät olosuhteet.

Turun kaupunki avusti suomalaisia hakijoita hakuprosessissa. Tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo iloitsee EM-kisojen saamisesta Turkuun.

- Tästä tulee erikoinen ja kiinnostava lisä kesän 2017 runsaaseen tapahtumatarjontaan Turussa. Järjestäjillä on jo mainiota kokemusta kansainvälisten kisojen järjestämisestä, sillä neljä vuotta sitten järjestetyt ulkona pelattavan haavipallon alle 19-vuotiaiden MM-kisat olivat heidän toteuttamansa. Nyt samat nuoret miehet palaavat takaisin Turkuun – tällä kertaa aikuisten maajoukkueissa.

Lisätietoja:

LTU Lacrosse, Littoisten Työväen Urheilijat Ry
Lacrosse-jaosto 2015
Puheenjohtaja Ari Aho
p. 040 553 6617

Turun kaupunki, Visit Turku
Tapahtuma- ja kongressipalvelut
Tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo
p. 050 559 0607
sari.ruusumo@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs