Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Antti Autti julkaisee kolmannen elokuvansa

Lumilautaliitto

Antti Autti julkaisee kolmannen elokuvansa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 08:20
Julkaisija: Lumilautaliitto

Antti Autti Kuva: Jani Kärppä / Lappikuva

Suomen menestyksekkäimpiin lumilautailijoihin lukeutuva Autti vaihtoi kisakentät takamaastoihin ja leffoihin. Hänen elokuviaan on katsottu jo yli 4,5 miljoonaa kertaa.

Vuosituhannen alussa Antti Autti dominoi lumilautakisoja. Varsinkin vuosi 2005 oli Antin juhlaa: hän voitti ensimmäisenä eurooppalaisena X Gamesin halfpipen – supertähti Shaun Whiten nenän edestä – sekä otti MM-kisoista tuplakultaa. Vuosien kisojen kiertämisen jälkeen Antti kuitenkin halusi ottaa uralleen uuden suunnan. Anttia pyydettiin Vancouverin olympialaisiin, mutta silloin hän teki lopullisen päätöksen: hän jättää kisaamisen ja panostaa vapaalaskuun sekä kuvaamiseen.

- Kisoista vapaalaskuun siirtyminen ei ole helppoa. Vaikeinta muutoksessa on ollut oppia lukemaan luonnon asettamia haasteita, mutta uuden oppimiselle on tullut suurempi merkitys. Se ei tarkoita pelkästään temppuja vaan oppimista on myös luonnossa liikkuminen ja maastossa laskeminen. On ollut hienoa huomata, kuinka paljon lumilautailu voikaan tarjota, kun uskaltaa tehdä juuri niitä asioita mitä itse unelmoi, Antti Autti kertoo.

Kun hän ei löytänyt itselleen sopivaa elokuvaryhmää, Antti päätti tehdä asiat omalla tavallaan. Hän on sittemmin tuottanut rovaniemeläisen Northlight Picturesin kanssa kaksi lumilautaelokuvaa, ja nyt ensi-iltaan tulee kolmas nimeltään Approach & Attack. Elokuvat ovat keskittyneet Anttiin ja hänen itsensä mukaansa valikoimiin laskijoihin, jotka etsivät uutta, koskematonta laskettavaa ympäri maailman Norjasta Uuteen-Seelantiin. Hänen elokuviaan on katsottu maailmanlaajuisesti yli 4,5 miljoonaa kertaa.

Kolmatta elokuvaansa Antti kuvasi kahden vuoden ajan. Pidempi aika mahdollisti enemmän asioita. Välissä hän osallistui myös Rukalla halfpipen maailmancupiin sijoittuen viidenneksi, joten sekin taito hänellä vielä on hallussa.

- Kahden vuoden projektissa on enemmän aikaa etsiä uusia paikkoja ja oppia tuntemaan niitä. Myös itseni kehittäminen on ollut äärimmäisen tärkeää tässä elokuvassa. Olen ollut ammattilaisena aina vuodesta 2002 lähtien, mutta silti olen nähnyt valtavasti uusia asioita Approach & Attackin myötä. On hyvä pitää mielessä, että aina voi oppia uutta ja intohimoa omaan juttuun kannattaa vaalia – oli se sitten mikä tahansa, Antti kertoo.

Approach & Attack tulee ensi-iltaan Rovaniemellä 25.10. Korundissa ja 30.10. Helsingissä Bio Rexissä, minkä jälkeen elokuva on vapaasti nähtävissä Antin nettisivuilla www.anttisworld.com.

Lisätietoja näytöksistä:

ROVANIEMEN NÄYTÖS

HELSINGIN NÄYTÖS

 

Kuvia vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (Kuvat: Jani Kärppä / Lappikuva): https://www.dropbox.com/sh/hnjys5hkfzgbce6/AAAzLCPE9UKTCXRPko9JLSQ0a?dl=0

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Antti Autti, puh. 040-482 7142, email. anttisworld@gmail.com

ohjaaja Teemu Lahtinen / Northlight Pictures, puh. 040-5892828, email. teemu@northlightpictures.com

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs