Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Anjalan VPK voitti Palokuntien Suomen mestaruuden 2016

Suomen Palopäällystöliitto

Anjalan VPK voitti Palokuntien Suomen mestaruuden 2016

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2016 klo 19:15
Julkaisija: Suomen Palopäällystöliitto

Anjalan VPK voitti Palokuntien Suomen mestaruuden 2016

Anjalan VPK voitti palokuntien Suomen mestaruuden 2016. He ovat voittaneet kilpailun aikaisemmin kuusi kertaa, viimeksi vuonna 2010. Joukkueessa kilpailivat Miikka Leinonen, Jani Leonen, Mirka Leinonen, Tuukka Ahtiainen, Jani Danielsbacka ja Toni Kuoppamäki. Kilpailun toinen oli Kaarinan VPK ja kolmas Inkeroisten VPK.

Palokuntien SM-kilpailu eli Jehumalja-kilpailu 2016 käytiin tänään Tikkurilan urheilupuistossa ja Peltolan koululla Vantaalla. Kilpailu mittasi palokuntien sammutus- ja pelastustaitoja sekä palokaluston käyttöä. Tänä vuonna teemana oli liikenneonnettomuudet.

Kilpailussa oli mukana 40 joukkuetta, joista kahdeksan kilpaili veteraanisarjassa. Veteraanisarjan voitti Porin VPK, lähes samalla kokoonpanolla kuin Suomen mestaruuden vuonna 1995 ja 1996.

Palokuntien SM-kilpailun omistaa Suomen Palopäällystöliitto, joka valitsee vuosittain kilpailun järjestäjän. Tämän vuoden kilpailun järjesti Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Suomessa palokunnilla on ollut pitkät perinteet urheilu- ja kilpailutoiminnassa. Sota-aikojen jälkeen 1950-luvun vaihteessa heräsi ajatus säännöllisten kilpailujen järjestämisestä palokuntalaisille. Kilpailut yleistyivät ja palokuntalaiset ottivat mittaa toisistaan niin palokunta-, kaupunki-, lääni- kuin piiritasolla. Ensimmäiset Jehumalja-kilpailut pidettiin Tampereella vuonna 1952, kun vuotta aiemmin Liitin Oy:n toimitusjohtaja Herman Lindgren oli lahjoittanut kiertopalkinnoksi arvokkaan Jehumaljan. Jehu-nimen alkuperä on Mako Osakeyhtiön moottoriruiskun nimestä. Erilliset moottoriruiskut olivat sen ajan palokuntien päätyökaluja. Jehumalja eli SM-kilpailun kiertopalkinto oli alkuperäisessä muodossaan aidosta hopeasta valmistettu ja se painoi yli neljä kiloa. Vuonna 2002 palkinto kasvoi lisäjalkaosalla, ja nyt palkinto painaa lähes kuusi kiloa. Palkintoa on sanottu jopa 90 000 euron arvoiseksi. Upean, puolimetriä korkean maljan arvellaan olevan Pohjoismaiden arvokkain kiertopalkinto.

Lisätiedot:

Palokuntien SM-kilpailujen kotisivut: http://www.palokuntiensmkilpailut.fi/fi/Etusivu.html

Projektipäällikkö Sami Kanerva, sami.kanerva@vantaa.fi, puh. 040 700 4406

Tiedottaja Johanna Kauranen, johanna.kauranen@vantaa.fi, puh. 050 409 1619

Facebook: https://fi-fi.facebook.com/pages/JEHU-Malja/199373673488182

Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, jonka tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs