Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Andreas Romarilla takkuinen paluu kisarinteeseen

Ski Sport Finland

Andreas Romarilla takkuinen paluu kisarinteeseen

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2014 klo 21:57
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon vauhtilajien maailmancupia jatkettiin sunnuntai-iltana supersuurpujottelulla Lake Louisessa. Kauden toisesta kilpailusta ei tullut Andreas Romarille yhtään lauantaista helpompaa ja ahneet laskulinjat kostautuivat ennen radan puoliväliä.

Radan alkuosan Romar aloitti rauhallisesti ja toisessa väliajassa ero kilpailun kärkeen laskeneeseen Kjetil Jansrudiin oli 0.37 sekuntia. Radan keskiosan teknisissä käännöksissä Romar kuitenkin ahnehti liikaa ja suomalainen törmäsi rataporttiin ja kaatui, suksen ja käden mentyä portin väärältä puolelta. Romar paiskautui rajusti rinteeseen ja hän valui suojaverkon ja ilmatäytteisten suojapatjojen läpi, muttei satuttanut rytäkässä itseään pahemmin.

– Kasvoihin tuli pahimmat osumat, mutta ei tässä mitään. Kova pakkaslumi, niin tulee vähän osumaa, mutta pahimmilta vältyttiin, Romar totesi kisan jälkeen.

– Tulinko siihen hieman liian ahneella linjalla tai pyöreästi, mutta en pystynyt seisomaan käännöstä läpi. Siinä pääsi sitten suksi pomppaamaan reiästä ylös ja kepin väärälle puolelle. Ei siinä ollut enää sen jälkeen paljoa tehtävissä, Romar kertasi.

– Tänään oltiin kuitenkin ihan erilailla kilpailukykyisiä verrattuna eiliseen. Ei tullut ylhäällä ihan mahdottomia takkiin ja laskukin oli ihan hyvää, vähän haparoivaa, mutta hyvää tekemistä. Kyllä se laskukin siitä lähtee, alppihiihto on tällaista, Romar summasi.

Kilpailun voittoon lasku lauantain syöksylaskun tapaan Jansrud, joka onnistui jättämään toiseksi laskeneen Itävallan Matthias Mayerin 0.29 sekunnin päähän. Kolmanneksi laski Italian Dominik Paris, joka jäi norjalaisesta 0.31 sekuntia.

Alppihiihtokilpailut Pohjois-Amerikassa jatkuvat jo maanantaina ja tiistaina, kun Samu Torsti ja Marcus Sandell ovat mukana Nor-Am cupin suurpujottelussa Aspenissa. Vauhtilajit jatkuvat USA:n Beaver Creekin tulevissa MM-maisemissa laskettavilla syöksyharjoituksilla tiistaista torstaihin. Perjantaina Coloradossa lasketaan syöksylaskun maailmancupin pisteistä, lauantaina on vuorossa Super-G ja sunnuntaina suurpujottelu.

Mediayhteyshenkilö Aspen ja Beaver Creek: Vastuuvalmentaja Janne Haarala, +358 44 0948009, janne.haarala@skisport.fi

Tulokset osoitteessa (kilpailu kesken): http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78859

Liitetiedostot

Lisätietoja: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs