Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Andreas Romar suuntasi Chileen hakemaan vauhtituntumaa

Ski Sport Finland

Andreas Romar suuntasi Chileen hakemaan vauhtituntumaa

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2014 klo 11:38
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihtäjä Andreas Romar ei ole ehtinyt tänä kesänä liialti lomailemaan. Viime kauden loukkaantumisen takia väliin jättänyt vauhtilaskija on tehnyt kovasti töitä, jotta paluu kisarinteeseen tapahtuu täydessä kunnossa. Seuraavien viikkojen ohjelmassa on lumileiri Chilessä, yhdessä Saksan maajoukkueen kanssa.

– Tuttu paikka, joten tiedän mitä odottaa. Kahtena vuotena olemme olleet samalla seudulla ja toivotaan, että sääolosuhteet mahdollistavat täysipainoisen harjoittelun. Huhujen mukaan siellä ei olisi niin hyvät olosuhteet, mutta sitä ei voi täysin tietää ennen kuin pääsee paikan päälle. Huhupuheisiin ei pidä liikaa luottaa, koska näyttää siltä, että kaikki muut joukkueet ovat myös menossa sinne. Se on myös osa henkistä peliä, Romar naureskeli lähtöpäivän aattona.

Ainoana suomalaisena torstaina Chilen suunnannut Romar jatkaa yhteistyötä Saksan maajoukkueen kanssa. Ski Sport Finlandin valmentajista Romarin mukaan lähtee tuttu luottokaksikko, slovenialaiset Mitja Zupan ja Sergej Poljsak. Laskutuntumaa kolmikko on hakenut elokuussa Saas Feestä ja toukokuussa Keski-Euroopasta.

– Toukokuussa vedettiin paljon suurpujottelua ja sama jatkui nyt kesällä. Pitää saada myös suurpujottelu teknisesti hyvälle tasolle, jotta sitä kautta löytää lisää vauhtia superiin ja syöksyyn. Nyt Chilessä otetaan vauhtilajit mukaan ja pari viikkoa haetaan tuntumaa myös siihen puoleen.

Chilessä on mahdollisuus hakea myös kisatuntumaa, kun FIS:n Etelä-Amerikan cupin vauhtilajit lasketaan Chilen La Parvassa 1.-5. syyskuuta. Osallistumisen kilpailuihin Romar jättää vielä avoimeksi.

– Kisat ovat suunnitelmissa, mutta varmuus saadaan vasta kisan aattona. Osallistuminen riippuu niin lumitilanteesta ja myös siitä, onko kisat sillä tasolla, että sinne haluaa mennä laskemaan. Jokainen treeni saksalaisten kanssa on pientä kisaa, mutta on se täysin eri asia, kun laitetaan numerolappu rintaan. Kisatuntumaa ja sen tuomaa oikeanlaista riskinottoa ei harjoituksista saa, Romar mietti.

Romarin lumileiri Chilessä jatkuu 5. syyskuuta saakka, Suomeen vauhtiässä palaa 7. syyskuuta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs