Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Andreas Romar MM-kisojen ja kauden parhaaseen superalppiyhdistetyssä

Ski Sport Finland

Andreas Romar MM-kisojen ja kauden parhaaseen superalppiyhdistetyssä

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 03:51
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon MM-kisoissa oli ohjelmassa sunnuntaina miesten superalppiyhdistetty, joka koostui syöksylaskusta ja yhdestä laskusta pujottelua. Laji oli myös Andreas Romarin osalta MM-kisojen päätöslaji ja vauhtiässä venyi loistotulokseen Beaver Creekin Birds of Prey –rinteessä.

Syöksyssä suomalaisen vauhti riitti 18:nneksi ja eroa nopeimman ajan kellottaneeseen Norjan Kjetil Jansrudiin kertyi 1.95 sekuntia.

– Syöksyssä ei ollut mikään paras mahdollinen lasku ja heti radan yläosassa tuli aika paljon takkiin. Sellainen tietty rentous puuttui siitä yläosan laskusta ja jyrkkä oli sellaista selviytymistä. Loppua kohden oli parempaa ja sain kiinni omasta tekemisestä, parempaa verrattuna lauantain kisalaskuun, Romar kertasi kilpailun jälkeen.

– Pari laskua meni tuossa pitkin pusikoita, niin oli hyvä saada suhteellisen normaali lasku kisojen päätteeksi. Ei se linjojen puolesta ollut mitenkään täydellinen, mutta pystyin hyvin kamppailemaan lopussa ja ei tullut niin paljon takkiin kuin eilen, Romar jatkoi.

Pujottelussa Romar oli koko porukan viidenneksi nopein, joka riitti nostamaan hänet lopputuloksissa seitsemänneksi. Romar jatkoi hyvää arvokisasijoitusten sarjaa superalppiyhdistetyssä, kun edellisissä MM-kisoissa Schladmingissa tuloksena oli neljäs sija ja neljä vuotta sitten Garmisch-Partenkirchenissä yhdeksäs sija.

– Helppo merkkaus ja hyvä rinteen pinta. Oli hauska laskea ja ihan hyvinhän se loppupeleissä meni. Pitää olla tyytyväinen tähän tulokseen, ottaa huomioon olosuhteet mistä näihin kisoihin lähdettiin.

Kilpailun voittoon laski syöksylaskun jälkeen 30. sijalla ollut Itävallan Marcel Hirscher, joka kampesi itsensä korkeimmalle palkintokorokkeelle 0.19 sekunnin erolla ennen MM-hopealle laskenutta Jansrudia. MM-pronssille laski USA:n Ted Ligety, joka jäi Hirscherille 0.30 sekuntia. Romarin ero lopputuloksissa kärkeen oli 0.83 sekuntia.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78939

Kilpailut jatkuvat suomalaisittain tiistaina laskettavalla joukkuekilpailulla, jossa mukana ovat Kristiina Rove, Merle Soppela, Joonas Räsänen ja Eemeli Pirinen.

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs