Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Andreas Romar ei syöksytulosta sure – katseet jo alppiyhdistetyssä

Ski Sport Finland

Andreas Romar ei syöksytulosta sure – katseet jo alppiyhdistetyssä

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2015 klo 01:21
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon MM-kisoissa laskettiin lauantaina aurinkoisessa säässä miesten syöksylaskun mitaleista. Beaver Creekin Birds of Prey -rinne ei päästänyt ennakkosuosikkeja helpolla ja palkintokorokkeelle nousivatkin yllätysnimet.

Suurimpien ennakkosuosikkien sulaessa voittoon laski Sveitsin Patrick Küng, joka kukisti isäntämaa USA:n Travis Ganongin 0.24 sekunnilla. Pronssille laski Küngin tapaan sveitsiläinen Beat Feuz, joka hävisi maanmiehelleen 0.31 sekuntia.

Andreas Romar ei saanut lauantain kilpailussa puhdasta laskua ja virheet pudottivat suomalaisen lopputuloksissa 31. sijalle. Eroa MM-kultaan laskeneeseen sveitsiläiseen kertyi 2.64 sekuntia. Virheistä huolimatta Romar koki, että lasku on mennyt MM-kisojen aikana eteenpäin.

– Askel eteenpäin eilisestä ja parempaa laskemista. Tänään vaan sattui iso virhe, millaisia ei saisi tehdä. Ensimmäisessä treenissä olin siinä kohtaa missä tänään tein virheitä nopein ja se on ollut minun vahvuuksia myös aikaisemmissa kisoissa täällä. Tietty harmittaa, että siinä kohtaa missä vuosien ajan on ollut hyvä ei saa tärkeään paikkaan onnistumista.

– Ei laskeminen ennen tuota isoa virhettä ollut mitenkään parasta tekemistä, eikä sen jälkeenkään, mutta pitää katsoa eteenpäin ja ottaa ne hyvät asiat laskuista mukaan jatkoa ajatellen.

Sunnuntaina Beaver Creekissä lasketaan miesten alppiyhdistetty, jossa lasketaan syöksylasku ja yksi lasku pujottelua. Romarilla on selkeä suunnitelma tulevaan kilpailuun.

– Hyvä syöksylasku pitää saada alle, jotta saa hyvät asetelmat ja lähtöpaikan pujotteluun. Vaikka tällä kaudella ollaan jonkin verran pujottelua laskettu ja hyvänä päivänä se kulkee hyvin, niin kyllä pujottelu on se laji missä minulla on eniten vaikeuksia. Edelleenkään ei ole mitään hävittävää ja kaikki tulokset mitä täältä saadaan on vain positiivista, Romar suunnitteli.

– Vielä puolitoista kuukautta sitten olin kuntoutuksessa ja näytti epävarmalta pystynkö edes laskemaan näissä MM-kisoissa. Siihen nähden on menty isoja askeleita eteenpäin ja tällä kaudella on näidenkin kisojen jälkeen paljon kisoja jäljellä, Romar muistutti.

Kaksi vuotta sitten MM-alppiyhdistetyssä neljänneksi laskenut Romar ennakoi, että sunnuntain kilpailussa nähdään jälleen yllätyksiä.

- Jokainen yhdistetyn kisa on aina erilainen ja kyseessä on todella arvaamaton laji. On se hieman arpapeliä kenellä onnistuu, mutta pitää lähteä hakemaan sellaista onnistumista pujottelusta kuin Schladmingissa kaksi vuotta sitten ja siihen alle hyvä syöksylasku, tuloslistalla sen pitäisi riittää korkealle.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34977&cal_suchsector=AL

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat käytettävissä toimitukselliseen käyttöön (kuva: Zoom-Agence.fr / Ski Sport Finland).

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs