Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Alppilajeissa nihkeä kenraali ennen MM-kisoja

Ski Sport Finland

Alppilajeissa nihkeä kenraali ennen MM-kisoja

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2015 klo 16:16
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppi- ja freestylehiihdossa laskettiin lauantaina viimeisiä kilpailuja ennen tulevia MM-kisoja. Alppihiihdossa katseet kohdistuivat Adelbodenin suurpujotteluun ja freestylessä Deer Valleyn kumparelaskuun ja Val Thorensin ski crossiin.

Lauantaina vastaisenä yönä lasketussa kumpareiden maailmancupissa USA:n Deer Valleyssa voittoon laski totuttuun tapaan Kanadan Mikael Kingsbury. Toiseksi sijoittui Australian Matt Graham ja kolmanneksi USA:n Patrick Deneen. Jimi Salonen laski kauden kolmannessa kilpailussa 19:nneksi ja Jussi Penttala oli 21:s.

Lauantaiaamupäivän puolella suurpujottelijat pääsivät vauhtiin Sveitsin Adelbodenissa, missä laskettiin kauden viides ja viimeinen maailmancupin kilpailu ennen helmikuun MM-kisoja. Avauskierrokselta jatkoon neljästä suomalaislaskijasta selvisi Marcus Sandell, joka oli kierroksen 25. nopein. Samu Torsti jäi kärkeen 4.98 sekuntia ja se riitti 38. sijalle. Eemeli Pirinen ja Victor Malmström keskeyttivät.

– Samu ei ollut tänään niin huono kuin aikaero näyttää. Pääsääntöisesti parempaa tekemistä ja tänään oli vaikea nousta isolla lähtönumerolla jatkoon, vastuuvalmentaja Janne Haarala totesi kisan jälkeen.

Toisella kierroksella Sandell ei onnistunut nostamaan sijoitustaan hyvän lähtöpaikan turvin, vaan helsinkiläinen sortui ulosajoon radan puolivälissä. Voittoon Adelbodenissa laski Itävallan Marcel Hirscher ennen Ranskan Alexis Pinturaultia ja Norjan Henrik Kristofferseniä.

– Pitää miettiä mennyttä viikkoa ja palata hieman taaksepäin. Meillä oli hyvä valmistautuminen tähän kisaan hyvissä olosuhteissa ja varmaan sen takia hieman passivoiduttiin kisaan. Marcuksen säilyminen kuumassa ryhmässä on tärkeää, mutta ei lohduta päivän tulosta katsoessa, Haarala mietti pujottelurinteestä.

Ski crossin maailmancupissa laskettiin toinen osakilpailu Ranskan Val Thorensissa. Perjantaina kauden toisessa maailmancupin kilpailussa Jouni Pellinen oli 26. ja lauantain kisaan lähti sisuuntunut suomalainen.

Aikalaskuissa Pellisen vauhti riitti 13. sijaan, aikaeron ollessa kärkeen 1.03 sekuntia. Niki Lehikoisen vauhti ei viikonloppuna riittänyt jatkopaikkaan. Reiluun kolmeen sekuntiin kasvanut aikaero toi lauantaina sijan 55.

Finaalierissä Pellinen suoriutui jatkoon ensimmäisestä erästä vaivatta. Heti lähdössä Itävallan Johannes Rohrweck kaatui ja myöhemmin radan loppuosalla Pellisen takana laskenut Kanadan David Duncan menetti tasapainonsa ja kaatui ulos radalta. Kisa oli pitkään pysähdyksissä Duncanin kaatumisen jälkeen, mutta sitä päästiin jatkamaan.

Toisella finaalikierroksella Pellinen ei saanut nappilähtöä ja lähtösuoran jälkeen kolmantena ollut helsinkiläinen yritti hakea ohitusta radan loppuosalla, mutta ranskalaiset kilpakumppanit Jonathan Midol ja Arnaud Bovolenta onnistuivat pitämään Pellisen ja Filip Flisarin takanaan. Maaliin tullessa järjestys oli Midol, Bovolenta, Pellinen ja Flisar. Lopputuloksissa Pellisen sijoitus oli 11:s ja maailmancupissa hän on 17. sijalla.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Deer Valleyssa lasketaan parikumpareiden maailmancupia, jossa mukana ovat perjantain kisan tapaan Jimi Salonen ja Jussi Penttala. Kilpaili käynnistyy Suomen aikaan klo 02:00.

Sunnuntaina lasketaan Adelbodenissa miesten pujottelua klo 10:45 alkaen. Suomalaisista mukana on Jens Henttinen ja Victor Malmström. Toinen kierros lasketaan klo 13:45 alkaen. Suorat lähetykset Katsomo.fi ja Eurosport. 

Tulokset:

Deer Valley, MO: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=FS&raceid=7930
Adelboden, GS: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78896
Val Thorens: SX: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=FS&raceid=8033

Mediayhteyshenkilöt:

Deer Valley: Päävalmentaja Lauri Kolomainen, +358 40 8346826
Adelboden: Vastuuvalmentaja Janne Haarala, +358 44 0948009
Val Thorens: Huoltaja Tero Ukkonen, +358 400 651651

Liitetiedostot

Lisätietoja: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs