Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Alppihiihdon nuorten MM-kisojen tekniikkalajit laskettiin Hafjellissä

Ski Sport Finland

Alppihiihdon nuorten MM-kisojen tekniikkalajit laskettiin Hafjellissä

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 18:34
Julkaisija: Ski Sport Finland

Hiihtolajien arvokisojen putkessa ovat parhaillaan vuorossa alppihiihdon nuorten MM-kilpailut, jotka lasketaan Norjan Hafjellissä. Sunnuntaina laskettiin suurpujottelun sekä joukkuekilpailun mitaleista ja maanantaina vuorossa oli pujottelu. Kilpailut jatkuvat tiistaina vauhtilajeilla.

Sunnuntaina naisten suurpujottelussa suomalaisista parhaassa vauhdissa oli Riikka Honkanen, joka laski mitalitaistossa 39:nneksi ja alle 18-vuotiaiden sarjassa neljänneksi. Saana Ahosen sijoitus oli 54:s, Kaisa Nybergin keskeyttäessä toisella ja Nea Luukon ensimmäisellä kierroksella. MM-kultaan laski Nina Ortlieb Itävallasta.

Miesten suurpujottelussa voittoon laski Norjan Henrik Kristoffersen. Suomalaisista ainoastaan Max Luukko sai tuloksen laskien 20:nneksi. Juho Dahlin, Mikael Svenskin, Eetu Mäkelän ja Arttu Niemelän kilpailut päättyivät radan varteen.

Joukkuekilpailussa suomalaiset kohtasivat aikuisten MM-kisojen tapaan ensimmäisellä kierroksella USA:n, joka oli myös Norjassa vahvempi kaikilla neljällä laskulla. MM-kultaan laski isäntämaa Norja, Itävallan taipuessa hopealle ja Saksan noustessa pronssille.

Maanantain pujotteluuun suomalaismiehet lähtivät sisuuntuneena ja ensimmäisellä kierroksella Juho Dahl laski kärjen tuntumaan yhdeksänneksi, Max Luukko oli avauslaskun 15:s ja käännettyyn ehti myös Justus Kuukka 28. sijan myötä. Toisella kierroksella Luukko onnistui kohentamaan sijoitustaan 12:nneksi, Dahlin hyytyessä radan loppuosalla 20. sijalle. Kuukka nosti sijoitustaan toisella laskulla 23:nneksi ja hänen perään 24:nneksi toisella kierroksella nousi avauslaskun 33. nopein Arttu Niemelä. Eetu Mäkelän kilpailu päättyi keskeytykseen.

– Max on laskenut hyvin tasolleen ja Juholla oli tänään pienestä kiinni. Toisella kierroksella radan loppuosalla jäi hieman kiinni käännöksiin kääntävällä radalla, kun ajoitus jää myöhään se lähtee helposti kertautumaan ja aikaero kasvaa, valmentaja Joni Sandvall selvensi Dahlin reilua eroa kärkeen pujottelun toisella laskulla

– Arttu laski tänään toisella kierroksella omalle tasolleen (kierroksen 15. nopein), ensimmäinen lasku ei oikein tänään lähtenyt. Justus oli omalla tasollaan ja kokonaisuutena neljä miestä 25. joukossa niin joukkueen tulokseen ollaan tyytyväisiä, Sandvall jatkoi.

Norjan Henrik Kristoffersen laski voittoon myös pujottelussa ennen Itävallan Marco Schwarzia ja USA:n AJ Ginnisiä. Naisissa kultamitali pujotettiin USA:n Paula Moltzanin kaulaan. Hopea meni Saksan Marlene Schmotzille ja pronssi Itävallan Katharina Truppelle.

Naisten pujottelun lopputuloksissa Nea Luukko oli 31:s ja Hilla Hannola 39:s. Janina Mäkisen ja Saana Ahosen kilpailu päättyi ensimmäiselle kierrokselle.

Kilpailut jatkuvat tiistaina laskettavalla Super-G:llä ja supercombilla. Sääennuste vauhtiviikolle lupaa hyvää, tosin seuraavaksi yöksi vaihtelevaa. 

– Viime yönä oli pakkasta ja se teki hyvää pujottelurinteelle, joka kesti tänään hyvin vaikka iltapäivällä lämpötila alhaalla nousi seitsemään asteeseen. Tänään vauhtilaskijat olivat testaamassa suksia ja hakemassa hyviä pareja tulevia päiviä ajatellen. Seuraavaksi lähdetään sitä puolta toteuttamaan, Sandvall kertoi.

– Super-G lasketaan suhteellisen helpossa rinteessä täällä Hafjellissä, mutta syöksy on Kvitfjellissä ja siellä on enemmän haastetta sekä liukupätkiä.

Alppihiihdon nuorten MM-kilpailut FIS:n sivuilla http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=35028&cal_suchsector=AL
Kilpailujen järjestäjien sivut: http://www.skiforbundet.no/alpinejrwc
Tulospalvelu: http://www.vola-racing.com/skialppro/hafjell/ ja http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/live-timing.html

Mediayhteyshenkilö: Jan Tuupainen, joukkueenjohtaja, puh: +358 40 5475480

Lisätietoja:

Jussi Väätäinen, tuottaja, Ski Sport Finland ry

Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

tel. +358 45 120 9920
e-mail: jussi.vaatainen@skisport.fi

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs