Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Aleksi Patja kahdeksas ski slopestylen maailmancupissa

Ski Sport Finland

Aleksi Patja kahdeksas ski slopestylen maailmancupissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2015 klo 16:49
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina Sveitsin Silvaplanassa ja Ranskan Megevessä. Ski slopestylessä laskettiin kovatasoiset finaalit Corvatschin hiihtokeskuksessa ja ski crossissa toinen kilpailu Megevessä, joka oli samalla kauden päätoskilpailu.

Suomalaislaskijoista slopestylen finaaleihin perjantain karsinnoista selvisi Aleksi Patja, joka laski kymmenen laskijan finaalissa viidentenä. Kolmen kierroksen kilpailussa Patja onnistui kaikilla kolmella laskulla ja parhaat pisteet 75.40 rovaniemeläinen kirjautti toisella kierroksella.

Kovatasoisen finaalin tuloslistalla Patjan pisteet riittivät kahdeksanteen sijaan. Kärkikaksikko Norjan Felix Stridsberg-Usterud ja Sveitsin Andri Ragettli erottuessa joukosta. Norjalainen laski voittoon 93.20 pisteellä, ennen 89.60 pistettä saavuttanutta sveitsiläistä. Kolmanneksi kilpailussa laski Sveitsin Luca Schuler 84.20 pisteellä.

– Täällä oli hyvä ja hieman erilaisempi rata kuin yleensä. En ehkä itse osannut parhaalla mahdollisella tavalla sitä laskea, mutta hyvä että tulee erilaisia ja monipuolisuutta vaativia parkkeja lisää, Patja kommentoi Corvatschin suorituspaikkoja.

– Ensimmäisellä laskulla tuli eka hyppy kumpuun, joka vaikutti koko laskuun. Toinen oli päivän paras ja tuli opeteltua uusi temppukin laskuun, niin se on aina hyvä. 

– Kahden ja puolen viikon aikana olen laskenut kolme kisaa, joista kaksi Ranskassa ennen tätä kisaa. Huomaa, että lasku paranee, kun laskee täällä erilaisia parkkeja ja ratoja. Vielä on tälle turneelle European Openit ja nuorten MM-kisat edessä, Patja suunnitteli. 

Kilpailun lopputuloksissa neljä suomalaista laski 20 parhaan joukkoon Patjan ollessa kahdeksas, Miika Virkin 13:s, Sami Säkkisen 19:s ja Joona Kankaan 20:s. Otso Räisäsen sijoitus oli 24:s ja Eetu Rintamaan 34:s. Ski slopestylen maailmancupissa Säkkinen oli parhaana suomalaisena kuudes, Patjan sijoitus oli 17:s, Virkin 24:s, Kangas oli 32. ja Räisänen 39. Maailmancupin voittoon laski Norjan Felix Stridsberg-Usterud.

Tulokset Silvaplana: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/FS/8274/2015FS8274FRL.pdf

Jouni Pellinen torpattiin ulos avauskierroksella ski crossin maailmancupin finaalissa

Ski crossissa kauden päätöskilpailut laskettiin maailmancupin 32 parhaan laskijan kesken pitkällä Megeven radalla. Jouni Pellinen arvottiin kuudenteen alkuerään, jossa hän kohtasi tutut laskijat kauden aikaisemmista kisoista. 

Pellinen otti hyvän lähdön joka vei hänet kärkipaikalle pitkän lähtösuoran päätteeksi. Pellinen onnistui säilyttämään kärkipaikan ensimmäiset mutkat, mutta Saksan Paul Eckertin ahdistaessa Pellistä Sveitsin Marc Bischofberger laski suomalaisen kannoille, jonka johdosta Pellisen tasapaino horjui ratkaisevalla hetkellä. 

– Sama jätkä laski jälleen kannoille. Ei osaa jättää yhtään väliä ja tänään kisa oli siinä. Rinta rinnan mentiin ja saksalainen pääsi hivuttautumaan edelle. Otin asemat takaa ja pussissa en voinut mennä lujempaa, jolloin sveitsiläinen laski kannoille. Siinä rytäkässä meni suksi kepin väärältä puolelta ja vaikka laskettiinkin maaliin olisin todennäköisesti tullut hylätyksi, Pellinen kertoi epäonnisesta kisasta.

Skicrossarin kauteen ei liialti valonpilkahduksia sattunut. Parhaat tulokset maailmancupissa syntyivät Arosassa ja Val Thorensissa yhdennentoista sijojen myötä. 

– Ei tullut oikein koko kauden aikana tuloksia joka söi itseluottamusta. Tiukoissa tilanteissa kaatumisia ja pieniä virheitä, ei oikein mitään sellaista mihin olisi voinut olla tyytyävinen, Pellinen kertasi kauttaan.

Kauden päätöskilpailun lopputuloksissa Pellisen sijoitus oli 27. ja maailmancupin lopputuloksissa 23:s. Megevessä voittoon laski Ranskan Jean Frederic Chapuis, joka kruunasi kauden maailmancupin voittoon.

Tulokset Megeve: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/FS/8162/2015FS8162FRL.pdf

Kumparelaskun maailmancupin finaalit sunnuntaina

Kumparelaskussa lasketaan sunnuntaina maailmancupin päätökilpailut Megevessä. Suomalaisista kilpailussa mukana on Jimi Salonen. Parikumparekilpailuna laskettava finaali suorana Eurosport 2:lla klo 12:00 alkaen.

Lisätietoja:

Jussi Väätäinen, tuottaja, Ski Sport Finland ry

Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

tel. +358 45 120 9920
e-mail: jussi.vaatainen@skisport.fi

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs