Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Akrobatiavoimistelun SM-mitalit tasapainoillaan lauantaina

Suomen Voimisteluliitto

Akrobatiavoimistelun SM-mitalit tasapainoillaan lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 12:50
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut järjestetään lauantaina 12.3.2016 Kurikassa (Kurikan Monnari, Keskuspuistikko 33). Lakeuden Taitovoimistelijoiden isännöimät kilpailut kokoavat Etelä-Pohjanmaalle akrobatiavoimistelun harrastajat myös SM-kilpailujen ohessa järjestettävien luokkanousukilpailujen ja AkroFun -tapahtuman tiimoilta. 

Lauantaina kilpailevat SM-luokan parit ja triot kahdella ohjelmalla: balance ja dynamic. Akrobatiavoimistelussa lajille ominaiset tasapaino- ja kehonhallinnantaidot yhdistyvät erilaisiin voimistelijoiden yhteistyössä suorittamiin asentoihin, nostoihin ja heittoihin. Balance-ohjelmassa tehdään nostoja ja dynamic-ohjelmassa puolestaan heittoja.

Akrobatiavoimistelu on Voimisteluliiton kilpalajeista tuorein - lajissa on järjestetty virallisia SM-kilpailuja vasta viime vuodesta lähtien. Tämän hetkisiä SM-titteleitään puolustavat Lakeuden Taitovoimistelijoiden voimistelijat niin parit kuin triot sarjoissa.

Pareissa hallitseva SM-mestari, Lakeuden Taitovoimistelijoiden Saga Yli-Hannuksela ja Maria-Sofia Soini valittiin Voimisteluliiton toimesta akrobatiavoimistelun vuoden 2015 urheilijoiksi, mutta parivaljakko ei osallistu viikonlopun SM-kilpailuihin.

Akrobatiavoimistelu on Suomessa vielä pieni laji, mutta kiinnostus lajia kohtaan on kasvanut. Voimisteluliiton vuositilastojen mukaan akrobatiavoimistelua pystyi vuonna 2014 harrastamaan 16 eri seurassa ja harrastajien määrä oli alle 500. Vuoden 2015 luvut näyttävät positiivista kasvua. Akrobatiavoimistelua tarjoaa nykyään 27 voimisteluseuraa ja harrastajamäärät liikkuvat yli 2000.

Akrobatiavoimistelussa kilpailuohjelma suoritetaan musiikin tahtiin pareittain tai ryhmässä. Voimistelijaparista nostaja ja heittäjä on niin kutsuttu base, joka kannattelee usein itseään pienempikokoista voimistelijaa, josta käytetään nimitystä top. Kilpailusuorituksen maksimikesto on 2min 30 sek.

SM-kilpailujen luokissa ei ole ikärajoja. Lauantain kilpailujen osalta ei järjestetä erillisiä finaaleja, vaan kahden ohjelman yhteenlasketut pisteet ratkaisevat sijoitukset.

Vuoden 2015 akrobatiavoimistelun SM-kilpailujen tulokset

Lisätietoa: akrobatiavoimistelun lajipäällikkö Sanna Heikkilä, p. 050 370 8519

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs