Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Agilityn maajoukkue voitti maksiluokan maailmanmestaruushopeaa Espanjan Zaragozassa

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn maajoukkue voitti maksiluokan maailmanmestaruushopeaa Espanjan Zaragozassa

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2016 klo 08:28
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Toinen kilpailupäivä agilityn MM-kilpailuissa oli Suomelle melkoinen päivä. Jo torstain agilityradalla pronssille yltänyt Suomen maksijoukkue piti huolen siitä, ettei Suomi jää mitaleitta tänäänkään. Yksi nolla (Jaakko Suoknuuti & Dao), kaksi vitosta (Janita Leinonen & Fu, Santtu Stenberg & Rai Rai) sekä yksi kymppi (Tuulia Liuhto & Pirtu) riittivät takaamaan Suomelle MM-joukkuehopeaa. Nelikolla oli myös sekä agilityradan että yhteistulosten nopeimmat ajat. Tämän sijoituksen myötä tehtiin suomalaisen agilityurheilun historiaa, sillä tämä oli ensimmäinen maksien MM-joukkuemitali Suomeen kautta aikojen.

Maksien MM-joukkuekultaa vei Venäjä, joka ainoana joukkueena onnistui taituroimaan kahdeksan puhdasta nollaa. Kolmanneksi sijoittui Saksa, jonka Daniel Schröder ja bordercollie Gin kellottivat kokonaiskilpailun nopeimman ja Anne Lens ja bordercollie Chi toiseksi nopeimman ajan.

Suomen minijoukkue urakoi torstaina kahdella radalla. MM-joukkuekultaa pienimmässä säkäluokassa vei ylivoimaisesti Saksa voittaessaan molemmat radat ja saadessaan tuloksekseen 210,75. Toiseksi kirmasi Viro tuloksella 216,58 ja kolmanneksi Ranska tuloksella 218,06.

Suomen mineiltäkään ei vauhtia ja tekemisen meininkiä puuttunut. Joukkue kellotti molemmilta radoilta kärkiaikoja, mutta harmilliset pienet virheet johtivat hyppyradalla sijoitukseen 16 ja agilityradalla sijaan kymmenen. Yhteistuloksissa joukkue päätyi sijalle 11. Iida Vakkuri ja shetlanninlammaskoira Hunni tekivät ainoana molemmilta radoilta nollat ollen yhteistuloksissa viidenneksi nopein parivaljakko.

Medijoukkueet kilpailivat perjantaina ainoastaan yhdellä radalla. Hyppyradan jälkeen kärkeä pitää Ranska tuloksella 109,99. Toisena kärkkyvät slovekialaiset tuloksella 112,16 ja kolmantena, aivan Ranskan kintereillä, on Ruotsi tuloksella 112,29. Mediluokan joukkuemaailmanmestaruus ratkeaa huomenna sunnuntaina.

Suomen medeiltä nähtiin varmaa ja luottavaista suorittamista, ja kolme nollaa (Sanni Kariniemi & Goa, Kaisa Ylä-Tuuhonen & Hikka ja Anu Rajaheimo & Budi) riittivät tänään kuudennelle sijalle. Sami Oksalle ja Lexille tuli radalta hylätty. Joukkueen tulokseksi kirjattiin 115,02, joten marginaalit ovat pienet ja saumat mitalisijoille loistavat. 

Agilityn maailmanmestaruuksista kilpaillaan Espanjan Zaragozassa 21.-25.9.2016. Suomesta kilpailuissa on mukana täysi 12 koirakon joukkue. Maailmanmestaruuskilpailuissa ratkotaan sekä joukkue- että yksilökilpailujen maailmanmestarit mini-, medi- ja maksiluokissa. Kilpailut käydään sekä yksilö- että joukkuekilpailuissa kahdella radalla, joista toinen on hyppyrata ja toinen agilityrata.

Linkit Suomen maksijoukkueen kuviin:

Koko joukkue ja maajoukkueen johtaja Janne Karstunen:

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2016/20160923_3MG_4767.jpg

 

Janita Leinonen & Fu:

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2016/20160923_4MG_5272.jpg

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2016/20160923_3MG_4661.jpg

 

Jaakko Suoknuuti & Dao:

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2016/20160923_4MG_5208.jpg

 

Santtu Stenberg & Rai Rai

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2016/20160923_4MG_5305.jpg

 

Tuulia Liuhto & Pirtu:

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/awc2016/20160923_4MG_5244.jpg

 

LISÄTIETOJA:

Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola
Puh. +358 45 122 6300
sirpa.sippola@agilityliitto.fi

 

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs