Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » 900 voimistelijaa VesiLeppikseen

Suomen Voimisteluliitto

900 voimistelijaa VesiLeppikseen

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 16:08
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Joukkuevoimistelun uutuus, valtakunnallinen harrastekilpailu on yllättänyt osallistujamäärillään. Lauantaina 2.4. Leppävirran VesiLeppis Areenalla järjestettävä harrastekilpailu yhdessä Savo-Karjalan, Pohjois-Suomen sekä Pohjois-Pohjanmaan joukkuevoimistelun aluekilpailujen kanssa kerää lähes 900 voimistelijaa yhteen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä valtakunnallisella joukkuevoimistelun harrastekilpailulla on haluttu tarjota lajin harrastajille matalan kynnyksen mahdollisuus harrastaa ja kilpailla.

"Joukkuevoimistelun harrastajamäärät ovat suuret. Halusimme tarjota tavoitteita ja tapahtumia myös joukkueille, jotka harrastavat lajia, mutta eivät niin kilpailupainotteisesti kuin kilpa- ja SM-sarjoihin osallistuvat", joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola kertoo uuden harrastekilpailun taustoista.

Valtakunnallisella harrastekilpailulla on pyritty monipuolistamaan tavoitteellista toimintaa etenkin nuorille voimistelijoille, ennaltaehkäisten näin joukkuevoimistelussakin esiintyvää drop out-ilmiötä. 

Osallistujamäärät kertovat eri tasoiselle harrastamiselle ja uudelle valtakunnalliselle harrastekilpailulle olevan kysyntää. Ensimmäiseen harrastekilpailuun osallistuu kolmeen eri sarjaan yhteensä 26 joukkuetta 15 eri seurasta.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu kokoaa Leppävirralle lähes 900 voimistelijaa, 91 joukkueesta, 25:stä eri seurasta ympäri Suomen. Valtakunnallisen harrastekilpailun lisäksi voimistelijoita kokoontuu mittelemään Savo-Karjalan, Pohjois-Suomen sekä Pohjois-Pohjanmaan joukkuevoimistelun aluekilpailujen sijoituksista. Suomen Voimisteluliitto Savo-Karjalan alueella ei ole aikaisemmin järjestetty näin suuria joukkuevoimistelun kilpailuja. 

Viikonloppuna kilpaillaan kaiken kaikkiaan kahdeksassa eri sarjassa, ja Leppävirralla nähdään voimistelijoita aina 10-vuotiaista yli 18-vuotiaisiin asti. Sekä aluekilpailut että harrastekilpailut järjestää Kuopion Reippaan Voimistelijat.

Kilpailuihin osallistuvat joukkueet seuroittain. 

Joukkuevoimistelu on lisenssimäärältään suurin Suomen Voimisteluliiton lajeista ja yksi isoimmista naisten ja tyttöjen kilpailulajeista. Joukkuevoimistelun hallitsevat EM- ja MM-mestarit löytyvät tällä hetkellä Suomesta: Tampereen Voimistelijoiden Minetit.

Voimisteluliitto pyrkii vuosittain järjestämään joukkuevoimistelun kansainvälisen kilpailun Suomessa, sillä Suomi on yksi lajin suurimmista maista. Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään Helsingissä toukokuussa 2017. 

 

Lisätietoa viikonlopun kilpailuista järjestäjiltä: Kuopion Reippaan Voimistelijat, Marika Makkonen, p. 050-4994444 marika.makkonen@krv.fi tai Pia Ålander p. 050-3562474, pia.alander@krv.fi

Lisätietoa joukkuevoimistelusta: Voimisteluliiton joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola, p. 040-5703090, susanna.porola@voimistelu.fi

 

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs