Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Yritykset hakevat kasvua innovaatiofoorumista

EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Yritykset hakevat kasvua innovaatiofoorumista

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2012 klo 14:30
Julkaisija: EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Tänään käynnistyvät EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja EBN-kongressi kokoavat Lappeenrantaan yli 800 yritysmaailman, koulutuksen ja yrityskehityksen asiantuntijaa 34 eri maasta keskustelemaan taloudellisen kasvun mahdollisuuksista ja keinoista. Nykyisessä taloustilanteessa kansainvälistyminen, koulutus, yhteistyö ja avoin innovaatio ovat keinoja, joilla sekä yksittäiset yritykset että maat voivat löytää uusia kasvun mahdollisuuksia.

”Tämänhetkinen talouskriisi korostaa entisestään kilpailukyvyn ja innovaatioiden merkitystä. Olemme jo pitkään nähneet avoimen innovaation ja globaalin verkottumisen parhaina tapoina helpottaa kriisin tuomia haasteita”, Joe Greaney, EBN:n puheenjohtaja.

Menestyäkseen tulevaisuudessa yritysten täytyy lähteä rohkeasti uusille poluille ja tarvittaessa haastaa vanhoja toimintatapoja. Tämän vuoden teemalla, Challenging the Future, halutaankin korostaa ennakkoluulotonta asennetta. Tutkimuksesta syntyvät innovaatiot ja koulutus ovat elinehto yritysten uudistumiselle.

”Sekä Euroopassa että Venäjällä on vahva, tieteellinen pohja, jolle voidaan luoda yhdessä uutta tietoa. Sitä tarvitaan yritystoiminnankin kehittämisessä”, Lappeenrannan teknillisen yliopiston vararehtori Minna Martikainen sanoo.

Tapahtumassa on puhumassa 130 eri alojen asiantuntijaa ympäri maailmaa. Kolmen päivän aikana kuullaan puheenvuoroja energiasta ja ympäristöstä, logistiikasta, liikkuvuudesta ja nanoteknologiasta. Aloja käsitellään sekä yritysten että tutkimuksen ja koulutuksen näkökulmasta. Tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuuksia verkottumiseen.

”Sekä Eurooppa että Venäjä hyötyvät yhteistyön tekemisestä, sillä niillä on erilaiset tarpeet. Euroopalla on iso tarve saada talouskehitys uusille urille, kun taas Venäjällä on suuria kehittämistarpeita muun muassa infrastruktuurissaan”, Martikainen toteaa.

Lisätietoa:
Minna Martikainen
Vararehtori, professori
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
puh. +358 40 569 2652
minna.martikainen@lut.fi

Tapahtuma lyhyesti

3. EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja 21. EBN-kongressi järjestetään Lappeenrannassa 13–15.6.2012. Tapahtumissa tuetaan EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä konkreettisin keinoin: tarjoamalla tietoa ja kontakteja. Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna energia ja ympäristö, logistiikka ja liikkuvuus sekä yritysten verkottuminen. Tapahtumat järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja European BIC Network (EBN).

www.lappeenranta.fi
www.lut.fi
www.ebn.be

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs