Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Vaihda itsellesi jääkiekkovitonen huomenna. Suomen Rahapaja esittelee juhlarahoja ennakkoon 5.4.

Suomen Rahapaja Oy

Vaihda itsellesi jääkiekkovitonen huomenna. Suomen Rahapaja esittelee juhlarahoja ennakkoon 5.4.

Kutsu.
Julkaistu: 04.04.2012 klo 16:23
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja juhlii jääkiekkorahan julkaisua ennakkoon Helsingin Kauppakeskus Kampissa 5.4. klo 8-18. Paikalle odotetaan lukuisia lätkäfaneja ja keräilijöitä, sillä jääkiekkorahan saa tilaisuudesta poikkeuksellisesti nimellisarvollaan eli viidellä eurolla.

Ennakkomarkkinointitilaisuudessa jokainen voi ostaa itselleen vuoden 2012 Jääkiekon MM-kisojen kunniaksi lyödyn juhlarahan käyttörahalaatuisena ilman pakkausta viidellä eurolla sekä peilikiiltoisen version rahasta rahan tarinan kertovaan kansioon pakattuna. Suomen Rahapaja julkaisee juhlarahan valtiovarainministeriön tilauksesta.

”Tarjoamme tempauksessa poikkeuksellisesti ennen virallista julkaisupäivää erän käyttörahalaatuisia jääkiekkorahoja. Olemme saaneet runsaasti asiakaspalautetta, jossa on toivottu, että rahoja saisi suoraan valmistajalta nimellisarvollaan. Odotamme paikalle paljon jääkiekon ystäviä, keräilijöitä ja lahjan ostajia”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen sanoo.

Juhlarahojen lisäksi Suomen Rahapaja tarjoaa tempauksessa myös IIHF:n hyväksymiä MM-jääkiekkorahasarjoja, jotka tallentavat kaikki vuoden käyttörahat vas-talyötyinä ja himmeäkiiltoisina BU-versioina.

Virallisesti 2012 Jääkiekon MM-kisat -juhlaraha tulee myyntiin 13.4., jolloin juhlarahan voi hankkia peilikiiltoisena Suomen Rahapajan verkkosivuilla toimivasta tehtaanmyymälästä. Käyttörahalaatuisena juhlarahoja tarjotaan tehtaanmyymälässä 10 kappaleen pusseissa.

Vuosikymmenen jääkiekkoraha

2012 Jääkiekon MM-kisat -juhlarahoja lyödään yhteensä 200 000 kappaletta, josta 20 000 lyödään peilikiiltoisena eli proof-laatuisena ja 180 000 käyttöraha- eli unc-laatuisena.

Painoltaan 9,8 grammainen juhlaraha on valmistettu alumiinipronssista ja kuparinikkelistä, ja sen halkaisija on 27,25 millimetriä. 2012 Jääkiekon MM-kisat -juhlarahan on suunnitellut arkkitehti Petri Neuvonen.

Juhlarahan arvopuoli kuvaa jääkiekkoilijaa kiekkoineen pelin aloituksessa, jolloin kaikki on vielä ratkaisematta. Tunnuspuoli kuvaa puolestaan maaliin lentävää kiekkoa, ja pelin ratkaisua.

Aikaisempina vuosikymmeninä Suomen Rahapaja on julkaissut valtiovarainministeriön valtuuttamana juhlarahan Jääkiekon MM-kisojen muistoksi vuosina 2003, 1991 ja 1982.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen

viestintäjohtaja

Suomen Rahapaja

+ 358 50 575 9197

henna.karjalainen(at)mint.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja kaksi erikoisrahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2012 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs