Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Uhkana sotilaallinen tyhjiö

Reserviläisliitto tiedottaa

Uhkana sotilaallinen tyhjiö

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2013 klo 12:30
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto on huolissaan puolustuksemme tulevaisuudesta. Koska riittämätön rahoitus ei mahdollista vanhenevan sotamateriaalin uusimista, on Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus laskemassa 2020-luvulla merkittävästi.

- Ilman lisärahoitusta Puolustusvoimien sodan ajan vahvuutta joudutaan Ruotsin mallin mukaisesti leikkaamaan voimakkaasti eikä koko maan puolustaminen ole enää mahdollista. Silloin edessä on liittoutuminen taikka se, että Suomesta muodostuu sotilaallinen tyhjiö. Ruotsin mallin mukaisella sirpalearmeijalla Suomea ei voida itsenäisesti puolustaa.

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola kertoi sunnuntaina Valkealassa, että myös Eduskunta on heräämässä asiaan. Torstaina hyväksytyssä lausunnossa Eduskunnan puolustusvaliokunta esittää Reserviläisliiton toivomalla tavalla korotusta puolustusbudjettiin.

- Voin ilolla kertoa, että Eduskunnan puolustusvaliokunta on ottanut reserviläisjärjestöjen huolen vakavasti. Se on kirjannut lausuntoonsa ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta puolustusmäärärahojen korottamisen vuoden 2016 valtion talousarviossa 50 miljoonalla ja vuoteen 2020 mennessä asteittain 150 miljoonalla indeksikorotusten lisäksi.

Puolustusvoimien tulevien vuosien rahoitus linjataan parhaillaan eduskuntakäsittelyssä olevassa puolustus- ja turvallisuusselonteossa. Reserviläisliitto oli asiasta Eduskunnan puolustusvaliokunnan kuultavana 22.2. ja nosti rahoituskysymysten lisäksi esiin riitättämättömän kertausharjoituskoulutuksen.

Suomen sodan ajan joukkojen vahvuus on tällä hetkellä 350.000 henkilöä, joista yli 95 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen valmiuden ja osaamisen ylläpitäminen vaatii riittävää kertausharjoituskoulutusta.

Reserviläisten osaamista ylläpidetään myös laajalla, omaehtoisella toiminnalla ja koulutuksella, jota mm. reserviläisjärjestöt tarjoavat. Kymenlaakson Reserviläispiirin ja Reserviupseeripiirin yhteisessä juhla- ja kokoustapahtumassa sunnuntaina Valkealassa puhunut Mikko Savola kertoi, että Reserviläisliitto on tarvittaessa valmis tukemaan Puolustusvoimia myös uusien paikallisjoukkojen muodostamisessa.

Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

 

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs