Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Tuomisto hiihti viidenneksi Obersdorfissa

Maastohiihto

Tuomisto hiihti viidenneksi Obersdorfissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.01.2014 klo 17:39
Julkaisija: Maastohiihto

Vammaishiihdon maailmancupissa kilpaillaan tänä viikonloppuna Obersdorfissa. Avauspäivän ainoasta suomalaissuorituksesta vastasi Ilkka Tuomisto, joka sijoittui miesten 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa viidenneksi.

Obersdorfin vammaishiihdon maailmancup-viikonloppu kisataan tälle talvelle tutuissa vähälumisissa olosuhteissa. Avauspäivänä suomalaisista ladulla nähtiin ainoastaan Ilkka Tuomisto, joka sijoittui 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa viidenneksi.
- Viides sija on hyvä, mutta tänään vähän jalat kramppasivat enkä pystynyt mäkiin polkemaan niin kuin pitäisi.  Jaksoin kuitenkin pitää muuten hyvää matkavauhtia koko ajan, Tuomisto kertoo.
Saksassa lämpötilat ovat reilusti plussalla, mikä aiheuttaa omat haasteensa ladun kunnolle.
- Melko lämpimät ja kosteat olosuhteet täällä Obersdorfissa on:  liki kymmen astetta lämmintä ja latu melko pehmeä, olosuhteisiin nähden tämä oli minulle hyvä vaparin kisa.
Kisan voitti Venäjän Rushan Minnegulov, toiseksi hiihti Ukrainan Ihor Reptyukh ja venäläismenestystä täydensi Kirill Mikhaylovin kolmas sija.
Kisajärjestäjät ovat saaneet tehtyä pari kilometriä latua.
- Kierrettiin 2,5 km latua, muualla täällä ei pääse hiihtämään. Mutta kisajärjestäjät saanut puitteet ihan hyvin kuntoon.

Tuomisto urakoi ladulla koko viikonlopun. Lauantaina ohjelmassa on vapaan sprintti ja sunnuntaina perinteisen 10 kilometrin hiihto. Perjantain jalkakrampeista huolimatta Tuomisto lähtee maailmancup-viikonlopun muihin kisoihin luottavaisena.
- Kyllä uskon, että kohtuullisetn hyvin pystyn tästä taas palautumaan. Nyt ei kuitenkaan ole ihan tyhjä olo, joten voi luvata ihan hyvää jatkoa ajatellen, kunhan saa suoloja taas kroppaan.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs