Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » The Monoviikot – riemukas talviloma Merikarvialla

The Monoviikot – riemukas talviloma Merikarvialla

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2013 klo 08:44
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Miksi lähteä merta edemmäs lomalle? Pieni, mutta sitäkin aktiivisempi merenrantakunta Merikarvia tuo jälleen Satakunnan ja Pirkanmaan alueen hiihtolomaviikoille runsaasti riemukasta tekemistä the Monoviikoilla 2014. Ja mikä parasta, iso osa ohjelmasta on maksutonta.

Kolmatta kertaa järjestettävät Monoviikot alkavat avajaisilla, merikarvialaisittain monojaisilla lauantaina 15.2. ja jatkuvat sunnuntaihin 2.3. Siis kaksi viikkoa vipinää monoille aamusta iltaan luonnonkauniissa ympäristössä.

– Vuoden 2014 ohjelmassa on yli sata tapahtumaa ja järjestelyihin osallistuvia tahoja yli 30. Laajasta ohjelmatarjonnasta jokainen voi räätälöidä itselleen sopivan loman, iloitsee tapahtumaorganisaattori Anne-Mari Lindfors.

Majoitu mukavasti

Merikarvialla on kaikkea, mitä iloisella lomalla tarvitaan. Majoitusta löytyy joka makuun; pienemmät, yksittäiset mökit tarjoavat omaa rauhaa, kun taas leirintäalueella useampi perhe, kaveriporukat tai sukulaiset voivat viettää yhteistä lomaa omissa mökeissä yöpyen. Mikäli valmiiksi katettu pöytä houkuttaa, voi valita huoneistomajoituksen aamiaisen kera tai suunnata hotelliin.

– Talvimajoituksen vuodepaikkoja on Merikarvialla noin 280. Tämän talven uutuutena luvassa on valmiiksi paketoituja Monolomasia. Ne tarjoavat hyviä majoitustarjouksia tapahtumaviikkojen ajaksi, vihjaa Lindfors lomasuunnitelmia tekeville.

 Rekiajelua ja aitoa tekemistä

– Oletko koskaan kokenut vanhan ajan rekiajelua vauhdin hurmasta ja kavioiden kopseesta narskuvalla lumella nauttien? Tai valmistanut omin käsin perinteistä ruisleipää aidossa leivinuunissa? Merikarvialla nämäkin elämykset onnistuvat, Lindfors lupaa.

Kuninkaallisella kuutamokelkkailulla pääsee viilettämään potkukelkalla kuninkaan jalanjäljillä. Ja mikäli kelit vain sallivat, potkukelkka löytyy lainattavaksi useimpien majoitusliikkeiden pihasta. Elämyksellisiä vaihtoehtoja iltojen iloksi tarjoavat tuli- ja laavupaikat Merikarvianjoen varrella. Ilta taivasalla makkaraa tai tikkupullaa paistaen on takuulla ikimuistoinen. Hirvikosken tilalla voi tunnelmoida lyhtykävelyllä metsän pimeydessä tähtitaivaan loisteesta nauttien.

– Luonnonläheisyydestä nauttiville ihana, kesällä 2013 valmistunut riippusilta johdattelee poikkeamaan Piinukosken luontopolulle, Lindfors opastaa.

Peruspalvelut täydentävät

Monomenojen lisäksi myös peruspalvelut ovat kohdillaan Merikarvialla. Idyllisessä uimahallissa on kaksi lastenallasta, iso 25 metrin allas sekä rentouttava poreallas. Uskaliaimmat voivat pulahtaa avantouinnille Mericampingin leirintäalueella.

– Merikarvian lomalla luistellaan kelistä riippumatta, sillä upouusi jäähallimme tarjoaa puitteet yleisöluisteluille, ohjatuille luisteluvuoroille, luisteludiskolle ja monelle muulle mukavalle. Ulkojäätkin jäädytetään, kunhan pakkasherra kyläilee meillä, suunnittelee Lindfors.

Mikäli luonnonlunta saadaan, löytyy valaistuja hiihtolatuja useampi kilometri Kalpakan stadionilta. Meren jäätyessä hiihtämään pääsee myös jäälle.

– Laturetkiä järjestetään niin perheen pikkuväelle kuin suurempaa haastetta kaipaaville. Riemukas pulkkailu onnistuu Kalpakan stadionin pulkkamäessä aivan hiihtolatujen kupeessa.

Huipennuksena Monopäivä 22.2.

Monoviikkojen ulkoilutapahtumien ykkönen on ehdottomasti Krookan Monopäivä lauantaina 22.2.2014. klo 12–15. Monopäivänä pääsee napakelkan tai moottorikelkan kyytiin, voi kokeilla ratsastusta turvallisesti talutettuna, hypätä kyytiin koira-ajelulle, osallistua hauskoihin kilpailuihin ja muuta mukavaa.

The Monoviikkojen ohjelmasta ja talvisesta majoitustarjonnasta saat lisätietoa osoitteesta www.monoviikot.com. 

Monoviikot odottavat sinua!

Lisätiedot: Anne-Mari Lindfors, Monoviikot 2014 organisaattori

puh. 044 7246 307, anne-mari.lindfors@merikarvia.fi

www.monoviikot.com

Liitetiedostot

 Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs