Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Suomen joukkueet Asiagon sprinttiviestiin

Maastohiihto

Suomen joukkueet Asiagon sprinttiviestiin

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2013 klo 17:19
Julkaisija: Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancupissa on sunnuntaina vuorossa perinteisen sprinttiviesti. Suomen miehet lähtevät Italian Asiagossa käytävään kisaan kahdella, naiset yhdellä joukkueella.

Asiagon maailmancupissa on sunnuntaina vuorossa perinteisen sprinttiviesti. Suomen joukkueiden kokoonpanot valittiin tämän päivän sprinttikisan perusteella.
Suomi lähtee huomiseen sprinttiviestiin yhdellä naisten ja kahdella miesten joukkueella. Naisten joukkueessa hiihtävät tänään kahdeksanneksi sijoittunut Aino-Kaisa Saarinen ja toiseksi hiihtänyt Anne Kyllönen, tässä hiihtojärjestyksessä.
Miehiltä kisaan lähtee kaksi joukkuetta. Kaksikko Martti JylhäSami Jauhojärvi muodostavat ensimmäisen ja Suomen miesten kakkosjoukkueen kokoonpano on Ari LuusuaToni Ketelä.

Päävalmentaja Magnar Dalen kritisoi tämän päivän rataa. Hänen mielestään se ei täyttänyt maailmancup-osakilpailun tasovaatimuksia.
- Pidän radasta, koska se on haastava, mutta se oli väärin viimeistelty. Pitäisi tehdä tiukemmat käännökset, nyt ne oli perinteisen kisaan liian loivat ja tasatyöntäjät pääsivät vauhtiin. Ei maailmancup-osakilpailussa pitäisi olla tällaista. FIS:n  olisi pitänyt vaatia radan muokkaamista paremmin maailmancupiin sopivaksi, Dalen kritisoi.
Päävalmentaja kuitenkin antaa kiitosta kisan vastaavalle TD:lle, suomalaiselle Annmari Viljanmaalle ja korostaa, että hänen toimissaan ei ole mitään moitittavaa.
- Täällä on todella hyvä tekninen delegaatti. Viljanmaa tekee todella hyvää työtä. Tämä on syvempi ongelma.
Dalen kertoo, että radan ominaispiirteiden takia suomalaiset lähtevät huomenna todennäköisesti ladulla luistelusuksilla, joista saa lisäapua mutkissa, vaikka kisa perinteisellä hiihdetäänkin.
- Luistelusuksilla saadaan mutkaan enemmän vauhtia. Niillä on nopeampi mennä näissä olosuhteissa.

Lisätietoja:
Päävalmentaja
Magnar Dalen 045 113 3006

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs