Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Suomalaisilla YOKO-suksilla hiihdetään jo ensilumilla

YOKO

Suomalaisilla YOKO-suksilla hiihdetään jo ensilumilla

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2013 klo 09:00
Julkaisija: YOKO

Helppous ja hiihdettävyys useiden innovaatioiden tulosta

Suomalainen urheiluväline- ja tekstiilibrändi YOKO tuo nyt markkinoille ensimmäiset YOKO-merkkiset sukset. Koko suksimallisto pohjautuu suomalaiseen suksienvalmistusosaamiseen ja sukset on valmistettu perinteikkäässä Kiteen suksitehtaassa, jonka tuotannosta vastaa KSF Sport, Kitee Ski Factory.

YOKOn suksissa on useita ainutlaatuisia innovaatioita, jotka parantavat suksen toimintaa ja käytettävyyttä. Hiihtäjälle nämä ominaisuudet merkitsevät sekä helppoutta että hiihtonautintoa, olipa kyseessä harrastaja tai huippuhiihtäjä.  

Uuden OPTIGRIP 2.0 -pinnoitteen ansiosta suksitaan vaikka kaupasta suoraan ladulle

YOKO OPTIGRIP 2.0 on suomalainen pinnoiteinnovaatio, ns. pitopohja, jonka ansiosta suksia ei tarvitse voidella lainkaan. Voiteluongelmia ei ole, olipa hiihtokeli mikä tahansa. 

”Monet harrastajat ja innokkaammatkin hiihtäjät haluavat vain nauttia hiihtämisestä, eikä heitä kiinnosta luisto- ja pitovoiteiden kanssa askartelu. Me haluamme tehdä hiihtämisestä helppoa ja hauskaa. Hiihtäjä voi keskittyä hiihtämiseen. Nekin hiihtäjät jotka osaavat voidella suksia, kokevat usein esimerkiksi vesikelit haasteellisiksi”, toteaa  YOKOn toimitusjohtaja Jani Gustafsson.

Pitopohjasuksia on ollut markkinoilla jo muutamia vuosia. OPTIGRIP 2.0 on uuden sukupolven pitopohjateknologiaa, jossa on parannettu aiempien pitopohjasuksien ”lastentauteja”.

”Aiemmin pitopohjasuksia piti sisäänhiihtää vähän samaan tapaan kuin henkilöautoja piti sisäänajaa vielä 20–30 vuotta sitten. Vanhoilla pitopohjasuksilla niiden ominaisuudet pääsivät esiin kymmenen, jopa useiden kymmenien hiihtokilometrien jälkeen. OPTIGRIP 2.0:n ansiosta suksi toimii niin hyvin kuin pitääkin jopa muutamien potkujen jälkeen. Lisäksi aiempien pitopohjasuksien heikkoutena oli huono luisto kuivilla pakkaskeleillä. Nyt suksen luisto on parantunut kaikilla keleillä, mutta erityisesti kuivissa pakkasolosuhteissa”, toteaa KSF Sportin toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi.

YOKOn mallistosta löytyvät sopivat OPTIGRIP 2.0 -sukset kilpahiihtäjille (YXR-tuoteperhe), aktiivihiihtäjille (YXC-tuoteperhe), kuntoilijoille (YXS-tuoteperhe) sekä erähiihtäjille metsäsuksi (YXX-tuoteperhe).

Kaiken kaikkiaan YOKOn valikoimissa on 16 suksimallia.

OPTIGRIP 2.0 -pinnoitteesta

  • Suksi saavuttaa ihanteelliset ominaisuudet lähes ensimmäisistä potkuista lähtien
  • Aikaisempia pinnoitteita paremmat luisto- ja pito-ominaisuudet kaikenlaisilla keleillä, mutta erityisesti kylmällä ja kuivalla lumella
  • Erittäin pieni jäätymisriski vaikeissa räntäsadekeleissä
  • Koko pohjan alueelta pinnoitetun OPTIGRIP 2.0 -suksen toiminta perustuu suksen alle syntyvään vesipatjaan, jonka avulla nanopohja synnyttää sukseen suuren lepokitkan ja pienen liukukitkan. Suksi siis sekä pitää että luistaa.
  • OPTIGRIP 2.0 -teknologia on suomalaisen tuotekehitystyön tulos.

YOKOilla hiihdetään myös kilpaa

Aktiivihiihtäjille ja kuntoilijoille suunnattujen helppokäyttöisten suksien lisäksi YOKOn valikoimiin kuuluvat myös kilpasukset. Kun harrastajille suunnatuissa suksissa on painotettu laajaa käyttömahdollisuutta, eli suksen sopivuutta erilaisiin keliolosuhteisiin, on kilpasuksissa valikoimaa joka kelille.

YOKO YXR -sukset ovat huippusuksia niille, jotka vaativat suksiltaan paljon. Suksissa on useita eri innovaatioita, jotka parantavat sekä hiihdettävyyttä että luisto-ominaisuuksia.

YXR-malliston luistelusukset valmistetaan kiilamaisesti korotetulla rungolla, jonka ansiosta suksen luisto-ominaisuudet yhden suksen liu’ussa ja ylämäkiherkkyys ovat erinomaiset. Korotetun rungon ansiosta myös suksen suuntavakaus ja hiihdettävyys ovat huippuluokkaa. Suksi on parhaimmillaan kovassa hiihtovauhdissa.

”Luistelusuksessa erityisesti ylämäkiominaisuudet ovat usein jopa ratkaisevia, ja ne ovat näissä suksissa huippuluokkaa. Perinteisen sukset sopivat vaativimmille sprinttihiihtäjillekin. Lisäksi YXR Skating Mini -suksi on erittäin hyvä harjoittelusuksi, vaikkei sillä pituuden vuoksi pysty kisoissa hiihtämäänkään”, suosittelee Kirvesniemi.


Tuotekuvia ladattavissa:

https://www.dropbox.com/sh/zbd2lojyu0y8dmq/uJuYAoD5Cr


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, Jani Gustafsson, YOKO, jani@yoko.fi tai 040 595 0740
Toimitusjohtaja, Harri Kirvesniemi, KSF Sport, harri@yoko.fi tai 040 554 3155

Taustaa:

Ammattilaistason YOKO-hiihtovarusteita valmistetaan niin kilpahiihtäjille kuin harrastelijoille. YOKO on jo entuudestaan ollut tunnettu kilpahiihtäjien ja pyöräilijöiden keskuudessa, mutta nyt suksien myötä tuotevalikoima laajentuu entisestään. Suksien, sauvojen ja monojen lisäksi valikoimaan kuuluu myös hiihtourheilutekstiilejä ja käsineitä. YOKOn tuotevalikoimassa on pitkään ollut muun muassa hiihtokäsineitä ja -sauvoja, joten siirtyminen suksiin oli luontevaa.

Suomalaiset YOKO-sukset valmistaa ja jakelee KSF Sport Oy, suksien OPTIGRIP 2.0 -teknologian on kehittänyt MJ Sport Oy ja YOKO-tuotebrändin omistaa M-X-Sport Oy.

 

YOKO on suomalainen urheiluväline- ja -tekstiilibrändi, joka on tuottanut erilaisia urheiluvälineitä yli 35 vuotta. Tuotesuunnittelussa hyödynnetään suomalaista huippuosaamista ja parhaita materiaaleja. YOKO-sukset valmistetaan perinteikkäällä Kiteen suksitehtaalla, jossa on valmistettu suksia jo vuosikymmenten ajan. Laadukkaat YOKO-tuotteet on suunniteltu niin huippu-urheilijoille kuin harrastelijoillekin.

KSF Sport Oy, Kitee Ski Factory jatkaa suksituotantoa valmistamalla Yoko-suksia Kiteen suksitehtaalla, jossa työntekijöillä on jopa 40 vuoden kokemus suksien valmistuksesta. Tuona aikana suksien valmistus on käynyt läpi valtavan muutoksen puusuksista kennorunkoisiin, hiilikuitulujitteisiin komposiittisuksiin sekä voitelemattomiin nanopohjaisiin suksiin, joissa Kiteen suksitehtaan osaaminen on alansa parasta maailmassa. Suksien valmistus on edelleen hyvin yksilöllistä ja käsityövaltaista työtä, jossa laadun ja tuotteiden toiminnan osalta henkilökunnan ammattitaidolla on ratkaiseva merkitys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs