Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Suomalainen jopo tavoittelee Euroopan markkinoita

Suomalainen jopo tavoittelee Euroopan markkinoita

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2013 klo 10:15
Julkaisija: Helkama Velox

Pyörävalmistaja Helkama Velox Oy haluaa enenevässä määrin lisätä Hangon tehtaallaan valmistettujen jopojen vientiä. Tähän mennessä jopoja on myyty paikallisten agenttien kautta lähinnä Ruotsissa ja Tanskassa. Nyt Helkama hakee aktiivisesti uusia kontakteja Keski-Euroopan laajoille pyörämarkkinoille.

Helkama on ottanut tänä vuonna ensimmäistä kertaa jopon näyttävästi mukaan Euroopan suurimpaan pyöräalan tapahtumaan EuroBikeen Saksan Friedrichshafenissa. Ammattilaismessujen päätavoitteena on löytää jopolle uusia kauppiaita Saksasta sekä maahantuojia muista maista. jopon myynti on useimmissa Keski-Euroopan maissa ollut toistaiseksi hyvin pientä, mutta messupäivien perusteella kiinnostusta tuntuu olevan.

– Pienirenkainen, värikäs ja hauska urbaani pyörä on herättänyt mielenkiintoa ainakin Hollannissa, Belgiassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Espanjassa. Yksittäisiä tiedusteluja on toki tullut Libanonista saakka. Se, että pyörä on valmistettu Suomessa, on tällä hetkellä hyvä erottautumiskeino, toteaa Helkama Velox Oy:n toimitusjohtaja Jari Elamo tyytyväisenä.  

Pohjois-Euroopassa pääosin käsityönä valmistettu polkupyörä on positiivisesti erilainen tuote Euroopan pyörämarkkinoilla, jossa valtaosa pyöristä tulee Taiwanista ja Kiinasta sekä muista kaukoidän maista. Helkama Veloxin markkinoinnissa kotimaisuuden rooli on viime aikoina korostunut, sillä syksystä alkaen koko jopo-tuoteperhe mukaanlukien lasten 12-, 16- sekä 20-tuumaiset jopot valmistetaan Suomessa yli 50 henkeä työllistävällä Hangon tehtaalla. Tämä merkitsee, että Helkaman vuosittain myymistä lähes 50 000 pyörästä jo noin 70 % on suomalaista tuotantoa.

 

Pohjoismaissa jopolla jo runsaasti ystäviä

Jari Elamon mukaan urbaani ja erilainen jopo on Suomen rajojen ulkopuolella korostuneessa määrin suurkaupunkien pyörä. Esimerkiksi perinteisenä pyöräilykaupunkina tunnetussa Kööpenhaminassa jopoja on myyty jo nelinumeroinen määrä, mitä voi pitää lupaavana alkuna tähän mennessä tehtyihin panostuksiin suhteutettuna.  

Yli 40 000 messuvierasta ja 1 300 näytteilleasettajaa yhteen kokoavassa EuroBike-tapahtumassa jopon skandinaavinen muotoilu ja iloisen värikäs messuosasto ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta.

– Jos jopon messuosasto saa ohikulkijat hymyilemään, on ensimmäinen tavoite saavutettu, Elamo toteaa. – Värikkyydellään ja designillaan erottuvan tuotteen kautta on helppo päästä puheisiin pyöräalan ammattilaisten kanssa.  

Lisätiedot

Jari Elamo, toimitusjohtaja, puh. 040 7672538

 

Kuvat messuilta ladattavissa:

http://briiffi-interactive.com/exhibitionimages/

Liitetiedostot

Helkama Emotor on suomalainen perheyrityskonserni, jonka konserniliikevaihto on noin 76 milj. euroa ja henkilökunnan määrä yli 300. Konsernin yhtiöihin kuuluvat Helkama Velox Oy, Suomen Polkupyörätukku Oy, Helkama Bica Oy sekä tämän tytäryhtiö Helkama Bica (Shanghai) Co.,Ltd. Helkama Bica valmistaa laiva- ja teollisuuskaapeleita Kaarinan ja Hangon tehtaillaan. Sen liikevaihto on 37,1 miljoonaa euroa. Laivakaapeleita valmistavalle Helkama Bica Shanghaille liikevaihtoa kertyy 8,6 miljoonaa euroa. Polkupyöriä valmistavan, maahantuovan ja markkinoivan Helkama Veloxin tehdas sijaitsee Hangossa ja yrityksen liikevaihto on 15 miljoonaa euroa. Suomen Polkupyörätukku on 10,5 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju. Helkaman polkupyöräliiketoiminnan polkupyöräbrändejä ovat Helkama, -jopo-, Merida, Insera, Corratec ja KTM.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs