Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Sentica tuo lisää voimaa Func Foodin kasvuun

Func Food Finland Oy

Sentica tuo lisää voimaa Func Foodin kasvuun

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2014 klo 09:30
Julkaisija: Func Food Finland Oy

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto ostaa enemmistön FAST urheiluravinteista, terveellisistä välipaloista sekä proteiinijuomista tunnetun Func Food Finland Oy:n osakekannasta. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yrityksen merkittävinä vähemmistöomistajina. Sentican tukemana yhtiö hakee voimakasta kasvua uusista tuotekategorioista, kohderyhmistä, jakelukanavista ja vientimarkkinoilta.

Func Food on Suomen johtava urheiluravinnealan yritys ja sen tuotemerkki FAST on alan myydyin ja vanhin kotimainen brändi. Yritys myy urheilijoille ja kuntoilijoille kehitettyjä toiminnallisia elintarvikkeita, jotka kuuluvat kohderyhmänsä päivittäiseen ruokavalioon. Yrityksen tuotteet valmistetaan luonnollisista ja laadukkaista maito- ja viljapohjaisista raaka-aineista. Tuotteita myydään laajasti päivittäistavarakaupassa, luontaistuote- ja erikoiskaupassa, kioskeissa sekä liikuntakeskuksissa; kaikkiaan jakelupisteitä on Suomessa yli 4000. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2013 yli 40 prosenttia noin 17 miljoonaan euroon.

Yrityksen menestyksen taustalla on suurempi kuluttajakäyttäytymisen muutos. Yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut vaikuttamaan omaan hyvinvointiinsa päivittäisten ruokavaliovalintojen ja aktiivisen liikunnan kautta. Eurooppalaisen urheiluravinnemarkkinan odotetaankin jatkavan vahvaa kasvuaan tulevina vuosina. Kehitys mahdollistaa uusien elintarvikekategorioiden jakelun laajentumisen, mikä tulee vaikuttamaan päivittäistavarakaupan tarjontaan myös jatkossa.

"Voimakkaasti kasvava markkina ja elämäntavallisen kulutuksen lisääntyminen luovat herkulliset olosuhteet Func Foodin liiketoiminnan kehittämiselle. Sentican mukaantulo mahdollistaa lukuisten kasvumahdollisuuksien paremman hyödyntämisen", kuvaa hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen yritysjärjestelyn taustoja.

"Saamme mieleisen kumppanin tekemään Func Foodin näköistä liiketoimintaa, entistä kovemmin tavoittein. Tavoitteenamme on toimia tulevaisuudessakin alan edelläkävijänä ja yhtenä muutoksen ajureista", jatkaa toimitusjohtaja Jarkko Jokinen.

"Markkinan kehitysvaihe, yhtiön vahva brändi ja markkina-asema sekä innovatiivinen ja sitoutunut henkilökunta luovat erinomaiset edellytykset kovan kasvun jatkumiselle. Avullamme Func Food nopeuttaa laajentumista uusiin tuotekategorioihin, kohderyhmiin ja jakelukanaviin sekä panostaa nykyistä enemmän vientiin. Olemme valmiita tukemaan kasvua myös yritysostoilla, mikäli löydämme strategiaan sopivia ostokohteita", kertoo Sentican toimitusjohtaja Mika Uotila.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Uotila, Sentica Partners Oy
Puhelin: +358 40 553 6110, sähköposti: mika.uotila@sentica.fi

Toimitusjohtaja Jarkko Jokinen, Func Food Finland Oy
Puhelin:+358 201 557 755, sähköposti: jarkko.jokinen@funcfood.com

 

 

 

Func Food Finland Oy
Func Food on nopeasti kasvava elintarvikealan yritys ja urheiluravinnealan markkinajohtaja Suomessa. Yritys on tunnettu FAST-tuotemerkistään, jota myydään Suomessa yli 4000 jälleenmyyntipisteessä. Func Foodin liikevaihto oli noin 17 miljoonaa euroa vuonna 2013 ja sen palveluksessa on 19 urheiluravinnealan ammattilaista. www.fast.fi

Sentica Partners Oy 
Sentica on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy keskisuurten ja pienten kotimaisten yritysten omistamiseen sekä aktiiviseen kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 300 miljoonan euron pääomia ja sijoittajina ovat pääasiallisesti suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. www.sentica.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs