Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Samsungin teettämän tutkimuksen mukaan olympialaiset yhdistävät pohjoismaalaiset

Samsung Electronics Nordic

Samsungin teettämän tutkimuksen mukaan olympialaiset yhdistävät pohjoismaalaiset

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2012 klo 12:48
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Pohjoismaalaiset seuraavat urheilua ahkerasti. Kaikista suosituin urheilutapahtuma ovat kesäolympialaiset. Samsungin teettämästä tutkimuksesta käy ilmi myös, että suomalaiset seuraavat pohjoismaalaisista ahkerimmin yleisurheilua.

Kesäolympialaiset on Pohjoismaissa seuratuin urheilutapahtuma. Se päihittää muut urheilutapahtumat kaikissa Pohjoismaissa paitsi Norjassa, jossa talviolympialaiset ottivat ykkössijan selvästi.

Suomalaiset katsovat kesä- ja talviolympialaisia yhtä innokkaasti: 73 % suomalaisista ilmoitti seuraavansa talvikisoja ja 72 % kesäkisoja.

Tämä selviää Samsungin YouGov:lla teettämästä kyselystä, johon osallistui yli neljä tuhatta internetin YouGov-panelistia. Sekä Suomesta, Ruotsista, Norjasta että Tanskasta oli kustakin noin tuhat vastaajaa. Kysely tehtiin toukokuussa 2012.

– Halusimme selvittää, seurataanko Pohjoismaissa samoja urheilulajeja. Pyrimme myös tutkimaan, miksi ihmiset seuraavat urheilukilpailuja ja kuinka paljon he käyttävät online-työkaluja kilpailujen ollessa käynnissä, kertoo Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero

 

Jalkapallo suosittua kaikkialla

Noin 30–40 prosenttia pohjoismaalaisista seuraa urheilua. Jalkapallon MM- ja EM-kisoja seurataan tasaisesti kaikissa Pohjoismaissa.

Suomalaiset ovat selvästi yleisurheilukansaa: esimerkiksi Yleisurheilun EM-kisoja seurataan Suomessa eniten (47 %) kaikista Pohjoismaista. Yleisurheilun MM-kilpailuja seurataan yhtä ahkerasti vain naapurimaassamme Ruotsissa.

Suomalaiset ovat todistetusti myös jääkiekkokansaa: Jääkiekon MM-kisoja seuraa 63 % suomalaisista, kun esimerkiksi tanskalaisista vain 21 % seuraa kiekkomittelöä. Suomalaiset seurasivat muita aktiivisemmin myös Formula 1 -kisoja: peräti 40 % vastaajista ilmoitti seuraavansa niitä, kun esimerkiksi Norjassa seuraajia on vain 18 % vastaajista.

Tanskassa miesten ja naisten käsipalloa seuraa reilusti yli puolet vastaajista. Myös Norjassa naisten käsipallo on suosittua. Suomessa alle kymmenesosa vastaajista seuraa käsipalloa.

Urheilua ei katsota vain sen takia, että se on kiinnostavaa. Kilpailuja pidetään myös viihdyttävinä ja jännittävinä.

 

Urheilukilpailut houkuttelevat sosiaaliseen mediaan

– Urheilun seuraaminen on sosiaalinen tapahtuma: se yhdistää perheet ja kaveripiirit. Usein kilpailuja seurataan isommalla porukalla ja tapahtumista myös keskustellaan sosiaalisessa mediassa sekä työpaikoilla ja kaveripiirissä. Tästä kertoo myös se, että suurien Smart TV:iden myynnissä nähdään urheilukisojen aikana selkeä myyntipiikki, toteaa Eva Carrero.

Yksi kymmenestä käyttää sosiaalisen median palveluja keskustellakseen kavereiden kanssa urheilutapahtumista. Muutama prosentti seuraa Twitteriä tai twiittaa itse urheilukilpailuista. Niin sanotut varhaiset omaksujat käyttävät sosiaalisen median online-työkaluja muita ryhmiä aktiivisemmin.

Samsung on maailmanlaajuinen langattoman viestinnän olympiayhteistyökumppani sekä Lontoon 2012 olympialaisissa ja Lontoon 2012 paralympialaisissa sekä Helsingin Yleisurheilun EM-kisojen pääyhteistyökumppani.

Liitteenä kuvat: Leo-Pekka Tähti osallistui Samsungin tukemaan olympiasoihtuviestiin kesäkuun alussa Skotlannissa. Samsung lähetti Suomesta viisi soihdunkantajaa olympiasoihtuviestiin: kuvassa keskellä Leo-Pekka Tähti, takarivissä vasemmalta oikealle Mirva Kokko, Iiro Maukonen, Eva Carrero (Sasmungin markkinointipäällikkö), Jani Sievinen ja Ida Ahlbom.

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? (Median edustajille) Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 220 000 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2011 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 141,1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2010 oli 1,1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs