Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Reserviläisliiton itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2010 klo 20:37
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustusministeri Jyri Häkämies myöntää itsenäisyyspäivänä kolme Reserviläisliiton Ansioristiä soljen kera ja 20 Ansioristiä. Lisäksi myönnetään 67 Kultaista, 108 Hopeista ja 170 Pronssista ansiomitalia. Liiton ansioristit luovutetaan 3.12.2010 Helsingissä.

Tänä itsenäisyyspäivänä Ansioristin soljen kera saavat liiton hallituksen pitkäaikainen jäsen, sotilasmestari Erkki Andersson Helsingistä, liiton varapuheenjohtajana 2000-luvun alkuvuosina toiminut, sotilasmestari Ilpo Pohjola Joensuusta sekä Suomen Reserviupseeriliiton aiempi puheenjohtaja, majuri Tapio Peltomäki Turusta.

Asetukseen perustuva Reserviläisliiton Ansioristi soljen kera on liiton korkein huomionosoitus, joka on perustettu 1982. Sitä on aiempina vuosina myönnetty 103 kappaletta. Aiempien saajien joukossa ovat mm. Tasavallan presidentit Urho Kekkonen, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen sekä jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth.

Reserviläisliiton Ansioristi on liiton vanhin, vuonna 1976 perustettu huomionosoitus. Tällä kertaa Ansioristin saavat mm. mm. puolustusministeri Jyri Häkämies, prikaatikenraali Sakari Honkamaa, vara-amiraali Juha Rannikko sekä Sotavahinkosäätiön puheenjohtaja, vakuutusneuvos, kapteeni Peter Küttner Helsingistä. Molemmat liiton ansioristit ovat asetuspohjaisia.

Valtaosa huomionosoituksista myönnetään liiton maakunnallisten reserviläispiirien tekemien hakemusten pohjalta.

Reserviläisliiton Ansioristi soljen kera 6.12.2010

Andersson Erkki, sotilasmestari, Helsinki
Peltomäki Tapio, majuri, Turku
Pohjola Ilpo, sotilasmestari, Joensuu

Reserviläisliiton Ansioristi 6.12.2010

Finskas Anders, kapteeni, Kirkkonummi
Heikkilä Reino, ylikersantti, Halikko                
Heino Seppo, majuri, Pori
Holopainen Markku, majuri, Oulu
Honkamaa Sakari, prikaatikenraali, Helsinki
Häkämies Jyri, puolustusministeri
Jordan Kari, Helsinki
Kotiaho Paavo, everstiluutnantti, Kuopio
Küttner Peter, kapteeni, Helsinki
Laajala Esko, vääpeli, Sodankylä
Löfgren Pentti, ylikersantti, Lahti
Molander Tapio, ylikersantti, Oulu
Pelli Heikki, ylikersantti, Alastaro
Pyhälahti Erkki, ylikersantti, Sastamala
Rannikko Juha, vara-amiraali, Helsinki
Riutta Timo, vääpeli, Tampere
Saarto Jouko, vääpeli, Nurmijärvi
Toivanen Kalle, ylikersantti, Västinniemi
Vuoria Matti, kapteeni, Helsinki
Ylinen Kari, vääpeli, Lempäälä

Liitteenä on lista 6.12.2010 myönnettävistä Reserviläisliiton Kultaisista, Hopeisista ja Pronssisista Ansiomitaleista, jotka on ryhmitelty liiton maakunnallisen piirijaon mukaisesti. Valtaosa näistä mitaleista luovutetaan maakunnallisten reserviläispiirien järjestämissä tilaisuuksissa itsenäisyyspäivänä tai sen tuntumassa. Niistä voi tarvittaessa olla yhteydessä suoraan reserviläispiireihin, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.reservilaisliitto.fi/piirit.

Luovutustilaisuus Helsingissä 3.12.

Reserviläisliitto järjestää oman luovutustilaisuutensa perjantaina 3.12.2010 alkaen klo 11.00 Helsingissä. Ravintola Ostrobotnian juhlakerroksessa pidettävässä tilaisuudessa luovutetaan liiton ansioristit sekä pieni osa ansiomitaleista. Paikalla on noin 50 mitalinsaajaa sekä liiton nykyistä ja entistä johtoa. Näyttävää tilaisuutta isännöi Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Pakkanen Kouvolasta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita Reserviläisliiton huomionosoitusten luovutustilaisuuteen. Lisätietoja asiasta antaa tarvittaessa toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh (09) 4056 2041 tai 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Liitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs