Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Reserviläisille lisää vastuuta

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisille lisää vastuuta

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2013 klo 17:30
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola vaati Turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon lähetekeskustelussa puolustuksen määrärahatason määrittelyä vuoden 2015 jälkeiselle ajalle, panostuksia vapaaehtoisen maanpuolustuksen suunnitteluun ja koulutuksen toteuttamiseen sekä kertausharjoituksien määrän lisäämistä.

Eduskunnassa tänään puhunut kansanedustaja Mikko Savola perää selkeämpää vapaaehtoisen maanpuolustuksen arvottamista ja roolin määritystä.

- Selonteossa on mainittuna vapaaehtoisen maanpuolustuksen tärkeys, mutta liha luiden ympäriltä puuttuu. Reserviläisissä on paljon tietoa ja taitoa eri saroilta. Tällä väellä on myös luonnollisesti vankkaa maanpuolustustahtoa hyödyntää näitä taitoja isänmaan parhaaksi.

Mikko Savola esittää, että reserviläisten tulisi saada harjoitteluun ja koulutukseen lisää vastuuta.

- Useissa maissa reserviläiset harjoittelevat todellisen kriisitilanteen mukaisesti huomattavasti vapaammin itsenäisesti, puolustusvoimien kalustolla, omilla kouluttajilla ja sen tuoman vastuun tuomalla luottamuksella. Eikö tätä voisi kokeilla myös meillä?

Savola tuomitsi myös puolustusmenojen muita hallinnonaloja suuremmat leikkaukset. Ylisuuret säästöt niin henkilöstöstä, toiminnasta kuin materiaalihankinnoista ovat Savolan mukaan olleet omiaan rapauttamaan kansalaisten uskoa puolustuksemme suorituskykyyn ja uskottavuuteen.

- Viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan vain 40 prosenttia suomalaisista uskoo, että Suomi pystyisi puolustamaan omaa aluettaan sodassa ilman muiden maiden apua.

Samalla Savola ihmetteli sitä, kuinka puolustusvoimien kansainvälisille operaatioille löytyy aina helposti rahoitus, vaikka kotimaan puolustus raastetaan vereslihalle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 352 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs