Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Red Bull Illume -voittajat julkistetaan kahdeksan päivän kuluttua

Red Bull

Red Bull Illume -voittajat julkistetaan kahdeksan päivän kuluttua

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2013 klo 12:20
Julkaisija: Red Bull

Maailman suurimman urheiluvalokuvauskilpailun voittajat paljastetaan kaikelle kansalle Hongkongissa järjestettävässä upeassa Winner Award Ceremony -palkintoseremoniassa.

6 417 valokuvaajaa eri puolilta maailmaa otti osaa Red Bull Illumeen, maailman suurimpaan toiminta- ja seikkailu-urheiluvalokuvauskilpailuun. Osallistujilla on ollut pitkä odotus, sillä takaraja kuvien lähettämiseen umpeutui jo 30. huhtikuuta.

Mutta nyt tuo odotus on jo melkein ohi. Yleiskilpailun voittaja ja kymmenen eri kategoriavoittajaa sekä finalistien top 50 paljastetaan huikeassa palkintoseremoniassa, joka järjestetään elokuun 29. päivä Hongkongin kuuluisalla Avenue of Stars -promenadilla – eli yhdessä tuon elämää kuhisevan miljoonakaupungin kuumimmista tapahtumapaikoista!

Sen lisäksi että kilpailun 50 parasta valokuvaa asetetaan näytteille, ovat korkearesoluutioiset versiot kuvista myös median käytettävissä, yhdessä kuvatietojen ja valokuvaajahaastattelujen kanssa. Tämä huipputasoinen kuvavalikoima edustaa maailman terävintä kärkeä toiminta- ja seikkailu-urheiluvalokuvauksen saralla, ja se nostaa valokeilaan ne tuntemattomat sankarit kameranlinssien takaa.

Winner Award Ceremony -illan juontotehtävistä vastaava julkkiskaksikko Alyson Hau & Cyrus Chow, ja vieraslistalta löytyy muun muassa paikallisia merkkihenkilöitä sekä valokuvausmaailman kermaa. VIP-vieraisiin lukeutuu joukko Leican, broncolorin ja Sun-Sniperin erityisvieraita sekä useita Red Bull Illume -tuomareita, kuten esimerkiksi italialaisen La Gazetta della Sport -lehden Naima Elisa Mancini, USA TODAY:n Jym Wilson, japanilaisen TransWorld SNOWboarding -lehden Daisuke Nogami ja intialaisen Better Photographyn K. Madhavan Pillai.

Viikon mittaan järjestetään workshoppeja ja erilaisia aktiviteetteja, joilla pidetään yllä valokuvaajien ja yleisön kiinnostusta. Palkintoseremoniassa kansainvälisen tason BMX-pyöräilijät Viki Gomez ja Matthias Dandois esittelevät flättiajotaitojaan ja tähdet esiintyvät rinnan valaistun, perinteisen lohikäärmetanssiryhmän kanssa.

Valokuvaajien kuvat paljastetaan sen jälkeen 2 x 2 metriä olevissa valobokseissa – ja siten Red Bull Illume -ilmaisnäyttely, joka on auki joka ilta 30. elokuuta ja 15. syyskuuta välisenä aikana kello 20.00 - 23.00, on virallisesti avattu.

Näyttely on siis avoinna kolme viikkoa, jonka jälkeen Red Bull Illume suuntaa Yhdysvaltoihin, ennen kuin se lähtee kiertämään maailmaa vieraillen seuraavan kahden vuoden aikana maailman eri pääkaupungeissa ja kulttuurimetropoleissa ainutlaatuisena yöaikaisena näyttelynä.

HUOMAUTUS TOIMITTAJILLE:
Voittajavalokuvia ei anneta julki ennen elokuun 29. päivää. Kuvat voidaan kuitenkin luovuttaa printtimedian käyttöön tiukoin julkaisurajoituksin (embargo-järjestely). Lähetä kuvapyyntösi suoraan meille – yhteystiedot löytyvät tiedotteen lopusta. Jokaisen valokuvan mukana tulevat tarkemmat tiedot kyseisestä otoksesta (”about the shot”) sekä kuvaajan biografia. Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteessa: www.redbullillume.com.

Tietoa yhteistyökumppaneistamme:
Leica on vuoden 2010 menestyksen innoittamana nyt jo toista kertaa Red Bull Illume Image Quest -valokuvauskilpailun virallisena yhteistyökumppanina. Uusia kumppaneita vuodelle 2013 ovat johtava salamamerkki broncolor sekä innovatiivisia kamerahihnajärjestelmiä valmistava Sun-Sniper.

Tietoa Red Bull Illumesta:
Red Bull Illume on maailman tärkein toiminta- ja seikkailu-urheilulle omistettu kansainvälinen valokuvauskilpailu. Sen tarkoituksena on esitellä maailman kiinnostavinta ja luovinta toimintaurheiluvalokuvausta suurelle yleisölle taiteenlajina. Voittajien julkistamisen jälkeen valokuvat kiertävät maailmaa ainutlaatuisena, valaistuna yöaikaisena näyttelynä. 

Vuoden 2013 valokuvakilpailu on järjestyksessään kolmas Red Bull Illume Image Quest. Kilpailu on järjestetty aiemmin vuosina 2007 ja 2010. Tänä vuonna 6 417 valokuvaajaa 124 eri maasta lähetti kilpailuun yhteensä 28 257 kuvaa.
Kokonaiskilpailun voittaja saa palkinnoksi uuden Leica S -kameran ja broncolorin Move Outdoor Kit -salamajärjestelmän sekä Sun-Sniper -tarvikkeita yli 2 000 euron arvosta. Eri kategorioiden voittajat saavat puolestaan Leica X2 -kameran, broncolor Para 88 P Kit -setin sekä erilaisia Sun-Sniper -tarvikkeita.

Lisätietoja, maksutonta sisältöä ja vuoden 2010 kuvia saa lataamalla interaktiivisen lehdistöpaketin (”media kit”) osoitteesta: www.redbullillume.com/press

www.redbullillume.com
Facebook.com/redbullillume
Twitter.com/redbullillume
Youtube.com/redbullillumechannel

Maksuton kuvagalleria:
Kaikki kuvamateriaali on maksutonta Red Bull Illume -aiheiseen toimitukselliseen käyttöön. Pyydämme vain, että valokuvan yhteydessä mainitaan kuvaajan nimi/redbullillume.com ja että meille lähetetään kopio artikkelista tai linkki siihen.

Huomioithan, että Hongkongin pilvenpiirtäjistä oleva kuva on kuvituskuva ja sen yhteydessä tulee mainita: ©iStockphoto.com/David Iliff

Lisätietoja:
Tarquin Cooper (zooom productions)
media@redbullillume.com
+43 6226 8848-25

Anette Latva-Piikkilä
anette.latva-piikkila@fi.redbull.com
+358 40 772 4124

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs