Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Rami Hanafi mukana Red Bull Illume finaalissa

Red Bull

Rami Hanafi mukana Red Bull Illume finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2013 klo 12:32
Julkaisija: Red BullRed Bull Illume -n
äyttely avataan palkintoseremonialla Hong Kongin Victoria Harbourissa torstaina 29.8.2013

Tamperelainen Rami Hanafi on pitkän linjan valokuvaaja, jonka dokumentaarisella otteella toteutettuja, tinkimättömiä kuvia on vuosien varrella totuttu näkemään kansainvälisten julkaisujen, kuten Transworld Snowboardinging, Snowboarderin ja Onboardin sivuilla.

Miehen tarinoille omistautuminen ja todellisten tunteiden ja hetkien vangitseminen on palkittu finaalipaikalla kaikissa kolmessa tähän asti järjestetyissä Red Bull Illume -valokuvakilpailussa. Illumessa kymmenientuhansien urheilukuvien joukosta valitaan 50 finalistikuvaa kymmenessä eri kategoriassa. Näistä kuvista koostetaan maailmaa kiertävä ulkoilmanäyttely.

Hanafi on selvittänyt tiensä finaaliin kahdessa kategoriassa; Spirit -sarjassa kilpailee miehen kuva Antti Autista Uuden Seelannin puuterissa, Energy-kategoriassa Onboardin 2012 Photo Annualin kannestakin tuttu pysäyttävä kuva Miikka Hastin linjasta Norjan Tamokissa. 

Red Bull tavoitti tamperelaisen kuvausreissulta Uudesta Seelannista, ja selvitti miehen suhdetta valokuvaukseen.

Pääsit maailmanlaajuisen Red Bull Illume -valokuvakisan top 25 kuvan joukkoon Spirit -kategoriassa, onnittelut! Kuvassa Antti Autti piirtää merkkinsä todella herkullisen näköiseen puuterikenttään, minkälainen on tarina kuvan takana?

Kiitos! Oltiin viime vuoden elokuussa kuvaamassa Antin ja Sylvain Bourboussonin kanssa Uudessa-Seelannissa. Alotettiin yksi aamu vähän helpommalla laskulla, että saatais käsitystä millasta lumi oli. Mä ja Antin leffaa kuvaava Teemu Lahtinen ajateltiin kuitenkin kuvata. Me laskettiin Teemun kanssa harjannetta pitkin vähän alemmas parempaan kuvakulmaan ja kaivettiin romppeet repuista. Antti teki mäen yläosassa muutamat puuterikäännökset ja fiilisteli alaosan kentällä useamman flättitrikin peräkkäin, joista tämä kuvakin on. Mä ja Teemu laskettiin alas helikopterille ja jatkettiin seuraavalle törmän päälle jonka jälkeen me varsinaisesti alotettiin kuvaamaan.

Olet pitkän linjan tekijä, miten valokuvaus sun kohdalla alkoi? 

Olen ikäni katsellut äitini dioja, perinteisesti projektorilla heijastettuna. Sit jossain vaiheessa lähdin vaihto-oppilaaksi jenkkeihin ja vanhemmat osti mulle kameran. Siitä lähtien oon kuvannut ja jossain vaiheessa huomasin tekeväni sitä työkseni. Oon opiskellut alaa Tampereen Yliopistossa, Tanskassa ja New Yorkissa. Mutta pohja kaikelle oppimiselle on tullut niitä dioja katsellessa.

Sun kuvat on aiemminkin pärjänneet Illumessa todella hyvin, mitä menestys on merkannut sulle?

Illume on järjestetty kolme kertaa ja mä oon nyt kolmatta kertaa näyttelyssä mukana. Red Bull panostaa näyttelyyn todella paljon ja kokonaisuus on sen mukainen. Koska se on niin hienosti järjestetty on tietysti mukava olla mukana.

Minkälaisia neuvoja antaisit nuorille kuvaushommia aloitteleville fotareille?

Vuosia sitten, just ennen kun alotin tekemään tätä kansainvälisesti, Slammerin sen aikainen päätoimittaja ja hyvä ystäväni Juha Mustonen sanoi kerran:  "Älä aliarvio teidän oman porukan taitoja". Mun mielestä se oli aika hyvä neuvo. Me tehtiin ihan samoja asioita kun isot pojatkin jossain Jenkeissä. Aika pian sen jälkeen mun kuvat levisi maailmalle ja muutama sen porukan laskijoista sai kansainvälisiä sponsorisopimuksia.

Mitkä on sun suunnitelmat ensi kaudelle - minkälaisia kuvausreissuja on tulossa?

Olen nyt Uudessa-Seelannissa kolme viikkoa Antin ja Teemun kanssa. Kelit on ollut huonot ja ollaan päästy vasta kaks kertaa lentämään. Syksy menee muissa kuvauksissa ja projekteissa. Talven suunnitelmat on vielä auki mutta keväällä suunnataan Tamokiin Norjaan. Siellä me ollaan käyty vuodesta 2006 muistaakseni. Tamok on niin omanlaisensa paikka laskea ja olla, että sitä ei voi jättää väliin.

Uudesta Seelanista Hanafi poikkeaa Red Bull Illumen palkintoseremoniaan Hong Kongin Victoria Harboriin, ja jatkaa sen jälkeen kuvauksia Uudessa Seelannissa.

Red Bull Illume Winner Award Ceremony Hong Kongin Victoria Harbourissa 29.8.2013. Lisätiedot ja kaikki finalistikuvat: www.redbullillume.com.


Tietoa Red Bull Illumesta:
Red Bull Illume on maailman tärkein toiminta- ja seikkailu-urheilulle omistettu kansainvälinen valokuvauskilpailu. Sen tarkoituksena on esitellä maailman kiinnostavinta ja luovinta toimintaurheiluvalokuvausta suurelle yleisölle taiteenlajina. Voittajien julkistamisen jälkeen valokuvat kiertävät maailmaa ainutlaatuisena, valaistuna yöaikaisena näyttelynä. 

Vuoden 2013 valokuvakilpailu on järjestyksessään kolmas Red Bull Illume Image Quest. Kilpailu on järjestetty aiemmin vuosina 2007 ja 2010. Tänä vuonna 6 417 valokuvaajaa 124 eri maasta lähetti kilpailuun yhteensä 28 257 kuvaa. Kokonaiskilpailun voittaja saa palkinnoksi uuden Leica S -kameran ja broncolorin Move Outdoor Kit -salamajärjestelmän sekä Sun-Sniper -tarvikkeita yli 2 000 euron arvosta. Eri kategorioiden voittajat saavat puolestaan Leica X2 -kameran, broncolor Para 88 P Kit -setin sekä erilaisia Sun-Sniper -tarvikkeita.

Lisätietoja, maksutonta sisältöä ja vuoden 2010 kuvia saa lataamalla interaktiivisen lehdistöpaketin (”media kit”) osoitteesta: www.redbullillume.com/press

www.redbullillume.com
Facebook.com/redbullillume
Twitter.com/redbullillume
Youtube.com/redbullillumechannel

Maksuton kuvagalleria:
Kaikki kuvamateriaali on maksutonta Red Bull Illume -aiheiseen toimitukselliseen käyttöön. Pyydämme vain, että valokuvan yhteydessä mainitaan kuvaajan nimi/redbullillume.com ja että meille lähetetään kopio artikkelista tai linkki siihen.

Lisätietoja:
Tarquin Cooper (zooom productions)
media@redbullillume.com
+43 6226 8848-25

Anette Latva-Piikkilä
anette.latva-piikkila@fi.redbull.com
+358 40 772 4124

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs