Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Porilainen Leo-Pekka Tähti ehdolla olympialaisten soihdunkantajaksi: ”Sparrailen, jotta saadaan lisää menestyjiä”

Samsung Electronics Nordic

Porilainen Leo-Pekka Tähti ehdolla olympialaisten soihdunkantajaksi: ”Sparrailen, jotta saadaan lisää menestyjiä”

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2011 klo 09:10
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic


 

Maailman ykkösratakelaajiin kuuluva Leo-Pekka Tähti, 28, aloitti tänä vuonna kahden nuoren lahjakkaan ratakelauslupauksen Amanda Kotajan ja Henry Mannin sparraamisen Team Voimavarassa. Hän käy myös aktiivisesti nuorten vammaisurheilijoiden kisoissa bongaamassa uusia, potentiaalisia tähtiä. 

Maailman radoilla menestynyt Tähti haluaa nuorten sparrauksen kautta edistää ratakelauksen tulevaisuutta Suomessa. Hän esimerkiksi näyttää nuorille, miten valmentautuu kisoihin. Tähden ansiosta nuoret saavat myös taloudellista tukea Team Voimavaran sponsorina toimivan VMP:n kautta.

Tähden mukaan vammaisurheilun suosio ja kilpailijoiden määrä on viimeisten vuosien aikana kasvanut. Menestyminen vaatiikin jo kovaa harjoittelua ja edellyttää myös valmentajilta ammattimaista otetta. 

Miltä nyt tuntuu, kun sinut on valittu 10 finalistin joukkoon?

-       Koen tämän suuren kunniaksi, että olen päässyt näin pitkälle kisassa. Lämmittää mieltä.

Miksi aikoinaan ryhdyit valmentamaan lapsia ja nuoria?

      Minulla alkaa nyt olla itsellä sen verran kokemusta, että siitä voi ammentaa jo muillekin. Haluan omalta osaltani edistää ratakelauksen tulevaisuutta Suomessa ja varmistaa, että meillä kasvaa tulevaisuudessakin lajin huippuja.

Millainen on hyvä nuorisovalmentaja?

      Hänen tulee olla kannustava, sillä monet nuoret kokevat vastatuulia varsinkin uransa alussa. Pitää osata motivoida eteenpäin ja kannustaa jatkamaan. 

Miksi juuri sinut kannattaisi valita kantamaan olympiatulta?

      Kaikki finalistit ovat varmasti paikkansa ansainneet. Minulle tehtävä olisi suuri kunnia ja kannustaisi jatkamaan nuorten sparrauksen parissa. Toki teen sitä, tulen sitten valituksi tai en.

Mitä se merkitsisi sinulle, jos juuri sinut valittaisiin?

      Siitä tulisi urani merkkipaalu, sillä olen tehtävästä monesti salaa haaveillutkin. Olisi upea päästä kantamaan olympiatulta samana vuonna, kun on parolympialaisissa itse vielä mukana kilpailemassa.

Olympialaisten pääyhteistyökumppani Samsung aloitti yhdessä Ilta-Sanomien kanssa soihdunkantajien etsimisen Lontoon 2012 olympialaisten soihtuviestiin syyskuun alussa.

Hakemuksia saatiin lähes 130, ja niiden joukosta tuomaristo valitsi 10 finalistia.

Kansa pääsee äänestämään omia suosikkejaan Ilta-Sanomien urheilun nettisivuilla. Äänestys käynnistyy keskiviikkona 28.9. ja viimeinen äänestyspäivä on keskiviikko 5.10. Kaksi eniten ääniä saanutta valitaan soihdunkantajiksi. Lisäksi tuomaristo valitsee finalistien joukosta toiset kaksi soihdunkantajaa. Valittujen soihdunkantajien nimet julkaistaan ensi vuonna alkuvuodesta.

Olympiatuli sytytetään perinteisin menoin Kreikassa ja se saapuu isäntämaahan Isoon-Britanniaan 18. toukokuuta 2012.  Tulta kuljetetaan halki Iso-Britannian 70 päivän ajan ja viestiin osallistuu 8 000 soihdunkantajaa.

Lisätietoja:  

Leo-Pekka Tähti, p. 0440 596 469 

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750  

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063 
Kuluttajakysymykset:
 Samsungin asiakastuki, 030 6227 515 
Kuvapyynnöt:
 samsungpr@osg.fi 
Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa:
 www.samsung.fi ja valitse uutiset. 
Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita?
 Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseensamsungpr@osg.fi 
Uutisia RSS-syötteinä:
 www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do 

 

Liitetiedostot

ALSO-konserni on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-, kulutus- ja viihde-elektroniikan-tukkuri, joka on erikoistunut pitkälle automatisoituihin varasto- ja kuljetuspalveluihin. ALSO Finlandin pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Tampereella, jonka lisäksi Suomessa on toimipisteet Helsingissä, Turussa ja Oulussa. ALSO-konserni edustaa yli sata tuotemerkkiä, joihin kuuluvat mm. Acer, Adobe, AMD, Asustek, Canon, Electronic Arts, Fujitsu, HP, Hitachi, IBM, Intel, Kingston, Lenovo, LG, Lexmark, Microsoft, Samsung, Sony ja Viewsonic. ALSO Finland Oy on osa ALSO-Actebis konsernia, joka on Euroopan kolmanneksi suurin informaatioteknologian ja kuluttajaelektroniikan tukku- ja logistiikka-alan yritys. ALSO-Actebis toimii kahdessatoista maassa Euroopassa ja on näistä seitsemässä maassa markkinajohtaja. Työntekijöitä ALSO-Actebiksessa on yli 3000. Suomessa ALSO työllistää noin 300 henkilöä. ALSO-Actebis Holding AG:n pääkonttori on Hergiswil:ssä Sveitsissä ja se on listattu Sveitsin pörssissä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs