Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Pihlainen päätti alamäkiluistelu-uransa voittoon, mestaruus meni Sveitsiin

Red Bull

Pihlainen päätti alamäkiluistelu-uransa voittoon, mestaruus meni Sveitsiin

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2013 klo 07:24
Julkaisija: Red Bull

Maailman nopeimman luistelulajin, Red Bull Crashed Ice, mestaruus ratkaistiin 16.3. Kanadan Quebecissa yli 100 000 katsojan silmien edessä. Uransa ensimmäistä alamäkiluistelun maailmanmestaruutta pääsi juhlimaan 30-vuotias Sveitsiläinen vapaalaskija ja hiihdonopettaja Derek Wedge, joka sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Quebecin osakilpailun voittoon luisteli viidennen kerran Arttu Pihlainen, jolle kisa oli samalla uran viimeinen.

Wedge kaatui kolme kertaa hermoja raastavassa finaalissa, mutta hän toipui niistä nopeasti ja raivasi tiensä maaliin, napaten kolmannen sijan sekä mestaruuden hallitsevan mestarin Kanadan Kyle Croxallin silmien edessä. Croxall päätyi kisan neljänneksi, ja hän joutui tyytymään MM-hopeaan. MM-pronssia juhli USA:n Cameron Naasz, joka ei selvinnyt finaaliin asti. Arttu Pihlainen ei jättänyt muille mitään mahdollisuutta finaalissa, kun johti kisaa alusta loppuun ylivoimaisesti.

”Mä pääsin siinä korkkiruuvissa pikkusen muiden eteen ja sen jälkeen mulla ei ole mitään hajua mitä tapahtui. Yritin mennä vain täysillä ja pysyä jaloillani ettei kaadu”, hymyili Arttu Pihlainen maalissa.

Miikka Jouhkimainen oli parhaana suomalaisena MM-loppupisteissä kuudes. Jouhkimaisen tie katkesi semifinaaliin ja lopputulos Quebecissa oli viides sija.

“Viides sija tänään oli ok, vaikka olkapää meni pois paikoiltaan ekassa hiitissä. Voitto oli tavoitteena, mut onneksi Arttu sitten klaarasi koko potin. Koko kaudesta jäi erittäin hyvät fiilikset, mahtavia kisoja, paljon yleisöä ja erittäin hyviä muistoja! Iso kiitos ja halaus koko Suomen porukalle”, kiitteli Jouhkimainen kisan jälkeen.

Paavo Klintrup oli Quebecin lopputuloksissa 19:s kärsittyään koko viikonlopun nivus- sekä pakaravammasta. Lari Joutsenlahti oli lopputuloksissa 25:s.

Kausi 2012-2013 piti sisällään viisi MM-osakilpailua ja kyseessä oli lajihistorian pisin kausi. Viidessä kilpailussa nähtiin neljä eri voittajaa: Kyle Croxall voitti kaksi ensimmäistä kilpailua; Niagara putouksilla sekä Saint Paulissa, jonka jälkeen Hollannissa voittoa juhli Wedge. Cameron Naasz pokkasi korkeimman korokkeen kaksi viikkoa sitten Sveitsissä.

SALLA KYHÄLÄ TAISTELI ITSENSÄ TOISEKSI

Naiset laskivat kauden toisen ja samalla viimeisen kisansa Quebecissä, jossa mukana oli 16 maailman parasta naisluistelijaa. Finaali oli täynnä jännittäviä hetkiä, kun kaikki neljä luistelijaa kaatuivat vuorollaan 595 metriä pitkässä jäärännissä ja kärkikolmikko selvisi vasta viime metreillä. Voittoon luisteli Kanadan Dominique Thibault ja toiseksi tuli huikean loppuvenytyksen ansiosta Salla Kyhälä jättäen kolmannen sijan kanadalaiselle Fannie Desforgesille.

ARTTU PIHLAINEN

Arttu Pihlainen aloitti alamäkiluistelu-uransa vuonna 2008 Quebecissa voittaen ensimmäisen kilpailunsa. Kuusivuotisen uransa aikana Pihlainen voitti viisi kertaa kuudesta Quebecin vanhassa kaupungissa luisteltavan kilpailun.

”Quebec on ollut mulle ihan tuhkimotarina. Ei voisi parempaa toivoa. Uran kohokohta taitaa olla juuri ensimmäiseltä vuodelta, kun voitin täällä ensimmäisessä kisassani. Radalla on nyt tehty kaikki mitä on ollut tehtävissä ja nyt siirrytään toisiin haasteisiin. Yritän Suomessa saada aikaiseksi asioita lajin eteen, että saadaan lisää ratoja eli harrastusmahdollisuuksia lajin puitteissa. Toivottavasti olen ensi vuonna, vaikka en radalla laske, tekemässä jotain muuta näissä tapahtumissa. Tämä on sellainen laji missä on paljon potentiaalia ja haluan olla mukana rakentamassa tästä isompaa juttua”, kertoi Pihlainen kilpailun jälkeen.

Arttu Pihlainen voitti urallaan seitsemän MM-osakilpailua, MM-kultaa (2011) sekä MM-hopeaa (2012). Kenelläkään muulla alamäkiluistelijalla ei ole yhtä paljon voittoja kuin Pihlaisella, joka on kiipesi kuuden vuoden aikana palkintopallille yhteensä yhdeksän kertaa.

 

Quebec City tulokset : 1. Arttu Pihlainen (FIN), 2. Scott Croxall (CAN), 3. Derek Wedge (SUI), 4. Kyle Croxall (CAN), 5. Miikka Jouhkimainen (FIN), 6. Adam Horst (CAN), 7. Jim De Paoli (SUI), 8. Martin Niefnecker (GER), 9. Marco Dallago (AUT), 10. Tristan Dugerdil (FRA)

Final World Championship 2013 standings: 1. Wedge, 2650 points, 2. Kyle Croxall 2618.6, 3. Cameron Naasz (USA) 2585, 4. Scott Croxall 2241.6, 5. Dallago 2120, 6. Jouhkimainen 1930, 7. Kim Mueller (SUI) 1708.8, 8. Paavo Klintrup (FIN) 1412, 9. De Paoli 1360, 10. Horst 1218.

Lisää kuvia ja videoita löydät sivuilta www.redbullcrashedicenewsroom.com

www.redbull.fi/crashedice
www.redbullcrashedice.com
www.serenaski.fi/icdhserena

Lisätietoa: Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, mob. 040 772 4124

 

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs