Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Pelimies Jerry Salmi – Seikkailua koko elämä

Lasten Keskus

Pelimies Jerry Salmi – Seikkailua koko elämä

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2013 klo 07:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Arto Teronen ja Jouko Vuolle: Pelimies Jerry Salmi on seikkailutarina pojasta, jonka päättäväisyys ja sattumat veivät jääkiekon avulla maailmalle. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen ammattilaisjääkiekkoilija.

 

Jorma ”Jerry” Salmi tiesi jo nuorena, että tie Kotkasta maailmalle avautuu jääkiekon ja luistelutaidon kautta. Pikkukaupunki oli maailmanmiehelle liian ahdas. Luistimet mukanaan hän lähti vuonna 1955 ystävänsä kanssa Tukholmasta tandempyörällä kohti Isoa-Britanniaa ja jääkiekkokaukaloita. Matka oli seikkailu, ja samaa voidaan sanoa Salmen koko elämästä.

 

Jorma Salmi syntyi Kotkassa vuonna 1933. Hän pelasi jääkiekkoa Suomessa Kotkassa, Tampereella ja Helsingissä sekä maajoukkueessa. Hän voitti SM-liigan pistepörssin kolmesti ja kolmena vuonna Suomen mestaruuden Ilveksen riveissä. Hän edusti Suomea kolmissa MM-kisoissa ja olympialaisissa Squaw Valleyssa. Hän pelasi Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa, jossa hän voitti myös Ruotsin mestaruuden. Suomen Leijona-miehistössä Jerry esiintyi 48 kertaa.

 

Peliuran lisäksi Jerry työskenteli pitkään Finnairilla. Vuodet kansainvälisellä alalla olivat värikkäät, ja hän ehti työskennellä muun muassa New Yorkissa, Chicagossa ja San Franciscossa. Kirja on täynnä vauhdikkaita sattumuksia kaukalosta, sen laidalta ja suomalaisen pelimiehen vuosista maailmalla.

 

Kirjan tekijöille Jerryn esitteli Vancouverin olympiakisojen aikaan Jyrki Lumme. ”Jerryn tarina on kiehtova ja tärkeä osa suomalaista jääkiekkohistoriaa. On hienoa, että se on kirjattu kansien väliin”, sanoo Lumme. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola toistaa saman. ”Jerryn tarinan kautta saadaan kuvaa niistä vuosista, joina lajin nykyisen menestyksen pohja luotiin. Hän on yksi lajin merkittävä pioneeri, jonka tarina pitää kertoa.”

 

Jorma ”Jerry” Salmi asuu nykyisin Seattlessa ja on parhaillaan Suomessa, käytettävissä haastatteluja varten.

 

Arto Teronen ja Jouko Vuolle: Pelimies Jerry Salmi. Seikkailua koko elämä. 175 s. Kl 99.1. ISBN 9789522474216.

 

Lisätietoja tekijöiltä: Jouko Vuolle, jouko.vuolle@yle.fi, 0400 505 306 ja Arto Teronen, arto.teronen@gmail.com

tai kustantajalta: viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, 040 553 4757

 

Arvostelukappaleetja kansikuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs