Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Paavo Klintrup viidenneksi alamäkiluistelukauden avauksessa – Red Bull Crashed Ice

Red Bull

Paavo Klintrup viidenneksi alamäkiluistelukauden avauksessa – Red Bull Crashed Ice

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2012 klo 07:50
Julkaisija: Red Bull

Red Bull Crashed Ice kausi potkaistiin käyntiin lauantaina 1.12.2012 Kanadan Niagara Putouksilla 35 000 katsojan edessä. Paavo Klintrup avasi alamäkiluistelun MM-sarjan viidennellä sijalla, ollen samalla paras suomalainen. Voittoon Red Bull Crashed Ice –kilpailussa luisteli hallitseva maailmanmestari Kanadan Kyle Croxall. Alamäkiluistelukauden ennakkosuosikki, jyväskyläläinen Arttu Pihlainen ei osallistunut kilpailuun saatuaan aivotärähdyksen aamun harjoituksissa.

Viisi osakilpailua kattava MM-sarja vieraili ensimmäistä kertaa Niagara Putouksilla. Mukana oli 128 maailman parasta alamäkiluistelijaa 19 eri maasta, haastaen 460 metriä pitkää jääränniä. Suomen maajoukkue oli edustettuna viiden miehen voimin.

Puolustava mestari Kyle Croxall oli lähellä kaatumista finaalin lähdössä, mutta hän käytti hyväkseen viiden vuoden kokemustaan ja otti alamäkiluistelukauden avausvoiton kotiyleisön iloksi. Toiseksi luisteli Yhdysvaltojen Cameron Naasz ja kolmanneksi tuli Sveitsin Kilian Braun.

- Oli paljon paineita, mutta yritin vain pitää tyylini. Se oli mahtavaa. Minulla on niin paljon ystäviä täällä ja kanadalainen yleisö on hämmästyttävä, säteilevä Croxall sanoi pian maaliviivan.

Oulussa asuva ja Raahessa poliisina työskentelevä Paavo Klintrup eteni ainoana suomalaisena semifinaaliin. Hyvistä lähdöistä tunnettu Klintrup ei päässyt lähtöporteista ulos maksimaalisella nopeudella ja jäi heti lähdön jälkeen kolmanneksi. Oululainen alamäkiluistelija ei pystynyt saavuttamaan edellä menijöitä, mikä tarkoitti tippumista finaalista, kun kaksi ensimmäistä eteni finaaliin.

- Heti startista lähti semifinaali huonosti käyntiin. Kaverit menivät pitkän matkaa edessä ja pysyivät pystyssä, niin ei siinä ollut mitään tehtävissä. Seuraavaan kisaan pitää yrittää parantaa suoritusta, totesi viime vuonna MM-sarjassa viidenneksi sijoittunut Paavo Klintrup.

Miikka Jouhkimaisen tie tyssäri neljännesfinaaleihin. Jouhkimainen otti loistavan lähdön ja johti eräänsä kunnes tultiin radan puoliväliin, jolloin johtopaikka vaihtui viimeiseen sijaan. Lopputuloksissa Jouhkimainen oli yhdeksäs.

- Sain tosi hyvän lähdön ja olin keulilla. Puolessa välissä rataa tunsin jonkun aika lähellä selässä. Sitten yhden boksin jälkeen tipuin liian pitkälle alastuloon, enkä ehtinyt enää korjaamaan asentoa ja kaaduin. Peli oli silmänräpäyksessä ohi ja oli turha lähteä enää perään, totesi SM-liigasta tuttu Miikka Jouhkimainen.

Suomen maajoukkueen Lari Joutsenlahti oli kilpailun 22. ja Matias Schantz 34.

Miesten tulokset: 1. Kyle Croxall (CAN), 2. Cameron Naasz (USA), 3. Kilian Braun (SUI), 4. Adam Horst (CAN), 5. Paavo Klintrup (FIN), 6. Derek Wedge (SUI), 7. Martin Niefnecker (GER), 8. Marco Dellago (AUT), 9. Mikka Jouhkinmainen (FIN), 10. Kim Mueller (SUI)

Niagara Putouksilla kilpailivat myös naiset. Salla Kyhälä kaatui neljännesvälierässä kakkospaikalta juuri ennen maaliviivaa, tippuen harmittavasti kolmanneksi ja toive finaalipaikasta jäi haaveeksi. Kanadassa asuva ja pelaava Salla Kyhälä on valittu ringeten MM –kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hän voittanut maailmanmestaruustittelin jo kolme kertaa. Naisten kilpailun voittoon luisteli Kanadan Fannie Desforges. Naisten MM-sarjan toinen ja samalla viimeinen osakilpailu luistellaan Red Bull Crashed Ice-sarjan päätösosakilpailussa Kanadan Quebecissa maaliskuun puolivälissä.

Red Bull Crashed Ice MM-sarja jatkuun tammikuun viimeisenä viikonloppuna Minnesotassa Yhdysvalloissa.


Kuvat: Red Bull Content Pool / Victor Engström

Lisää kuvia ja videoita löydät sivuilta www.redbullcrashedicenewsroom.com

Lisätietoa:

www.redbull.fi/crashedice
www.redbullcrashedice.com

Anette Latva-Piikkilä
anette.latva-piikkila@fi.redbull.com
mob. 040 772 4124

 

Liitetiedostot

Red Bull Media House
Red Bull Media House on globaali mediayritys, joka luo kiehtovaa urheilu-, kulttuuri- ja lifestyle-mediasisältöä ja jakaa sitä eri ympäristöissä. Red Bull Media Housen mediasisältö on optimoitu kaikkeen mediaan aina täysimittaisista elokuvista, televisio-ohjelmista, printeistä digitaaliseen sisältöön ja peleihin. Lisätietoja löydät sivulta www.redbullmediahouse.com.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs